Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '09

 
Kategori
Öğretmenler Günü
 

''Öğretmenler gününde öğretmene bakış''

''Öğretmenler gününde öğretmene bakış''
 

KIsaca;

Öğretmenler gününde öğretmene bakış açımız; 24 Kasım öğretmenler günü kutlandı. Her yıl öğretmenlerimiz için nutuklar atarız, öğretmenlerimizin elini öperiz, öğretmen öğrenci anıları anlatırız. Bu önemli gün böylece geçiştirilir.

Öğretmenin, sıkıntıları, dertleri, istekleri yaşamsal zorluklarından bahsetmeyiz. Öğretmene yatırımın geleceğe atılım olduğunu göz ardı ederiz.

''2009 OECD 'nın Bir Bakışta Eğitim Raporu'nda, öğretmenlerin en çok çalıştığı iki OECD ülkesi, Türkiye ve Macaristan. OECD ülkelerinde öğretmenlerin zorunlu çalışma saati 1652. Türkiye' de bu rakam 1832 saate çıkıyor. Diğer OECD ülkelerinde bu rakam 1400 ler civarında. Mesela İspanya'da 1425. Maaş bakımından, Türkiye'de lise ve ilköğretimde göreve yeni başlayan bir öğretmenin yılda toplam 14 bin dolar, en üst derecedeki öğretmen ise en fazla 17bin 500 dolar alıyor. Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde ise bu rakam, 35 bin ile 70 bin dolar arasında değişiyor. Öğretmenlerin göreve başladığı tarihten, en üst kademeye ulaştıkları tarihe kadar maaşlarında yaşanan artış oaranları OECD ortalaması %70, bu oran Türkiye'de %25 lerde kalıyor.

Öğretmenin, sosyal ve ekonomik sorunları hakkında çözüme ulaşacak adımlar atılmayıp, vaatlerle geçiştirilmesinin neticesinde borç batağına saplanan, geçim derdine düşen ve ek iş yapmak zorunda kalan öğretmenlerimizden, sağlıklı düşünen talebeler yetiştirmesini bekliyoruz.

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..