Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

'Güneydoğu'dan Öyküler' iddialı bir yapım!

'Güneydoğu'dan Öyküler' iddialı bir yapım!
 

Yeni yayın döneminde yarışmalarının yanı sıra dizileriyle de dikkat çekmeye başlayan Show TV, yeni bir yapımı daha izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. ‘Güneydoğu’dan Öyküler-Önce Vatan’ adını taşıyan bu çalışma Hakan Evrensel’in ‘Güneydoğu’dan Öyküler’ isimli çok satan kitabından uyarlanmış. Senaryosu, ‘Nefes: Vatan Sağolsun’ filminin senaristleri tarafından kaleme alınan dizinin yapımcılığını da Fida Film üstlenmiş.

Yaşanmış hayat hikâyelerinin anlatılacağı dizide, başrolleri Melisa Sözen, Serhat Tutumluer ve Umut Kurt paylaşmakta. Onur Tan’ın yönetmenliğinde çekilen bu askeri konulu dizinin Diyarbakır’daki bölümleri tamamlanmış bulunmakta. Dizinin geri kalan kısımlarının çekimineyse İstanbul’da devam edilecek.

Geçen yıl Ekim ayında izleyiciyle buluşan, içeriğinin işlenişi bakımından, eleştiriler alsa da 19 haftada 2 milyon 433 bin 788 kişilik gişeye ulaşıp toplam 19 milyon 801 bin 143 TL hâsılat elde eden ‘Nefes: Vatan Sağ olsun’ filmini televizyon dizisi haline getirme düşüncesi akıllara geldi. Daha sonra bu projeye ‘Güneydoğu’dan Öyküler’ de katılarak filmden farklı yeni bir yapım ortaya konuldu. Eylül’de yayınlanması beklenirken gecikmeye uğrayan Show TV’nin bu iddialı yapımı, daha gösterime girmeden internette yayınlanan etkileyici kısa tanıtımlarıyla bile büyük beğeni toplamış durumda.

‘Deli Saraylı’ dizisiyle ’vatan’ın düşman işgalinden kurtuluşunu işlemeye başlayan Show TV, kimin eli kimin cebinde belli olmayan, tehditlerin-tecavüzlerin revaçta olduğu dizi dünyasına yeni bir nefes getirirken ’Güneydoğu’dan Öyküler-Önce Vatan’ ile de memleketi için gecesini gündüzüne katanların hayatlarından kesitleri ekrana taşımaya hazırlanıyor. ’Vatan minicik bir çocuğun gözyaşıdır, bir annenin feryadıdır’ diyerek, sadece bu ülke için her şeyi göze alanları değil ardında bıraktıklarının yaşantılarını da konusunda işleyen dizinin, izlenme oranlarında üst sıralarda yer almaması için hiçbir engel yok. Yeter ki, doğru gün ve saatte yayınlansın!

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..