Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '10

 
Kategori
Biyoloji
 

“Jöle dolu basit baloncuk” mu?

“Jöle dolu basit baloncuk” mu?
 

Darwin döneminde hücrenin pek çok kompleks yapı ve sisteme sahip olduğu bilinmiyordu.


Charles Darwin tarafından ortaya atılan evrim teorisi 19.yüzyılda ileri sürüldü.Bu dönem bilimin son derece geri olduğu bir dönemdi.Bilim adamları ilkel koşullarda basit labaratuvar ortamalarında çalışıyorlardı.Canlılığın basir bir yapıya sahip olduğu düşünülüyordu.Darwin'nin düşüncesine göre cansız maddeler yanyana gelerek canlılığı tesadüfen meydana getiriyordu.

Darwin'in görüşünü savunan diğer biyologlar da aynı şekilde düşündü. Örneğin Darwinizm'in Almanya'daki en büyük destekçisi olan Earnst Haeckel, o dönemin mikroskoplarında sadece koyu bir leke gibi görünen canlı hücrenin çok basit bir yapıya sahip olduğunu düşünüyordu. Hatta bir yazısında hücre için açıkça "jöle dolu basit bir baloncuk" demişti.
İşte evrim teorisi, bu ve benzeri varsayımlar üzerine kuruldu. Teoriyi ortaya atan Haeckel, Darwin ya da Huxley gibi isimler, canlılığın çok basit bir yapıya sahip olduğunu ve dolayısıyla bu basit yapının tesadüflerle kendi kendine oluşabileceğini düşünüyorlardı. Ancak, yanılıyorlardı.Darwin'den günümüze kadar geçen bir buçuk yüzyıl içinde, bilim ve teknolojide dev adımlar atıldı. Bilim adamları, Haeckel'in "jöle dolu basit bir baloncuk" dediği hücrenin gerçekte nasıl bir yapıya sahip olduğunu keşfettiler. Ve hücrenin hiç de önceden sanıldığı gibi basit olmadığını hayretle gördüler. Hücrenin içinde, Darwin zamanında hayal bile edilemeyecek kadar kompleks bir sistem olduğu ortaya çıktı.

Ünlü bir moleküler biyolog olan Profesör Michael Denton, hücrenin nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlatmak için şöyle bir benzetme yapar:"Moleküler biyoloji tarafından ortaya çıkarılan yaşam gerçeğini kavrayabilmek için, bir hücreyi yaklaşık bin milyon kez büyütmemiz gerekir. Bu durumda hücre, New York ya da Londra gibi büyük bir şehri kaplayacak boyutta dev bir uzay gemisine benzeyecektir. Hücrenin yakınına gelip onu incelediğimizde, üzerindeki milyonlarca küçük kapıyla karşılaşırız. Ve eğer bu kapıların herhangi birinden içeri girersek, olağanüstü bir teknoloji ve bizi şaşkınlığa düşürecek bir komplekslikle yüzyüze geliriz.." (Michael Denton, Evolution: A Theory in Crisis. London: Burnett Books, 1985, s. 242

Canlılık tesadüfen oluşamayacak kadar kompleks ve detaylı bir yapıya sahiptir.Üstün bir akıl yani Yüce Allah'ın dilemesiyle yaratıldığı çok açıktır.Bilim ilerledikçe canlılardaki muhteşem yaratılışı daha yakından öğrenme olanağımız artmıştır.Ve tesadüflerin bu muhteşem dengeyi meydana getiremeyeceği anlaşılmıştır.

Hücredeki kusursuzluğu bilen bir insanın yaratıldığımız gerçeği dışında başka bir düşüncesi olamayacağı için bu konunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.

http://www.hucremucizesi.com/

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..