Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '15

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

3. Uluslararası Tedarik Zinciri Zirvesi (İSCSİ 2015)

 3. Uluslararası Tedarik Zinciri Zirvesi  (İSCSİ 2015)
 

 

 

                     

                       “Gelin tanış olalım

                       İşi kolay kılalım

                       Sevelim, sevilelim

                       Dünya kimseye kalmaz.”

                                Yunus Emre

 

 

Bu yıl İstanbul’da üçüncüsü gerçekleştirilen ISCSI 2015 / 3.Uluslararası Tedarik Zinciri Zirvesi’nde,  dünyanın en büyük firmalarının kurucuları ve üst düzey yöneticileri bir araya geldi.

Ana teması “Tedarik Zinciri İşbirliği” olan ve 16-17 Eylül tarihlerinde Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’de yapılan  zirveye (3rd International Supply Chain Summit İstanbul-İSCSİ) 200’den fazla yerli ve yabancı çağrılı katıldı.

SlimstockLoder, Dsv, Ortec, Scm  tarafından organize edilen ISCSI Zirvesi’nin düzenleyicileri arasına bu yıl Venlo ve THY Cargo’nun  yer aldığı gözlendi. “Türkiye’nin En Etkili Tedarik Zinciri Profesyonelleri Listesi” de zirvenin ilk günündeki gala yemeğinde coşkuyla açıklandı.

Güzel ve profesyonel sunucu Defne Sarısoy’un sunuculuk yaptığı zirvenin konuşmacıları arasında Hollanda’da yaşayan ve The New European Business Confederation tarafından ‘Yılın En Başarılı Girişimcisi’ seçilen Conclusion’ın kurucusu Murat Kıran'ın  Urfa - Siverek doğumlu olup Hollanda’da ticari yaşamını sürdürdüğünü ve iş yerlerinde 4200 çalışanı olan bir işadamı olduğunu  öğrendik!

Kimi zaman otantik sözcüklere yer veren, sanattan kültürden söz eden, Nazım Hikmet’ten ve Necip Fazıl’dan dizeler okuyan Murat Kıran; fiziği ve başarılı anlatımı ile çaba ve çalışmalarını aktararak konuşmasını katılımcılara ilgiyle izletti! Alkış ve takdir aldı! Kendisini kutladım ve kızsa kısa söyleşimiz oldu. Aramızda dostluk zincirinin oluşacağı kanısını edindim.

Zirveye katılan en iyi tedarik zinciri yöneticileri şu adlardan oluştu:

Ramazan ALTINAY  (N11.COM Lojistik Yöneticisi), Necmettin BAŞOL    (PEPSICO SC Geliştirme ve Verimlilik Yöneticisi), Sedat BİRİNCİ (ATASUN OPTİK Lojistik Yöneticisi), Hasan BOZAN (KONYA ŞEKER Lojistik Direktörü), Mehmet BOZAN (SEALED AIR Türkiye, Orta Asya, İsrail Tedarik Zinciri Direktörü), Fatmagül CENGAVER (AMCOR FLEXIBLES İSTANBUL Tedarik Zinciri Yöneticisi), Çağrı ÇALIŞIR (CLARIANT Lojistik Bölge Başkanı, Türkiye, Ortadoğu ve Afrika), Erdem ÇALIŞKAN (FLORMAR SC Direktör ve Yönetim Kurulu Üyesi), Özlem GECİKLİ (POLYPLEX Tedarik Zinciri Direktörü), Burak GÜRCAN (TESCO KİPA Tedarik Zinciri Sipariş ve Geliştirme Müdürü), Mustafa IŞIK (MEDICALPARK Tedarik Zinciri Direktörü), Recai IŞIKTAŞ (FORD OTOSAN Lojistik Yöneticisi), Mehmet KAYA (BIOTA Tedarik Zinciri Yöneticisi), Yelda KUŞÇU (L’OREAL Operasyon Direktörü), İhsan KÜLLÜK (POLİPRO PLASTİK Fabrika Yöneticisi), Osman OCAK (HENKEL Lojistik Yöneticisi), Cemalettin OSMANOĞLU (TUVTURK Fabrika Yönetimi ve Teknik Koordinasyon Yöneticisi), Hüseyin İlteriş  ÖZTÜRK (MUDO Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı), Nurgül ŞAHİN BENGİ (HUGOBOSSVP Tedarik Zinciri Yöneticisi), Ömer Onur ŞANSAL ( SIEMENS Lojistik ve Dış Ticaret Yöneticisi), Mine TİRİT (CHIESI İLAÇ Lojistik Yöneticisi), Akın TOROS (AKYÜREK PAZARLAMA Lojistik Operasyon Başkanı), Onur YALÇIN (TOFAŞ Tedarik Zinciri Direktörü), Arif YILDIRIM (KARACA Tedarik Zinciri Direktörü), Cenk YÜKSEL (SAMSUNG Lojistik Başkanı).

