​ “Masraflı olur” diye imha etmediler, 30 bin kutu mamayı bedava dağıttılar… / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

“Masraflı olur” diye imha etmediler, 30 bin kutu mamayı bedava dağıttılar…

“Masraflı olur” diye imha etmediler, 30 bin kutu mamayı bedava dağıttılar…
 

İnsan en yüce değerdir. İnsanın değeri ana rahmine düştüğünde başlar, anıları ile öldükten sonra bile devam eder. Hele kalıcı eser bırakmışsa, kuşaklar boyu yükselecek bir değere sahiptir.

Ancak bazı ideolojileri, insan için üretilmiş olan bazı kavramları insan değerinin önüne koyarsanız, çarpıklık, keyfilik, bunların sonucu olarak da üzüntü, göz yaşı, kahır gelir.

Tabii dir ki, insanı insan yapan değerler vardır. İnsan, varoluş nedenini taçlandırmak adına bir çok angajmana girebilir. Bunlar ideolojiler veya somut bazı değerler olabilir. Her ne olursa olsun eğer insan bunları kendi hür fikri ve isteği ile yapıyorsa, o kişiye veya eylemine diğerleri ancak saygı duymak zorunluluğundadır.

Konu insan olduğunda ikiyüzlülük kişilerin ve toplumların yararına hiçbir şey getirmez. Bir örnek verelim. Konyada öldürülen bir konsmatris kadın olayı sonrası bir gurup kadın kefen giyerek olayı ve arkasındaki ayrımcılğı kınamış. Haberin altına yazılan yorum ise bu konuda nerede olduğumuzu açıkça göstermesi adına ilginç.

Aynen yayınlıyorum. “Hepimiz dünyaya kefenle geldik. O kadınlar kuran-ı kerimi okusun. Allah erkeği üstün yarattı”. Bir yandan ülke olarak evrensel insan hakları beyannamesine imza koyacaksınız, kadın erkek eşitliğini kabul edeceksiniz, sonrada insanlarınız içindeki gerçeği bu tür yorumlarda ortaya dökecek. Bu iki yüzlülükler de insanlara tabiiki mutluluk değil kahır, gözyaşı getirecek.

Yukarıdaki örnek kişisel bir örnekti. Yeni yaşanan bir olayı daha anımsatalım. Başlık olarak aldığımız bu olayda son kullanma tarihi sona gelen mamaları imha etmek masraflı diye insanlara dağıtmak ülkemizi yönetenlerin bir kısmının insana değer noktasında nerede olduklarının güzel bir göstergesi olsa gerek. Herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Acaba Türk insanı anca seçim dönemlerinde hatırlanacak bir değermidir? Onca bebeğin sağlığı son kullanım tarihi sona gelmiş mamaların imha maliyetinden daha mı az?

Yöneticiyim iddiası ile makam sahibi olanlara soruyorum. Bu sorulara cevabınız nedir. Evetse “sizin fikriniz deyip saygı duyacağım” Ama lütfen dürüstçe söyleyin. İki yüzlülük insanı insan yapan değer değildir.

hürriyet

Pazar, Mayıs 17, 2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..