Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '13

 
Kategori
TV Programları
 

“Kelime Oyunu” nabız tuttu ve kalbi durduruldu! Cem Yılmaz tepki verdi!

“Kelime Oyunu” nabız tuttu ve kalbi durduruldu! Cem Yılmaz tepki verdi!
 

Yine sansüre takıldı ve yayından kalktı!


Eleştirirken küstahlaşmadan, yapıcı eleştiriler yapmaya özen gösteren kalemim bu sefer çığrından çıkarsa şimdiden özür dilerim!

Toplum hareketlerine duyarlı, nabız tutan programlar vardır. Bunlardan biri de Ali İhsan Varol’un sunumuyla ekranlarımıza renk veren “Kelime Oyunu”ydu. İzleyenleri, hayranları arasında Okan Bayülgen, Cem Yılmaz gibi ünlü ve zekaları ile toplumun beğenisini kazanan kişiler de var.

Çok sayıda yeni diziyi ekrana süren Show TV'de yayın akışında büyük değişimler yaşanıyor. Show Tv, Ocak ayını beklemeden altın makasını kullanıp rayting bahanesiyle “Moda Takibi”, “Hayata Dokunmak Lazım” ile birlikte “Kelime Oyunu”nu da yayından kaldırdı.

Ali İhsan Varol, stüdyo ışıklarını “Epilepsi krizleri” geçirebilecek izleyenler için özel ayarlattıran, dikkatli ve duyarlı biri. Haliyle de toplumsal olayları da kale alarak program akışını ve sözcükleri seçiyor. Bu yaptığı halktan kopmayan tavrı her seferinde başını belaya sokuyor ve Ali İhsan Varol, izleyenlere sırtını dönmüyor.

Kelime Oyunu programı Türk Dil Kurumu başta olmak üzere pek çok kurum ve kuruluştan ödül almaya doyamayan bir program. Kelime Oyunu'nu hazırlayan ve sunan Ali İhsan Varol, “Gezi süreci”nde  hazırladığı ince sorularla direnişe destek vermişti, Varol'un bu protestosu nedeniyle programa son verilebileceği iddia edilmişti. Bloomberg HT'de yayınlanan yarışma bitmiş, aylar sonra yine Ciner Grubu'na ait Show TV'ye geçmişti.

Gezi olaylarında polisin orantısız şiddeti, yaşanan olaylar ve müdahaleleri ele alan, bu olaylarla ilgili eleştirel kelimeleri yayınlayan Kelime Oyunu programı 17 Aralık operasyonuna da gündemine almıştı. Ali İhsan Varol, Programda yarışmada “Halk ağzında rüşvet alan”ı sormuştu. Sorunun doğru yanıtı “Yiyici” olarak belirtilmişti.

Gezi olaylarında sorduğu kelimelerin aracılığı ile toplumun nabzını tutmuştu:

Bir televizyon kanalına yakışan en güzel ad: HALK

Baş Belası olarak tanınan bir sosyolog ağ ve mikroblog sitesi: TWITTER

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 28. maddesi 'Hürdür, sansür edilemez" ifadesi ile yer alan olgu: Basın

Bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış kişi: DİKTATÖR

Demokrasi solungacı: GAZMASKESİ

Beşiktaş’ın şövalye ruhlu semt çocukları:Çarşı

Göz, burun, ağız ve akciğerlerdeki mukus zarlarına saldıran maddenin en gevşek halindeki silah: Biber Gazı

Başarılı yarışma ünlülerinde dikkatini ve desteğini alıyor. Cem Yılmaz, 'Kelime Oyunu'na konuk oluyor hem de Yılbaşı Programına, hem de kendi başvurdu.

Cem Yılmaz bir gün evinde programı izlediği sırada Varol'u arayarak, "Ben de abimle programa katılmak istiyorum. İkimiz dışında diğer yarışmacılar ünlü olmasa da olur" diyerek ricada bulundu. Yılbaşı akşamı yayınlanacak programın çekimleri yapıldı. Yarışmada karşı karşıya geldiği Can Yılmaz için "23 yıldır görmediğim abimle ilk defa karşılaştım" diyen Cem Yılmaz birincilik koltuğuna oturdu. Cem Yılmaz ayrıca yılbaşında gişe rekorları kıran "CM101 Fundamentals" gösterisiyle de Kanal D'de ekrana gelecek.

Cem Yılmaz, programın kaldırılmasına Twitter sayfasından Show Tv’yi kınadı!

Cem Yılmaz ?@CMYLMZ12 sa

Tv deki en temiz, düzgün program Kelime Oyunu yayından kaldırılmış... Ayıp.. gönüllü konuk olmuştum.. en sevdiğimiz programdı. Yakıştıramadım

Show Tv, siyasi baskıyla böyle başarılı, topluma duyarlı, kültüre katkıda bulunan bir programı rayting bahanesi ile kaldırınca zaten istediği raytinge hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Bir şeyleri halının altına süpürmek temizlik yapmak anlamını taşımaz, gözlerimizi kapatarak toplumu temiz sanamayız!

Hayatta temiz kalmanız dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..