Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

“Millet Kıraathanesi”

Sayın Cumhurbaşkanımız her İlde 24 Saat kitap okunan kıraathaneleri vaat etti. Bu gün Türkiye gazetesinde Ahmet Şimşirgil hocamızın yazısı da konumuzdan bahseder. Ben başka bir açıdan bakacağım.

Türkiyede görme engelliler için Ankara Milli Kütüphane İzmirde ve bazı İllerde Halk Kütüphanelerinde görmeyenlerle ilgili bölümler var. Bir de Boğaziçi Üniversitesi Getem Turgök gibi Kütüphanelerimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımıza iletebilsek bu Kıraathanelere görmeyenlerde gidebilecek donanımlar olsa. Bir bilgisayar ve donanımı bile olabilir.

Bizim asıl isteğimiz tüm kitaplara aynı anda ulaşmak.Tüm Filmlere aynı anda ulaşmak bir kitap çıkıyor. Hayli sonra e-kitap sesli yâd a kabartma olarak elimize geçiyor. Kitap çıkacak biz de okuyacağız ve tartışacağız. Düşünsenize bir kitap çıkmış herkes okumuş tartışıyoruz. Biz sadece görmeyenler olarak dinliyoruz Filmlerde öyle Diziler ve Sanat Eserleri görmeyenler için sesli Betimlemeli İşitme engelliler için işaret Dili ve Alt yazı seçenekleriyle aynı anda izlensin.

Salih Arıkan.Tel: 0506 514 96 93

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..