Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '10

 
Kategori
TV Programları
 

‘Gecekondu’da ‘Çetin’ şov…

‘Gecekondu’da ‘Çetin’ şov…
 

Televizyoncuların en önem verdiği konu nedir? Tabii ki, ‘reyting’! Peki, ‘Demokles’in kılıcı’ gibi, yapımların tepesinde sallanan bu canavarı yükseltmek için en kolay yol nedir? Cevabı çok basit. Diziyse içine sıra dışı ilişkiler koymak; eğlence veya tartışma programıysa olay çıkarmak!

Yayın saatinin geçliğine, içeriğin sıkıcılığı da eklenince Star TV’nin ‘Gecekondu’sunun izlenme oranı iyice gerilemişti. Belli ki, yapımdan beklediği verimi alamamak Sinan Çetin’i rahatsız etmiş! O da ‘Gecekondu’ya konuk olmaya karar vermiş. ‘Sinemacının yanına sinema eleştirmeni’ yakışır diyerek Ömür Gedik’i de yanına katmış! Gece yarısından sonra ‘Gecekondu’nun kapılarını izleyiciye açan Durdu ve Daylan, bildik argo konuşmalarıyla, Drakula’ya benzettikleri Sinan Çetin’i çekiştirip Okan Bayülgen’e de sataştıktan sonra misafirleri kabul etti. Güleç bir yüzle teşrif eden ‘Gecekondu’nun yapımcısı Sinan Çetin, ‘Çayyy’ diye buyurdu. Dalyan’ın tabiriyle ‘Kalbinin bronzu yüzüne vuran’ Çetin, yöneltilen soruları cevaplarken de gayet neşeliydi. Reklam arası vermek isteyen Durdu’ya ‘Reklam alacak kadar yeterli espri yaptınız mı, başarı gösterdiniz mi? Merak ettim yani neyine hak etti reklamı bu program’ diyerek bilinçaltlarına ‘Reklam’ mesajı yollayan Çetin’e Dalyan’ın cevabı, ‘Mahkeme duvarı gibi duruyorsun. Neyine espri yapalım’ oldu. Bu göstermelik eleştirinin ardından ‘Enteresan adamlar’ Ömür Gedik’le meşgulken Çetin, koltuğundan fırlayıp ‘Gecekondu’yu terk etti!

Argolarla yürütülen bu komedinin orta yerinde Sinan Çetin’in stüdyoyu terk etmesinin ‘danışıklı dövüş’ olduğu çok açık! Bu sürpriz(!) ayrılık daha gerçekleşmeden, Dalyan’ın ‘Programın sonunda Çetin için yazdığı şiiri okuyacağını söylemesi’ de bunun kanıtı. Programın kalanında Ömür Gedik’le yapılan söyleşiyse, ‘Körlerle sağırlar birbirini ağırlar’ türünden. Yapılan bunca şova rağmen, 27Ağustos’ta yüzde 1.13 olan izlenme oranının 3 Eylül’de yüzde 1.08’e düşmesi de ‘Gecekondu’da pişirilenlerin yenmediğinin göstergesi!

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..