Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

“Demokratik açılım”da iki önemli nokta…

“Demokratik açılım”da iki önemli nokta…
 

“Demokratik Açılım”ın ne olduğunu Türkiye halkı en açık biçimi ile Habur sınır kapısında başlayan gösterilerle öğrenmeye başladı… Bu gösteriler, Demokratik Açılım Programı’nın birinci sayfasını, inkâra imkân vermeyecek bir açıklıkla gözlerimizin içine kadar sokmuş durumdadır.

Gelinen süreçte [bizce] önemli olan iki nokta bulunmaktadır: Sözünü ettiğimiz noktaların ilki, Türkiye halkının, bu açılım denen şeyin içinde neyin bulunduğunu, sorumlu devlet adamlarının ağızlarından değil, Habur sınır kapısından içeriye askeri kıyafetleri ile dalmalarına izin ve destek verilen PKK teröristlerinden öğrenmesidir… Ülke içinde sonuna kadar kapalı olan “Açılım, ” hudut kapısında açılabilmiş ve içinden resmi kıyafetleri ile PKK’nın sözde “asker”leri çıkmıştır. Terörist “misafir, ” terörist-başı Öcalan’ın emri geldiğini ifade etmekte ve uygulamaya konan bir planının [demokratik açılım denen kapılı kutunun] uygulanmasındaki bir unsur [ve bir aşama] olduğunu söylemektedir…

Bu ortam içinde bizce önemli olan ikinci nokta, bu pervasız uygulamaya Türkiye halkının gösterdiği tepkinin, şehit ailelerinin acılarına indirgenerek dramatize edilmesi ve sıradan bir magazin malzemesine dönüştürülerek, gerçek anlamının yok edilmesidir… Habur’dan başlayarak Diyarbakır’da süren bu nahoş uygulama, sadece şehit aileleri ile teröre kolunu bacağını vermiş insanların sorunu değildir… Medyanın görüntülediği acıklı haykırışların arkasındaki gerçek bireysel acılarımız değildir… Bu acı, bütün Türk milletinin acısıdır… Bu tepki, bu karşı duruş, tüm milletin en doğal reaksiyonudur. Meseleyi, acılı ailelerin bireysel yakarışlarına indirgeme gayretleri de dikkat edilmesi gereken bir psikolojik harp unsurudur… Yaratılmak istenen izlenim şudur: Demek ki, olup-bitenlere tepki duyan sayısal olarak milletin küçük bir kesimidir. Ve yine demek ki, milletin büyük çoğunluğu olayları kanıksamış ve yaratılan atmosfere ulusal, güçlü ve bilinçli bir tepki vermeyecek bir kıvama getirilmiştir… O zaman, , , Demek ki, vakit tamamdır… Düğmeye basılabilecektir!.. İşte, psikolojik savaş uzmanlarının namlularını çevirmiş oldukları zemin budur, hedef budur… Olup biten her şeyi kanıksamış… Ulusal nitelikteki tepki ve reflekslerini yitirmiş bir kalabalığın adım adım yaratılmaya çalışıldığı bir ortamda yaşıyoruz… İşte kültür emperyalizmi budur. Görsel olsun, yazılı olsun, emperyalist amaçların eline geçmiş bulunan medya kesimi, bu saldırının en büyük silahıdır. Türkiye halkı, sözünü ettiğimiz bu saldırının önünde savunmasız bir konumda, kendisini birleştirecek, toparlayacak ve savunacak liderini aramaktadır. İşte bu alaca-karanlık ortamda aydın olma sorumluluğunu üstlenerek toplumun öncü gücü olma işlevini tarih boyunca her dönemde sürdürmüş olan mürekkep yalamış her Türk insanı, altını çizdiğimiz bu iki noktayı, tarih bilincinin süzgecinden geçirerek, “durumdan görev çıkartmayı” bilmeli… Ve uygulamalıdır!

http://www.soruyusormak.com/ http://www.dnm-ler.com/
 
Toplam blog
: 913
: 485
Kayıt tarihi
: 30.01.09
 
 

1942 yılının Şubat ayında Bursa'da (Mehmet Kemalettin'den olma, Emine İffet'ten doğma olarak) dün..