Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

"Bu kez yalnızca CHP değil"

"Bu kez yalnızca CHP değil"
 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ


- Sevgili HOŞBEŞ ÇAYEVİ sakinleri, aramızda bir CHP üyesi var. CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNE İLİŞKİN düşüncelerini aktarmak istiyor. Gündem olsun mu?

- Olsun…

Ona doğru döndüler. Arada bir de olsa katılırdı toplantılara… Dingin bir adamdı. Konuşmaktan çok dinlerdi…

* * *

- Gizli kapaklı, imalı konuşmayacağım. Neredeyse kurulalı beri, özellikle de son yıllarda hakkındaki kuşkularım çoğalsa da KUMPASLARAve AKP’ ye karşı uğraşını gönülden desteklediğim, ATATÜRK, BAYRAK, MİSAK-I MİLLİ, LAİKLİKkavramlarına bağlı konuşmacılarını, programlarını kaçırmaksızın izlediğim, başta ULUSAL KANALolmak üzere, tüm AYDINLIK GRUBU’nun görsel ve yazılı yayınları artık beni iyice tedirgin ediyor, üzüyor… Onların doğruları benim de hala doğrularım ama en kritik dönemlerde yöneldiği yollar ‘’Yıllardır sürdürdüğü uğraşların aslında göstermelik olduğu, bana yanaşmak için bir yol olduğu, amacının başka olduğu…’’ gibi düşüncelere yönlendiriyor beni…

- Ne oluyor yahu? Nedir bu öfke?

- Öfke değil benimki, kırgınlık…

Derin bir sessizlik oldu… Aslında pek çoğunun düşüncesi de öyleydi ama seslendirmemişlerdi. Kendilerine ihanet etmek gibi bir şey olacaktı sanki konuşsalar… O nedenle yine susuyorlardı ama bir konuşan, bir ortaya döken olsun istedikleri belliydi, konuyu geçiştirmediler, değiştirmediler…

- Anlatırsan dinleriz…

- Çok eskiye gitmeyecek, YEREL SEÇİMLERDEN BAŞLAYACAĞIM… Aylar öncesinde başlattılar CHP’ ye muhalefeti. Sanki AKP, sanki AKP ardındaki devlet olanakları ve sayısını tam olarak bilemediğim, AKP’ den beslenen görsel ve yazılı basın yetmiyormuş gibi, vurdukça vurdular CHP’ ye... Aslında tüm iktidar yanlısı basından daha etkiliydi, çünkü MUHALİF KESİMbelli bir inançla, bağlılıkla izliyordu kendilerini. Eleştiri aldıkça da araya sıkıştırıyorlardı; ‘’Biz aslında CHP’ yi yıpratmak istemiyoruz, gerçekleri görsün istiyoruz, düzelsin istiyoruz…’’ Ne edebiyat ama… Seçim yaklaştıkça hırçınlıkları arttı, CHP’ nin en güçlü olduğu beldelerde, kentlerde ortaya çıkartılan tanınmış, sol kesimin, sosyal demokrat kesimin, demokrat sivil toplum örgütlerinin sevdiği, saygı duyduğu kişileri aday yapan İŞÇİ PARTİSİ’ni günlerce desteklediler ki demokrasilerde olağandır, haktır ama bunu sürekli CHP’ ye saldırarak yaptılar. Çünkü o saygın kişilere ancak CHP’ den oy çalabilirlerdi. Sanki iktidarda CHP vardı… AKP’ yi neredeyse ağızlarına almadılar. SEÇİLEMEYECEKLERİNİ BİLE BİLE, CHP’ Yİ KÜÇÜLTMEK İÇİN VERİLMİŞ BİR UĞRAŞ DEĞİL MİYDİ O? VE SONUÇTA KİME HİZMET ETMEKTİ? İŞÇİ PARTİSİ’ NE Mİ, AKP’ YE Mİ?

- . . .

