- Kategori
- Kent Yaşamı
“Gönüllü olmak ister misiniz?
“Gönüllü olmak ister misiniz? Türkiye Beyazay Derneği İzmir şubesi olarak daha geniş kitlelere hizmet götürmek istiyoruz. Tüm çalışmalarımız gönüllülerle yürütüldüğü için istediğimiz hızda değil gönüllüğü keyfilik olarak algılayan anlayış hızımızı kesiyor.
Biz birlikte bir şeyler yapalım istiyoruz. Aramıza yeni katılacak arkadaşlarla birbirimize değer katacak şekilde faaliyetler yürütmeyi amaçlıyoruz. Sosyal sorumluluk yâda farklı çalışmalarda daha çok şu garibanlara yardım edelim şu zavallıların elinden tutalım düşüncesi hâkim. Hâlbuki yapılacak çalışmalar hepimizi geliştirir. Birlikte yaşama kültürünü arttırır. Farklı bakış açıları edindirir. Kendi hayatımdan örnek vereyim. Ben Karabağlar Cumhuriyet lisesinde kaynaştırma eğitiminde okudum. Bazı arkadaşlarım bana kitap okudular. Senin sayende okumamız hızlandı dediler. Hepimizin birbirimizden öğreneceği şeyler var.
Bu amaçla sizlerde çalışmalarımıza katılabilirsiniz. Aynı İlde bile olmamıza gerek yok. Ye terki gönül birliğimiz olsun. Ortak bir şeyler yapma amacımız olsun.
Neler yapıla bilinir. Bu tamamen sizin eğitiminiz ve birikimlerinizle ilgili. Engellilik alanı geniş bir alan. Amacımız maddi kazanım değil tamamen toplumsal faydayı sağlamak. Evinizde kitap tarayıp kitap seslendirerek görmeyenlerle ilgili kütüphanelere ulaştırabilirsiniz.
Toplumda engelli farkındalığını arttırıcı çalışmaların içine dâhil olabilirsiniz. Örneğin sinemacı ve tiyatrocusunuz. Kısa film çalışması yapabiliriz. Sağlıkçısınız önleyici tedbirler üzerine çalışabiliriz. Avukatsınız engelli hakları ve aktivizm desteğe ihtiyacımız olan bir konu. Birlikte konuşarak tartışarak farklı çalışmalar yürütebiliriz dileyen arkadaşlarla görüşebilir yazışabiliriz.
Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93 Bu yazıyı Paylaşabilirmisiniz.