Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '20

 
Kategori
Müzik
 

"Güneş Doğmasın" ile Buluşalım

Sevgili Sıla Özlem Önemli ile yollarımız bundan birkaç sene evvel ben Milliyet Blog'da yazmaya başladığımda kesişmişti. O zamanlar o, Beni Bırakma dizisisinde rol alıyordu ve henüz İstanbul'a taşınmamıştı. Onun vesilesiyle de Anıl Nural'la ve şarkıları ile tanıştım. Onlar çok güzel bir çift.

Birlikte üreten, birlikte seven, birlikte söyleyen, birlikte dünyaya katkı koyan bir çift. Sevgili Anıl Nural'ın yeni şarkısı Güneş Doğmasın, ismine inat güzel günlerin, güneşli günlerin gelmesini dilerken doğmuş.

Şarkı, bir kavuşamama hikayesini anlatsa da, aslında temelinde hepimizde ortak olan bir duyguyu gün yüzüne çıkartıyor; "Özlem". 

Tam da içinden geçtiğimiz karantina günlerinde, hepimizdeki ortak duyguya da atıf yapıyor böylece.Bu dönem içinde kıymetini anladığımız ve hasret kaldığımız duygularımızla yüzleştiriyor bizi. Özlemle, sevgiyle, umutla, inançla, ayrı kalma duygusuyla ve daha onlarcasıyla...Belki de hepsini içinde barındıran "aşk"la...

Şarkı, hepimizi kendi hikayelerimizin içinde dans etmeye davet ediyor. Anıl Nural "Amacım bu şarkıyı dinleyen herkesin kendi kafasında kendi hikayesini kurgulaması" demiş. Kimi özlüyorsak, kim bizim uzağımızdaysa, belki hangi platonik aşkın deneyiminden geçiyorsak, ya da kimi kaybetmişsek, onun vizyonunda kendi duygularımızla yüzleştiriyor bizi. 

Şarkıda pek çok değerli ismin emeği var. Başta Sony Music Türkiye ekibi olmak üzere, şarkının sözlerini yazan Sıla Özlem Önemli, teknik kısmına destek veren Anıl'ın kuzeni  Çağlar Nural, kayıt ekibinde Gündüzcan Çetinkaya ve Sergen Taşdemir, Mix ve Mastering aşamasında ise Kıvılcım Konca ve maestro  Pieter Snapper'ın destekleri olmasa, şarkı bizlerle buluşamazdı. Hepsinin emeğine sağlık!

"Yalnızlık ölüm olsa da / Sensizlik zulüm olsa da/Ruhum teslim olsa da bir tek sana...

 Sen iste güneş doğmasın bu şehre..."

Ne güzel anlatmış sevdiğimizin isteklerine olan bağlarımızı... Önemsemeyi ne güzel anlatmış "Hep seni biriktirdim içimde" diyerek.

Sevgili Sıla ile canlı yayın sohbetimizde, şarı sözlerini nasıl bir emekle yazdığını dinlemiştim. Söz yazmak büyük emek isteyen bir iş. Şarkının bestesine uyacak, ya da beste sözlere göre düzenlenecek, herkesin içine sinen bir sonuç ortaya çıkacak ve en önemlisi, gün sonunda dinlediğinizde "İşte bu!" diye en önce sizin içinize sinecek. Anıl ve Sıla müthiş bir ikili diye boşuna söylemiyorum. 3 gün işin başında sabahlamalarına değmiş. 

Müzik ne kadar da önemli hayatlarımızda. Ne kadar birleştiriyor dünya üzerindeki her bir kalbi. O yüzden müziğe dokunabilen hayatlar ayrıca kıymetli bence. Duygularda buluşturuyor her birimizi. İnsan olduğumuzu anımsatıyor bize. 

Onlar, bugünün dünyasında bizlere dijital mecralardan ulaşabilen harika bir çift. Güneşin her gün yeniden doğacağı güzel günlerde şarkılarda buluşmak üzere.

Şarkıyı dinlemek için: https://music.youtube.com/watch?v=e_RnDvtjm6s&list=OLAK5uy_mOMnIdyYLBkTzfgcQMKR9FB5oXXKPM73Q

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 34
: 999
Kayıt tarihi
: 22.03.18
 
 

18 Haziran 1985 İzmir doğumludur. İlkokul,ortaokul ve lise öğrenimini Özel Çakabey Koleji'nde tam..