Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '11

 
Kategori
İzmir
 

-Acaba evim sağlam mı? -Ver 10 lira öğren

-Acaba evim sağlam mı?  -Ver 10 lira öğren
 

Binanızın depreme karşı dayanıklılığını merak ediyorsunuz değil mi? İzmirliler bu konuda şanslı. Bornova Belediyesi tarafından geçtiğimiz haziran ayında hizmete açılan, ''Deprem Etüd Merkezi'' 10 lira karşılığında binanızın adeta röntgenini çekiyor. Sadece Bornovalılar değil, tüm İzmir bu hizmetten yararlanabiliyor.

Sizin için araştırdım inceledim:

Başkan Kamil Oktay Sındır, son derece hasas ve doğru ölçüm yapabilen cihazların yer aldığı bir laboratuvar kurmuş.

Yapacağınız şey çok basit:

3432990 numaralı çeviriyorsunuz ve evinizin dayanıklılık testini taptırmak istediğinizi söylüyorsunuz. Telefondaki yetkili adınızı ve adresinizi alıp size gün veriyor.

Ellerinde modern cihazlarla gelen yetkililer hemen işe koyuluyorlar.

Ultrasonik test cihazıyla betonun çeşitli etkiler altında meydana gelen deformasyonu, demirin konumu, yüzeyden uzaklığı, demir aralıkları ve çapının tespiti yapılıyor. Çatlak mikroskobuyla beton içindeki çatlaklar inceleniyor.

Ultrasonik pulslar yardımıyla P dalga sinyallerini ve S dalga sinyallerini bulup betonun yoğunluğu hakkında bilgi veriyorlar.

Bitmedi. Beton Test Çekici adlı cihazla yapılan vuruşlarla betonun sertliği tespit ediliyor. Ayrıca merkezdeki laboratuvarda karot cihazıyla betondan ve kirişlerden alınan numunelerin basınca dayanıklılık testleri yapılıyor.

Bütün bu araştırmalar sonunda betonun sınıfı belirlenerek evinizin dayanıklılık durumunu gösteren bir rapor hazırlanıyor.

Bütün bu çalışmaların bedeli 10 lira. 

Bornova Belediyesi'ni böylesine önemli bir çalışma başlattıkları için kutlamak gerek.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..