Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '09

 
Kategori
Dünya
 

"Go America go” Peki ama neden?

"Go America go” Peki ama neden?
 

Go America go Resim:www.dunyabulteni.net


ABD dünyanın her yerinde… Hem ekonomik, hem kültürel hem de askeri bir güç olarak dünyanın her yerinde. Hayatımızın her alanında… Sevin yâda sevmeyin ABD bir olgu. Hem de her alan ve her yerde. Tabiri uygun ise eli her dünyalının cebinde… Dünyanın her yerinde cirit atıyor. Böyle olunca da doğal olarak tepkiler alması da olağan. Tepkilerin geneli ABD ile özdeşleştirilen kapitalizm ve İslam’ a karşı yapılan çağdaş haçlı savaşları kavramlarında yoğunlaşıyor. Dünyanın her yerinde at koşturan ABD buralara oralarda yaşan halkların genel isteği doğrultusunda mı buralarda bulunuyor. Ortak bir cevap genelde hayır ağırlıklı… Peki, neden istenmediği yerlere gidip hükümetler, rejimler devirip. Savaşlar çıkarıyor. Bana sakın oralara demokrasiyi götürüyor demeyin. Buna Iraklılar dâhil artık kimse inanmıyor.

En son Afganistan ve Pakistan’da yaşanan olayları biliyorsunuz; terörle savaşım adı altında masumane nedenlerle günahsız sivil halk büyük kayıplar veriyor. Ama dedik ya masumane nedenlerden dolayı. İşte böyle olaylar yaşanınca da “Go America go” nidaları arşa çıkıyor. İşte en son olayları takiben, Pakistan'ın kalbi olarak bilinen Lahor şehrinde önceki akşam yapılan 'Go Amerika Go' gösterisinde binlerce kişi ABD'ye karşı yürüyor. Yürüyüş boyunca göstericiler ABD ve İsrail bayraklarını ve kuklalarını yakıyor. Yani ABD yine istenmeyen bir davetsiz misafir gibi… Yürüyüşe katılanların ortak söylemi, "ABD, Pakistan'a karşı Haçlı savaşı başlatmıştır. ABD'nin bu hareketi İslam düşmanlığına dayanıyor.” Noktasında özetleniyor.

Şimdi ABD’ nin “Go America go” nidalarını duyacağını mı sanıyorsunuz. Bence mümkünü yok daha öncekileri duymayan kulaklar bunları da elbette duymayacak. O zaman neden kendimizi harap edelim. Dünya ABD’ nin tekelinde olsun, bizler de kardeş kardeş yaşayalım. Ne o öyle iki de bir “Go America go” söylemleri.

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..