- Şimdi bu güne gelelim…ÖNÜMÜZDE, ÜLKEMİZİN, DEVLETİMİZİN VARLIĞINI, BİRLİĞİNİ, BÜTÜNLÜĞÜNÜ, VARSILLIĞINI, YOKSULLUĞUNU… HER ŞEYİNİ İLGİLENDİREN BİR SEÇİM VAR… Aslında ‘’Çok büyütülecek bir olay sayılmamalı’’ türünden bir seçim… Bir cumhurbaşkanı vardı… Vardı da neydi ki? Hükümetin her kararını onayan bir zat… ‘’Olmasa da olurdu’’ türünden bir şey… Halkımız hükümeti HÜKÜMET olarak bilirdi, CUMHURBAŞKANI’ DEVLET… Ama O ZAT HÜKÜMETİN BİR PARÇASI OLMAYI YEĞLEDİ, ÜLKEYİ DEVLETSİZ BIRAKTI, GELDİĞİ GİBİ GİDİYOR İŞTE… Ve ama şimdi onu zamanında getirmiş olan kişi diyor ki ‘’Ben böyle Cumhurbaşkanı olmam. Her şey benden sorulur…’’ Mealen buna benzer şeyler söylüyor… Ne olacakmış? BAŞKAN… En azından, ne olacağı, nasıl olacağı belirsiz bir YARI BAŞKAN… DÜNE DEK ÖNEMSİZ OLAN BİR GÖREV İÇİN YAPILACAK SEÇİM, YARIN İÇİN ALIN YAZIMIZ DEMEK OLAN BİR REJİM SEÇİMİNE DÖNÜŞTÜ…

- . . .

- Halkımızı tanıyor muyuz?

- Yaşlarımız ve deneyimlerimiz nedeniyle tanıyoruz…

- Öyleyse, İŞTE TARTI ALANI, HAYDİ DEĞERLENDİRELİM… Önümüzde 12 yıldır ülkeyi yöneten, nereden buraya getiren ve götüreceği yer kesinlikle belli olan bir aday var mı? Var… Halkımızın büyük bir kesimi, tüm devlet olanaklarıyla, yandaş basınıyla ve ardındaki dış güçlerce yönlendirilerek o adayı seçme konusunda eğitildi mi? Eğitildi. BU SEÇİMDE DURDURABİLECEK TEK GÜÇ NEDİR?

- . . .

- Neden susuyorsunuz arkadaşlar? CHP+MHP ÖNDERLİĞİNDE BELİRLENMİŞ ORTAK ADAYIN DİĞER MUHALİF PARTİ VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TARAFINDAN DESTEKLENMESİYLE OLUŞACAK BİRLİKTELİK DEĞİL Mİ? Bu güce, hangi gerekçeyle olursa olsun, kimler karşı çıkar? Bu gücü kimler küçültmeye çalışır? AKP YA DA YANDAŞLARINCA SESSİZ SEDASIZ BESLENENLER… Bu tespitte bir yanlışlık olduğunu düşünen var mı?

Bir süre sustu, gözleriyle taradı katılımcıları…

- ŞİMDİ ULUSAL KANAL’ A DÖNELİM… Hepimizin saydığı, sevdiği, bir ütopya, bir efsane olarak gördüğü, her konuşmasını dinlediğinde iç rahatlığı duyduğu Emin Ülker TARHAN’ ın aday olması için, yine her konuşmasında içimizi okşayan Süheyl HOCA, canlı yayında imza atıyor ve partisinin ÇATI ADAYINA KARŞI alternatif oluşturuyor. ULUSAL KANAL tüm saygın konuşmacılarını peş peşe topluyor, konuşturuyor. Neden bu hareketi CHP içindeki düşünce ayrımı olan vekilleri kullanarak yapıyor? Bir mantık var; ‘’Çatı Adayı AKP adayının benzeridir. Bu nedenle oy kullanmayacağım…’’ diyecek olanları birinci turda sandığa getirmek ve AKP adayının ilk turda yüzde elliyi aşmasını önlemek… Olası… Olası ama o kişilerin ikinci turda oy kullanmasını nasıl sağlayacaksın? ŞU SEÇİM ÖNCESİNDE YAKIŞTIRDIĞIN ALÇALTMALAR, SÜRDÜĞÜN KARALAR UNUTULACAK MI?

