Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '12

 
Kategori
Sinema
 

"Fetih 1453" filmi, "Muhteşem Yüzyıl" dizisi ile kıyaslanır mı?

"Fetih 1453" filmi, "Muhteşem Yüzyıl" dizisi  ile kıyaslanır mı?
 

2 Beyin (Yönetmen Yağmur ve Durul Taylan Kardeşler) 1 Beyini (Yönetmen Fatih Aksoy'u ) bana göre fazlasıyla yendi.


Fetih 1453 filminde, Ulubatlı Hasan rolündeki İbrahim Çelikkol'u ayakta alkışlıyorum. Şövalye ile düellosu, yeniçerilerin başkaldırışına gösterdiği muhteşem tepki ve surlara bayrağa dikerken gösterdiği harika performans, yakışıklılığını gölgede bıraktı ve işte budur aktörlük dedirtti.

Fetih 1453 filmi savaş sahneleri yönünden bakıldığında gerçeğe çok yakıın, harika sahnelerle dolu, fakat Fatih Sultan Mehmet'i oynayan aktör bana göre çok yanlış bir seçim. Devrim Evin bu role hiç yakışmamış, tam bir fiyasko. Üstelik yönetmen savaş sahnelerinde gösterdiği itinayı ve başarıyı filmin başka kesitlerinde gösterememiş.

Muhteşem Yüzyıl savaş sahneleri yönünden dolu dolu bir dizi değil, fakat Kanuni Sultan Süleyman'ı oynayan Halit Ergenç, gerçekten de muhteşem lakabını aktörlüğüyle hakediyor.

Yağmur ve Durul Taylan Kardeşler, sadece saray içinde geçen hikayelerle seyirciyi ekrana bağlamakta çok yetenekliler. Heyecan, sürpriz, entrika, kin, iktidar hırsı bu kadar başarılı işlenebilir. Müzik seçimleri ise çok sürükleyici ve heyecan verici. Pargalı İbrahim'i oynayan Okan Yalabık, Hürrem Sultan'ı oynayan Meryem Uzerli, Valide Sultan'ı oynayan Nebahat Çehre ve kuşkusuz Kanuni'yi oynayan Muhteşem Halit Ergenç ve sayısız ünlü oyuncu kadrosuyla Muhteşem Yüzyıl Fetih 1453'ün çok önünde bir yapım.

Şayet Yönetmen Fatih Aksoy, Fetih 1453'ü dizi olarak yayınlayacaksa, başta aktörlerde önemli değişiklikler yapmalı, senaryoyu epeyce revize etmeli. Mesela gemilerin karadan yürütülmesi sahnesi iyi sonlandırılamamıştı.

2 Beyin (Yönetmen Yağmur ve Durul Taylan Kardeşler) 1 Beyini (Yönetmen Fatih Aksoy'u ) bana göre fazlasıyla yendi.


 

 
Toplam blog
: 9
: 603
Kayıt tarihi
: 19.01.12
 
 

O.D.T.Ü. 1991 mezunuyum, Araştırmacıyım, İyi bir analizciyim, Yazmak, Evrensel adalet, dua, şükür..