Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

"Akp, Kayseri'yi yok sayamaz"

"Akp, Kayseri'yi yok sayamaz"
 

Kayseri Eski Milletvekili Sayın Şaban BAYRAK ile sohbet ediyoruz. “AKP’nin başında üç kişi vardı. Recep Tayyip ERDOĞAN, Bülent ARINÇ ve Abdullah GÜL…

Bülent ARINÇ, ERDOĞAN veya GÜL’ün Cumhurbaşkanı olmaması halinde kendisinin resmen aday olacağında diretmesi üzerine Abdullah GÜL Cumhurbaşkanlığına bir anlamda itildi. Bu durumda Kayseri’nin AKP içindeki etkinliği sizce ne olur” diye soruyorum…

Cevabı şöyle oldu: “Kayseri’de oturmuş bir teşkilat yapısı var. Bu yapı ile Kayseri, siyasette beli bir açılımı gerçekleştirdi. Bu yapı aynen devam ediyor ve edecektir de. Kayseri İl Teşkilatının Genel Merkeze bağlılığı da bu anlamda sürecektir. Ayrıca Kayseri teşkilatı olarak da Genel merkez nezdinde belli ve etkin bir itibarı vardır.”

Soruyorum; nasıl bir itibar? Yani, itibarınız neye göre devam edecek. Abdullah GÜL’ün parti ile ilişiği kesilecek.

“Şu anda Kayseri milletvekillerinin tamamı AKP’den. Üç belediye başkanımız da AKP’den ve oldukça da başarılı belediye başkanlarıdır. Ayrıca mecliste Kayseri Milletvekilleri dışında da 7-8 kişi daha var Kayseri’li… AKP Genel Merkezi, Kayseri’yi yok sayamaz. Ayrıca da Genel Merkezin Kayseri’ye ihtiyacı var…”

Bu “İhtiyacı” biraz daha açar mısınız Sayın Bayrak…

“Bakın… Türkiye’nin siyaseti, Kayseri’de belirlenir. Bu nedenle de AK PARTİ Genel Merkezinin Kayseri’yi yok sayması mümkün değildir.”

Sayın Bayrak… Mademki AKP’nin Kayseri’ye ihtiyacı var, öyle söylüyorsunuz. Mademki Türkiye’nin siyaseti Kayseri’de belirleniyor, Abdullah GÜL cumhurbaşkanlığına çıkınca, kim Kayseri’yi parti içinde temsil edecek?...

“Tayyip Bey, mutlaka bir Kayseriliyi yanına alacaktır…”

Evet… Ama kim olacak bu Kayseri’li?

“Bana göre Mehmet ÖZHASEKİ, Abdullah GÜL’den boşalacak yeri dolduracaktır…”

Sayın Bayrak… Mehmet ÖZKASEKİ, kim ne derse desin, başarılarına gölge düşürülemeyecek kadar Kayseri’ye hizmet etmiş bir belediye başkanı… Ancak, Gerek ARNIÇ, gerekse ERDOĞAN Cumhurbaşkanlığına gönderdikleri Abdullah GÜL’ün yerine aynı etkinlikte bir kişiyi parti içinde kabul ederler ve yaratırlar mı sizce?...

“Sayın ERDOĞAN akıllı insandır. Abdullah Bey ile kafa kafaya verecekler ve işleri yürüteceklerdir. Abdullah Bey’in Cumhurbaşkanı olmasına rağmen parti içinde ‘Abdullah GÜL’ faktörünü göz ardı etmeyecektir…”

Sayın Bayrak… Abdullah Bey Cumhurbaşkanı olunca parti ile ilişiği kesilecektir ama…

“Dedim ya, ERDOĞAN akıllıdır… GÜL faktörünü gözardı etmez...”

Yani Sayın Bayrak?...

“Başka bir şey söylemeye gerek var mı ki?...”

Elbette yok… Gerisini bir “Haberci” olarak biz doldurabiliriz. Recep Tayyip ERDOĞAN, şayet Abdullah GÜL Köşke çıkarsa, icraatlarında ona da ihtiyacı olacak. Kanunlar, kararnameler, atamalar hep onun önüne çıkacak ve o imzalayacak. Bunun anlamı ne oluyor? Bu da demektir ki “Recep Tayyip ERDOĞAN, elbette Abdullah GÜL “Faktörü”nü yok sayamayacaktır. Bu da demektir ki, Abdullah GÜL’ün cumhurbaşkanlığında bile AKP içindeki etkinliği devam edecektir.

İşte bizim de korktuğumuz bu değil mi?...

Meclis Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı, aynı doğrultuda insanlar. Bir süre sonra bütün dengeleri değiştirme imkânları ortaya çıkacaktır.

Evet… Bekleyeceğiz ve göreceğiz…

Sayın Bayrak’a son sorumuzu şöyle yöneltiyoruz.

Sayın Bayrak… Elbette Kayseri’de Mehmet ÖZHASEKİ’den boşalacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isimler bulunabilir. Siz aday olmayı düşünür müsünüz?

Sayın Şaban Bayrak, bu soru karşısında şöyle bir gülüş attı ve cevabını verdi.

“Biz, siyaseti gençlere bıraktık…”

25 NİSAN 2007

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..