Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '07

 
Kategori
Haber
 

"Kusura" bakmayacağız!...

Belki farkındasınız, belki de değil. Sayın Başbakan, iki sözünden birinde, her iki elini de böğrüne götürerek “Kimse kusura bakmasın” diyerek bir şeyler anlatmaya çalışıyor.

Aslında anlattıkların hepsini, yukarıda Allah şahit, anlıyorum. Ama bu “Kusura bakmasınlar” bölümüne kafam takılıyor.

Bizim çocukluğumuzda birisi, yekdiğerine “Kusura bakma” deyince (Ki, o zaman daha ‘Pardon’ kelimesi icat olmamıştı) “Kusura sünnetçi bakar” diye cevabını alırdı.

Gerçi bu cevabı da o zamanlarda pek anlamış değilim.

Şimdi “Kusur” ne oluyor? Sünnet yapılacak organ mı “Kusur” ki sünnetçi bakınca “Kusura bakmış“ oluyor, yoksa sünnetçinin bakması mı “Kusur” ki bakınca “Kusur” oluyor?

Peki, eğer “Kusur” sünnet edilecek organ ise, niye “O organ yaratılmış” yok eğer bakmak “Kusur” ise sünnetçi “İşi” yaparken “Gözü kapalı” nasıl yapacak? Maazallah bir sakatlık çıkmasın sonra!...

Yoksa Sayın Başbakan “Kusura bakmasınlar” derken her iki elini de böğrüne götürüp orayı mı işaret ediyor “Kusur mahalli” olarak? O zaman anlarım, böbrek hastalığı bir beden “Kusuru”dur.

Bu işte bir muamma (Sır) var ama çözemedim bir türlü…


Ancak…

Sayın Başbakan’ın “İcranın başı” olarak her yaptığına bakıyoruz. Her dediğini, kabul etsek de etmesek de dinliyoruz. Aklımıza yatmayanlar için karşı fikirlerimizi ortaya koyuyoruz. Kendisinin “Gizli ajandası” var mı yok mu bilmiyoruz ama bizi bir şekilde “Rahat” ettiremediği için kuşkulu davranışlarımız zaman zaman oluyor. O nedenle de kuşkularımızı ortaya koyuyoruz ve koymaya da devam edeceğiz.

İşte “Vatandaş” olarak bu davranış biçimi bizim “Kusurumuz” ise, Sayın Başbakan’dan bahusus (Özellikle) rica ediyorum, kendisi bizim “Kusurumuza” bakmasın lütfen…

Çünkü biz onunun “Kusuruna” bakmıyoruz… Ama gün gelir, kendisi “Oy” sandığın içine bakar. O zaman da umarım kendisi “Kusura” bakmaz.

Bizim baktığımız şey, siyasi iktidarın sözleri ve eylemleridir.

Ha… Orada da bir kusur var da Sayın Başbakan oraya da bakmamamızı istiyorsa…

Oraya bakarız arkadaş. Oraya sonuna kadar bakarız. O zaman da Sayın Başbakan yine bizim kusurumuza bakmasın lütfen…

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..