En İyi SürdürülebilirlikKategorisi’nde Necmettin BAŞOL (PEPSİCO SC Geliştirme ve Verimlilik Yöneticisi), En İnovatif Kategoride Onur YALÇIN (TOFAŞ Tedarik Zinciri Direktörü), En İyi Teknoloji Kategori’nde Akın TOROS (AKYÜREK PAZARLAMA Lojistik Operasyon Başkanı), En Verimli/Efektif Kategorisi’nde Arif YILDIRIM (KARACA ZÜCCACİYE Tedarik Zinciri Direktörü) ödül aldılar.

Loder Başkanı Prof.Dr.Gülçin Büyüközkan, ödül sunumu törenini gerçekleştirdi. Murat Kıran Ödülleri sundu.

Jüri (Seçici kurul) üyeleri ise Şikago De Paul Üniversitesi Profesörü Nezih Altay, LODER Başkanı Prof. Gülçin Büyüközkan, LODER Başkan Yardımcısı Prof. Mehmet Tanyaş,  SCM Kurucusu ve Sahibi Martijn Lofvers ve Kumport Deniz Konteyner Terminali VP Ticaret Yöneticisi Erhan Tunçbilek  oldu.

Hero Group Tedarik Zinciri Yönetimi Başkan Yardımcısı Jan Van Rooden dünya çapındaki stratejik planlama trendleri ve öngörüleri üzerine bilgiler verdi. Hafele Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Aysun Savaşkan’ın sunum başlığı ise Etkin Tahmin Yönetimi İle Stok Optimizasyonu oldu.

Şikago De Paul Üniversitesi Profesörü Nezih Altay, SCM Kurucusu ve Sahibi Martijn Lofvers,Vanderlande Endüstriyel Otomasyon Global Tedarik Zinciri Direktörü Edgar Beers, Hepsiburada.com Operasyondan Sorumlu Genel Müdürü S. Gürhan Saatçioğlu, LODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Haluk Cezayirlioğlu, Lenovo Global Lojistik Tedarik Zinciri Yönetiminden sorumlu Başkan Yardımcısı Mick Jones da konuşmacılar arasında yer aldılar.

Zirveye destek de veren Hollanda Venlo Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı Stephan Satijin Türkiye ile işbirliği olanaklarını görüşmek ve araştırmak için ekibiyle birlikte İstanbul’a geldi. Satijin, Avrupa’da faaliyet gösteren Türk şirketlerini lojistik ve depo yatırımları için Venlo’ya davet edildi.

Slimstock Türkiye Ülke Müdürü Songül Sezer, yaptığı açıklamada tedarik zincirinin mal ve hizmetlerin tedarik aşamasından, üretimine ve nihai tüketiciye ulaşmasına kadar bir birbirini izleyen tüm halkaları kapsadığını anımsattığı konuşmasında: “Dünyanın önde gelen şirketleri tedarik zincirlerinde yaptıkları iyileştirme, planlama ve yönetim çalışmalarıyla milyon dolarlık tasarruf sağlıyorlar. Türk şirketleri de tedarik zinciri yönetiminin önemini görerek, teknolojinin sunduğu olanaklardan da yararlanarak önemli başarılara imza atıyorlar.” dedi.

Geleneksel hale gelen Tedarik Zinciri Zirvesi’nin bu yıl üçüncüsünü ve En İyi Tedarik Zinciri Yöneticisi Ödülü’nün ikincisini gerçekleştirecekleri için çok memnun olduklarını söyleyen Sezer, yeni ve sektöre yön veren uluslararası alandaki küresel tedarik zinciri trendlerinin paylaşılmasını sağlamayı, bugünün ve yarının Tedarik zinciri ve lojistik yöneticilerini sosyal ortamlarda bir araya getirerek, işbirliğini artırmayı amaçladıklarını belirtti.

İlk günkü gala yemeğinde üst düzey yöneticilerinden olan konuşmacılar, beşer dakikalık sürelerinde görüntülü olarak çalışmalarını aktardılar. Değerlendirme sonucunda başarılı olanlara ödülleri verildi. Moderatörlük (yönlendiricilik ve yöneticilik ) görevini  Loder Başkan yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş yönetti.

Her türlü iletişimin sağlanmasında ve zirvenin akışında Lale Başol’un yoğun çaba ve emek harcadığı da gözlendi.

Türkiye’nin en etkili Tedarik Zinciri Profesyonelleri,  zirveye katıldılar. Tedarik Zinciri Profesyonelleri Kulübü (SCP) üyeleri de yer aldılar.

İkinci gün etkinliği programa göre tüm gün sürdü. Gece Boğaz’da gerçekleşen Osman Kılıç’ın Mavi Boğaz eğlenceli gemi turuyla zirve noktalandı. Geride dostluklar ve güzel anılar kaldı.

(ISCSI Zirvesi hakkında ayrıntılı bilgi için  http://www.iscsi.eu/   web sitesinden edinilebilir.)

 

                                                                                         *

 

NOT: Fotoğraflar, slayt görüntüsiyle aşağıdadır.

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..