Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '15

 
Kategori
Güncel
 

"Elektrik bedeli ödüyor musunuz?"

"Elektrik bedeli ödüyor musunuz?"
 

ELEKTRİK BEDELİ SORGUSU


DİNCİLERİN Fransa saldırılarını konuşuyordu HOŞBEŞ ÇAYEVİ katılımcıları. Alnına düşen, taranmamış, karmakarışık saçlarını parmaklarına takıp arkaya doğru akıtan Kerim Bey sesini yükseltti…
 
- Sizin konuştuklarınızı gazetelerdeki köşe yazarları, televizyonlardaki yorumcular enine de boyuna da analiz edip, efendilerinin siparişlerine göre, neden ve sonuçlarını ortaya koymaya çalışıyorlar.
 
- Eee?
 
- Biz kendi başımıza GELMİŞ OLAN, YA DA GELMEK ÜZERE OLAN SORUNLARI KONUŞMALIYIZ bence…
 
- Örneğin?
 
- ELEKTRİK PARASI YATIRDINIZ MI YAKIN ZAMANDA?
 
- Yine gizli zam mı yapılmış?
 
- Yoo… Elektrik bedeli almaktan vazgeçmiş devlet.
 
- Hadi len sen de! BURASI GÜNEYDOĞU MU?
 
- Şaka bir yana arkadaşlar, gerçekten soruyorum; elektrik bedeli ödüyor musunuz? Yatıran var mı yakınlarda?
 
Birbirlerine baktılar, sessizlik oldu…
 
YOKTU…
 
- Nedenini merak eden, sorgulayan oldu mu?
 
YOKTU…
 
- Havalar olağanüstü soğuk bu sıralar… Klimalarınız harıl harıl çalışıyor… Faturadan canı yandığı için ‘’Kızım şunun derecesini düşür, üfürmesini azalt!’’, ‘’Oğlum şu lambayı açık bıraktın, kapat!’’, ‘’Hanım, şu avizenin yarısını söndür, ışık gözümü alıyor!’’ diyeniniz oldu mu epeycedir?
 
YOKTU…
 
- Eh, işte size, YAKINDA BAŞINIZA GELECEK OLAN FELAKET… KONUŞUN BAKALIM…
 
- Ne oluyor ki?
 
- Kimseciklerden ses çıkmıyor. Elektrik tüketimleri tavanda… Lay lay lom… Sıcacık oturuyorsunuz. Bir kazak fazla giyip, klimayı düşürmek aklınıza gelmiyor. Neden? Canınız yanmıyor bu sıralar… Elektriğin işletmesini mi, neyiniyse, TESLİM ALAN ŞİRKET SAYAÇLARINIZA ADAM GÖNDERMİYOR… Yok… Göndermiyor arkadaşlar!
 
- . . .
 
- Bankalarla, bilgisayarla falan ilgisi olan aydın kesim otomatik ödeme talimatı vermiştir, ‘’İhbarname gelmiştir, kimbilir nereye uçtu. Bankadaki hesabımdan ödenmiştir…’’ diye düşünmektedir, umurunda değildir. İhbarnameyi aldıkça ödemeye giden vatandaş ya farkında değildir, ya da ‘’Oh, bu ay da yırttık…’’ demiştir, elektriğe her ay ayırdığı parayı bir başka borcuna kapatmıştır…
 
- . . .
 
- İhbarnamenin gelmediği üçüncü ayın içindeyiz. Yarın kapınıza konduğunda, üç-dört aylık tüketimin parası cüzdanınıza ateş olarak düşecek… Otomatik ödeme talimatı vermiş olanların hesabında o kadar para olmayacak belki, ödenmeyecek, bir aylık gideri öderken zorlanan gariban halkımın üç-dört aylık bedeli karşılayacak toplu parası olmadığı için, ödeyemeyecek ve ELEKTRİK KESMEYE GELECEK ŞİRKET ELEMANLARI. Siz o zaman kopacak kızılca kıyamete bakın… ‘’ONLAR DA BİR KÖŞEYE AYIRSINLAR HER AY!’’ mı diyeceksiniz? Ayırabileniniz var mı?
 
- Ne yapılmalı?
 
