Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '07

 
Kategori
Edebiyat
 

''Sisler Bulvarı''nda Attila İlhan'sız ikinci yıl

''Sisler Bulvarı''nda Attila İlhan'sız ikinci yıl
 

''Sisler Bulvarı''nda Atila İlhan'sız ikinci yıl da bitti. Dün gibi hatırımda ölüm haberinin televizyon kanallarından son dakika haberi olarak verilişi. Kulaklarımdan silinmiyor sürekli tekrar edilen şiirleri. Demek iki yıl oldu ''Sisler Bulvarı''nı, ''Üçüncü Şahsı'' terk edip gideli. Yoksa daha uzun muydu? diyesi geliyor insanın özlemek kaynaklı.

Evet, özledim gazetemin arka sayfasındaki yazılarını okumayı, ara sıra makaslansa, yayın saati değiştirilse de televizyon programlarını izlemeyi. Özledim sesinden şiirlerini dinlemeyi, adıyla özdeşmiş kasketli fotoğraflarına baktığımda her defasında yeni bir Attila İlhan görmeyi. Özledim... Özledim...

İki yıl geçti sanki çok daha uzun yıllar geçmiş gibi. Kitaplarda, köşe yazısında dile getirdiği, programlarda süresi doluncaya kadar anlatmaktan geri kalmadığı tespitleri, araştırmaları, gözlemleri tüm gerçekliğiyle geçerliliğini koruyor. Bedeninin yokluğundaki teselli de fikirleriyle varlığını sürdürmesi oluyor biz sevenlerine.

Bazen Karşıyaka'daki büstünden imbatla, bazen eski elemanı Muzaffer Cellek'in satırlarından selamı gelecek, iki yıldır geldiği gibi. ''18:30 vapurlarının mahzun seslerini İzmir'den duyacağız'' ''An gelir'' eşliğinde. Sonra sevdiği kadınların salına salına geçip giderken, ''çünkü ayrılık da sevdaya dahil / Çünkü ayrılanlar hala sevgili'' dediklerini duyacağız hüzünlü melodilerle.

Riyakarlıklara, yok edişlere, emperyalist güçlere, hırslara sıra gelince yanıbaşımızdaki kitaplarına el atacağız şöyle sindire sindire okumak, anlamak için. ''Gazi Kemal''i akıcı üslubuyla doyasıya okurken bugün müttefik görünenlerin, ya da o günlerde görünmeyen şer odağı olan sömürücü gücün, ''Türk'' varlığını yıllar önce de aynı oyunlarla bölerek, parçalayarak, nasıl tarihten silmek istediğini görecek, ''Gavur İzmir''deki kahramanlıklara tanık olacağız.

Bir varmış bir yokmuş... An gelmiş Attila ilhan ölmüş olsa da aslında hep bizlerle... Şiirleri, kitapları, tarihe not düşülen sözleriyle hep aramızda... Sisler Bulvarı'nda yürümese, Üçüncü Şahsa seslenmese, Fahriye Abla'nın güzelliklerini söyleyemese de Attila İlhan hep yaşayacak...

resim kaynağı: www.hurriyet.com.tr sitesidir.
 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..