Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '14

 
Kategori
İlişkiler
 

“İlişki”den “Çelişki”ye bir Yaz Komedyası!

“İlişki”den “Çelişki”ye bir Yaz Komedyası!
 

Bu yaz sizin kısmetinize ilişki mi düşecek yoksa çelişki mi? Diyerek pat diye giriyorum konuya. Malum birçok erkeğin ve elbette ki kadının sudan çıkmış balık dönemleri şu aralar. Halihazırda güzel bir ilişkisi olanlar meclisten dışarı, olmayanlar için de haydi başlatalım eğlenceli bir yaz komedyası...

Baharın rehaveti üzerinde olanlar sağa, yazdan umudu olanlar ise sola geçsin. Sorun değil kızlı erkekli oluşturabilirsiniz grupları. Umutsuz olanlar için de düşüneceğiz bir şeyler.

Bahar bu… Adamı çarpar, kiminin gözünü açar kiminin kapar. Alerji bahane, içteki yenilenme isteği ile kabarır sağı solu insanın. Kıpraşır gönül yayları hele de uzun sürmüşse yalnızlığı… Eğer sağ salim, kazasız belasız atabildiyseniz kendinizi yaz ayının sıcak ama o kadar da şefkatli koynuna işte şimdi sahneye çıkma zamanıdır. Aşkı, aşka bakışı, heyecanı silkeleme zamanıdır… Çekimi; yüreğin yüreğe, tenin tene olan çekimini kovalama, özetle bir yaz ilişkisine mi yoksa çelişkisine mi doğru yola çıkacağınızı öngörme zamanıdır.

Tamam, tamam kayışları koparmış değilim, sizin de koparmanızı asla istemem.

Ama uyarayım KIŞTAN aktarılan çok yalnız var bu YAZA. Öyle küçümsenecek kadar da değil. Anket yapsak erkeklerden de kadınlardan da dev bir yalnızlar ordusu kurulur. İnsanlar bozulan ilişki mantığından miras kalan çelişkilerle boğuşmaktan yeni bir ilişkiyi adımlamaya korkar oldular. Sevginin yapay, saygının kayıp olduğu tutuşmalar bir kibrit çakışı gibi… Kimi zaman hızlı kimi zaman belki biraz daha uzun sürüyor ama nihayetinde kaşla göz arasında kora dönmüş tutuşmalar bunlar.

Aşk… Üç harfle yazıldığına bakmayın kelimenin. Yükü büyüktür ve keyfince süründürür. Sahtesine mi gerçeğine mi tutulduğunuz da muammadır çoğunlukla. O nedenle YAZ sezonunda Eros’un size yaşatacağı yanılsamalardan ben sorumlu değilim. Uyarmadı demeyin diye çırpınıyorum burada… Sakin çıkın, çok sakin. “İlk görüşte”lerden uzak durun. İlişki denen şeyin mantığını çelik yelek gibi giyin üstünüze. Hadi yola çıkıyoruz…

Yıllar önce bir dostumun doğum günü partisinde, şık bir restorandayız. Uzun bir masayı sağlı sollu donatmışız. Erkekli, kızlı ve çoğu ilk kez bir araya gelmiş bir grup. İçlerinde bir ya da iki arkadaşın elle tutulur ilişkisi mevcut. Gerisi bildiğin YALNIZ. Zaman kış, aralık ayı… İnsanın yeni yıldan beklentilerini depoladığı, biriktirdiği günler.  Yılın son günü, herkes dolu. Çok yediğini kusan bir çocuk şımarıklığıyla kusacak birikimlerini bir sonraki yıla… Sabırla bekliyorlar, bekliyoruz. Gelenlerin hiç biri kabul etmese de bir düş kırıklığı var ortalıkta volta atan. Gruptaki erkekler de kadınlar da yalnızlıktan şikâyetçi. Erkeler kadınları çözemediklerinden, kadınlar erkekleri anlayamadıklarından dertli. Sesli bir isyan var. Ama çözümü ya da cevabı bilen hiç kimse yok. Ama koca bir yanılgının kucağına da düşmüyorlar. Sabrediyorlar. Aradıklarını, yaşamak istedikleri ilişkileri bilerek sırtlarındaki yalnızlığa rağmen dimdik duruyorlar. Aynı masayı bir yaz gecesine koyun ve seyreyleyin komedyayı. Kesin yıldızların, ayın, mehtabın, mavinin çağıran ıslığı, tatlı tatlı esen rüzgârın, yalancı cazibenin, beklemekten, yalnızlıktan sıkılmış olmanın isyanıyla birer birer eşleşmeler yaşanırdı.

Kış ayları “saklamayı” daha iyi bilirler. Giysilerin bedenleri kat kat saklaması gibi, yüreğin yalnızlığını da saklamasını iyi bilirler. Ama yaz ayları öyle mi. Yüzüne yüzüne çarpar yalnızlığını… Tatlı tatlı eser, sarhoş eder. Üzerindekilerden kurtuldukça kalp de şeffaflaşır, şeffaflaştıkça da körleşir. Eğer siz kalbinizi yönetmeyi bilmiyorsanız YAZ AŞK’ına karşı koymanız zorlaşır. İlişkiye mi yoksa bir çelişkiye doğrumu yola çıktığınızı asla bilemezsiniz.

Elbette kendinizi engellemeniz mümkün değil. Eros’un yaz eğlencesinin karşı konulmaz cazibesine sorgulayarak yaklaşmak da bir o kadar zor. Ama siz siz olun elinize geçen ipi düğümlemeden sarmaya çalışın… Yavaş, yavaş… Kışa taze bir yalnızlıkla başlamamak için adımlayın sıcak yaz günlerinizin her saniyesini. Gezin, dolaşın, eğlenin, sevin, sevişin AMA BAŞINIZA GELECEKLERE DE hazırlıklı olun. Ne yapın edin kısa sürecek Bir Yaz Komedyası’nın parçası olmak yerine nesli tükenmekte olan UZUN SÜRELİ BİR İLİŞKİ İÇİN sakının o güzel kalbinizi. 

Ya da boş verin benim zırvalamalarımı anı yaşayın gitsin!

 

Sebahat Bağbars

www.sebahatbagbars

 

  

 
Toplam blog
: 50
: 794
Kayıt tarihi
: 25.09.12
 
 

Gazeteci... Serbest olarak özel röportaj ve yazılar hazırlıyor. Pr. medya Danışmanı olarak çalışı..