- GAZETECİNİN GÖREVİ BU SORUNUN NEDENİNİ ARAŞTIRMAK, İLGİLİLERE HESAP SORMAKTIR. İşte burada bizim olduğu gibi, onların da derdi parti içi çekişmeler, Fransa’ daki katliam, iktidarın Türkiye’ yi, anlı şanlı büyükşehir başkanının kenti uçurma palavraları… AYAKLARIMIZIN ÜZERİNDE DİKİNE DURABİLDİK DE UÇMAMIZ KUSUR KALDI…
 
- Yahu, bak sen de geçiverdin siyasete… Şu elektrik sayaçlarını okuma sorununu konuşalım lütfen…
 
- Haklarını yemeyelim… Bazı ulusal gazetelerin Akdeniz eklerinde bazı duyarlı vatandaşların soruları kısacık da olsa yer aldı, ilgili şirketten de aynı köşelerde, uydurma yanıtlar verildi, okudum. Birinde, ‘’Yok canım… Ayın 1’ inde okuyorduk, 5’ inde okunacak!’’, bir başkasında ‘’Aybaşlarında okunuyordu, halkın talepleri dikkate alınarak 15’ inden sonra ödenecek şekilde okumaya geçiyoruz, bilgisayarlarda sistem değişimi yapıyoruz…’’ anlamında yanıtlarını okudum. Yalan. BİR ŞEY VAR… BİR ŞEY VAR VE BİZ BİLMİYORUZ. YANDAŞ GAZETELER ELBETTE BİLİYORDUR, YAZMAZ, MUHALİFLER İSE BİLGİ EDİNEMEZ… Bekleriz böyle koyunlar gibi.
 
- Ne olabilir sence nedeni?
 
- Biliyorsunuz, bir başka şirket devraldı okuma, işletmeyi… Yetersizdir, hazır değilmiştir, uyum sağlayamadı… Öyleyse onlara neden verildi? Uyum sağlar bir gün, bekleşelim… Bu arada, önceki şirketin yüzlerce okuma personeli elbette ki boşa çıktı, yenilerinin örgütlenmesi, eğitimi zaman alacaktır, almaktadır. Bu PERSONELİN SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİDİR biliyorsunuz… Yarın, seçim öncesinde bunların GİYSİLERİNİ DEĞİŞTİRİVERİP, HER HANEYE PROPAGANDA AFİŞLERİ DAĞITTIRABİLİRSİNİZ… Örgütlü bir güç oluşturulacaktır sonuçta… Yine bu arada, nereden baksan, 300 DEN FAZLA İŞÇİYE ÜÇ AY MAAŞ ÖDEMEMİŞ OLUYORLAR… Kabaca hesaplayın bakalım, kaç milyon tasarruf şirket için… Öte yandan, yargı kararıyla, aylardır tahsil edilen KAYIP-KAÇAK karşılığı bedelin vatandaşlara geri ödenme sorunu var… Onu hangi şirket ödeyecek? BU SORUN MU BEKLEMEYE SOKTU ACABA ÖDEME DUYURULARINI? Ama sanmıyorum. MAHKEME KARARI DA NE Kİ? Bir gecede ‘’DEVLET TARAFINDAN GEÇMİŞE YÖNELİK ÖDEME YAPILMAZ!’’ diye yasa çıkarır, ÇÖZERLER…
 
- Onu da dava konusu ederler.
 
- Sonuçlanana kadar Allah Kerim…
 
- Bunlar paranoya olabilir mi?
 
- Eh, OLABİLİR… DEVLETİN, PARANOYALARA KAPILMAMAMIZ İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMA, GÜVEN VEREN, GERÇEĞİ ANLATAN AÇIKLAMALARI YAPMA, İLGİLİ ŞİRKETİ DE İMZALADIĞI SÖZLEŞMELERDEKİ GEREKLİLİKLERİ YERİNE GETİRMESİ İÇİN SORGULAMA, SIKIŞTIRMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ VARDIR.
 
- Her konuda olduğu gibi, bu konuda da özel şirketlerin vicdanına bırakılmışız be kardeşim!
 
- ONLARIN VİCDANLARI CÜZDANLARINDADIR Kİ, O CÜZDANLARI AÇABİLECEK GÜÇ YOKTUR BİZİM ÜLKEMİZDE…
 
- Haydi, evlerimize gidelim, kapatamayız bu soğukta ama ŞU KLİMALARIN DERECELERİNİ DÜŞÜRELİM.
 
____________________________________
 
ÇOK GERİLDİK,
 
HADİ BİRAZ GÜLELİM…
 
____________________________________
 
Paris'e hareketi öncesi açıklamalarda bulundu.
 
Başbakan DAVUTOĞLU, Fransa' daki yürüyüşe ilişkin, "Saldırıyı İslam' a yönelik karşı kampanyaya dönüştürmek isteyenlere karşı mevcudiyetimiz, en güçlü mesajı vermek olacaktır" dedi.
 
Ajanslar, 11.01.2015
 
____________________________________
 
Özcan ÇELTİK
 
11.01.2015
 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..