Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '22

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

"Bir Umut " Filmi Moskova'da

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile TRT, Almanya ve Slovenya ortak yapımı olan; Ümit Köreken’in ikinci uzun metrajlı filmi “Bir Umut”, önceki gün 44. Moskova Film Festivali Ana Yarışma’da dünya prömiyerini yaptı. Ana yarışmada Bir Umut’la birlikte dokuz film yer alıyor.
 
Senaryosu Anton Çehov’un Martı adlı tiyatro oyunundan esinlenerek yazılan filmin festivalde gerçekleşen basın toplantısında Çehov, Turgenyev, Rus edebiyatı, sevgisizlik, anne çocuk ilişkileri ve filmin gerçekliği üzerine çok fazla soru soruldu. Filmin gösteriminde ise seyircilerin bir kısmı gözyaşlarını tutamadı!  Filmin Senaryosu Anton Cehov'un Martı adlı tiyatro oyunundan esinlenerek yazıldı.
 
Bir Umut'un senaryosu Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken tarafından ünlü Rus öykü ve oyun yazarı Anton Cehov'un Martı adlı oyunundan esinlenerek yazıldı. Bir anne-oğul sevgisizliğinin ve bağlanma bozukluğunun işlendiği filmde Martı oyununun provaları da yer alıyor.
 
Filmin Müziklerinde Dante' nin "İlahi Komedya"sı da yer alıyor.Dante' nin "İlahi Komedya" adlı eserinin "Inferno" (Cehennem) bölümünden bir kısım, orjinal Latince metni ile, Ozan Türkyılmaz tarafından film için özel olarak bestelendi. Ayrıca filmin içerisindeki diegetik ve non-diegetik tüm müzikler de karakterlere özel olarak bestelenmistir.
 
Filmin Başrollerinde Baran Şükrü Babacan, Eylem Yıldız ve Funda Eskioğlu yer alıyor.
Yapımcılığını Drama Yapım’ın üstlendiği filmin başrollerinde “Halef” filmindeki performansıyla 2018 yılında gerçekleştirilen Malatya Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Baran Şükrü Babacan ve “Eğreti Gelin” filmindeki performansıyla 2005 yılında gerçekleştirilen Adana Altın Koza Film Festivali’nde Umut Vadeden Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olan Eylem Yıldız ile tecrübeli dizi ve sinema oyuncusu Funda Eskioğlu yer alıyor.
 
 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..