- . . .

- ÇATI ADAYI açıklanır açıklanmaz başladı savaşları. Bir saygın yazar olan ve aynı zamanda program yapan Hulki CEVİZOĞLU’ nun o günkü sözüne bakın… ‘’PARTİ İÇİNDEN BİR ADAY ÇIKARSA KAZANAMAZMIŞ… ÇIKARIN, KAZANAMASIN. ŞEREFİMİZLE YENİLMİŞ OLURUZ…’’ Bu sözü için ona da kırgınım. ARKADAŞLAR, biz on iki yıldır şerefimizle yeniliyoruz… ÇATI ADAYI kazanırsa şerefsizlikle mi kazanmış olacağız? Bu ne pis bir mantık!? Bu ne ÖNSAPLANMIŞLIK!?

- . . .

- ÇATI ADAYI’ nı övmüyorum, övmeyeceğim. AYRILIKÇILARIN savlarından pek çoğuna da katılıyorum. AMA bir önceki toplantımızda da konuştuğumuz gibi, AKP ADAYININ NE OLDUĞUNDAN, NE YAPACAĞINDAN HİÇBİR KUŞKUM YOK. KARŞISINA ÇIKARTILAN ADAY İSE ONUN GÖTÜRECEĞİ YERE GÖTÜREMEYECEKTİR ÜLKEMİ. BUNA İNANIYORUM. Bir gün aynı yere götürmeye kalkarsa, ona karşı uğraşa soyunurum. Şu an için GÖREV, GÖRÜŞ BİRLİĞİMİZ OLMASA DA, AKP ADAYI KARŞISINDAKİ EN GÜÇLÜ ADAY İÇİN BİRLİKTELİKTİR.

- Peki de demokratik bir yolla belirlenemez miydi ortak aday?

- PARTİ DİSİPLİNİ DENEN BİR ŞEY VAR… 81 İl Başkanı destek bildirisine imza attıysa demokratikleşmiştir. O il başkanlarının üçü-beşi atamayla belirlenmişse bile, kalanı delegeler tarafından seçildi. BEĞENMEDİĞİMİZ ŞEYLERİN KAVGASINI KENDİ TOPLANTILARIMIZDA, ZAMANI GELİNCE VERİRİZ. ULUSAL KANAL ekranlarında ya da yandaş gazetelerin sayfalarında değil. CHP’ Yİ, BU GÜNE DEK BAŞKA PARTİLER DEĞİL, AYNI GÖRÜŞÜ PAYLAŞIRKEN, EDİNDİKLERİNİ YİTİRENLERİN PARTİ İÇİNDE BAŞLATTIĞI AYRILIKÇI UĞRAŞLAR KÜÇÜLTTÜ. BU KEZ YALNIZCA CHP DEĞİL, VATAN KÜÇÜLECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR.

ALKIŞLANDI… ÇOK ALKIŞLANDI… SONRA İTİRAF ETTİ;

- CHP kongresi gibi oldu bu kez toplantınız. Galiba ayıp oldu…

_____________________________________________________________ 

ÇOK GERİLDİK,

HADİ BİRAZ GÜLELİM…

 _____________________________________________________________

Adam çıkmış ‘’SEÇİMLER 5 YIDA BİR YAPILABİLİR’’ diyo...

Her seçim öncesi kendilerine göre değişiklik…

Seçim denen şey ülke ekonomisi için çok masraf… SEÇİMLER 25 YILDA BİR YAPILSIN…

Nasıl teklif ama…

HOŞBEŞ ÇAYEVİ ÇAYCISI

______________________________________________________________ 

Özcan ÇELTİK

30.06.2014 

 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..