- Kategori
- Futbol
Fenerbahçe, BATE Borisov ile eşleşti (Avrupa Ligi’nde yol açık mı?)

Avrupa yoluna çıkan takımlarımızın “hava”sı, “beklenti”leri farklı.
“Hedef ne?” dendiğinde yanıt belli:
Gideceğimiz yere kadar gitmek!..
“O yer” belirsiz de olsa, gönüllerde yatan belli/dir. Ama o açıkça dile getirilmez, bundan kaçınılır. Söz konusu Şampiyonlar Ligi’nde gitmekse, gönüllerde yatan hiç söylenmez. Ama söz Avrupa Ligi gelince, gönüllerde yatanı dile getirme sırası da gelmiş demektir.
Avrupa Ligi’nde neyin göze kestirildiği, bunu başta futbolcuların nasıl dillendirdiği anımsanır.
Niye Şampiyonlar Ligi’nde değil de Avrupa Ligi’nde?
“Güç dengesi”, bunun “niye”sinin üzerinde durulmaya değil de, sadece söylenmeye yeteceğini gösterir.
*****
UEFA Şampiyonlar Ligi’nden sonra Avrupa Ligi’nde de rakipler belli oldu.
Fenerbahçe, Belarus’un BATE Borisov takımıyla eşleşti.
Fenerbahçe seribaşı olduğu için ilk maç dışarıda 14 Şubat 2013'te, rövanş ise 21 Şubat 2013'te Kadıköy’de perşembe günleri oynanacak. İlk maç saat 20.00'de, ikincisi 21.05'te başlayacak.
Turu geçen, Napoli-Viktoria Plzen eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.
Her eşleşme sonunda, Süleyman Demirel’in deyişiyle “türlü çeşitli” yorumlar yapılır. Yorumlar, “niyet”in dışavurumundan başka bir şey olmuyor. Bir de, “aceleci” davranma, özellikle öne çıkıyor.
Takımlar arasındaki “güç dengesi” önemli, ama bazen bu, sahaya yansımıyor. Çünkü takımların günü gününü tutmuyor. O bakımdan rakibi küçümsememek, işi sıkı tutmak gerekiyor. Yoksa elenmez denen takım, bir de bakmışsın, elenmiş gitmiş.
Fenerbahçe’ye Belarus’un BATE Borisov takımının çıkması nasıl değerlendiriliyor?
Fenerbahçe cephesinden gelen tepkiler nasıl?
Eleyebileceğimizi düşündüğümüz bir takımla eşleştik.
Çekebileceğimiz en iyi kuraydı.
Gönlümüzden BATE Borisov geçiyordu.
(Galatasaray’ın rakibi, Almanya’nın Schalke 04 takımı oldu. Buna en çok sevinen de Galatasaray Başkanı Ünal Aysal oldu. Çünkü Aysal, hem Almanya’daki taraftarlarına güveniyor; hem de Schalke 04 ile eşleşmeyi “eşit güçlerin mücadelesi” olarak görüyor.
Bu eşleşme nasıl değerlendiriliyor?
Uğurlu kura!..
Galatasaray’a “lokum gibi” kura!...
Şeker gibi rakip!..)
Biz, Fenerbahçe ile Galatasaray için ne diyelim?
Yolunuz açık olsun!..
http://www.facebook.com/turgutcelik