Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

“O” Bacak Estetiği

Bacaklarda X, O ya da parantez görünümlü şekil bozuklukları, bacak kalınlıklarının farklı olması, diz etrafında bölgesel yağ birikimi, kalın ayak bilekleri kadınları rahatsız eden önemli estetik kusurlardır. Ortalama 1 saat süren bacak estetiği teknikleri ile estetiği bozan sorunlar düzeltilebilmektedir. 
 
Güzellik imajının tamamlayıcısı olan bacak formunun, basen ile hacim anlamında uyumu önemlidir. Bacak ne çok kalın, ne çok ince olmalıdır. Popo ile bacak birleşmiş gibi görünmemeli, kıvrımlı bir hat ile birbirinden ayrılmalıdır. Dizlerin iç ve arka kısımları, bacağın üst ve alt kısımları arasında orantılı bir geçiş yapacak formda olmalı, çıkıntılı olmamalıdır. Baldır dediğimiz diz ve ayak bileği arasında kalan bölümdeki kas yapısı köşeli, sert görünümden uzak, yumuşak geçişlere sahip olmalıdır. Ayak bilekleri, baldırdan gelen dokuyla uyumlu kalınlıkta olmalı. 
 
Bacak Estetiğini Bozan Nedenler
Bacak estetiğini bozan çarpık bacak sorunu, çoğunlukla çocuklukta yaşanan raşitizm hastalığı kaynaklıdır. Güneşe gerektiği kadar çıkmayan ve D vitamini açısından yetersiz beslenen kız ve erkek çocuklarında bu hastalık bacak gelişimini olumsuz etkilemekte, kemik gelişimi yetersiz kalmaktadır. Yağ dağılımının dengesiz olması ve bacak dokularındaki gelişim bozukluğu da kemik gelişimi sorunu gibi estetik kusurlara yol açan önemli diğer faktörlerdir. 
 
Uzun Etek İle Gizleniyor
Kadınlar, güzellik algısı açısından estetik bacak formuna sahip olmak isterler. Uzun ve estetik bacaklar, kadını daha uzun gösterirken, özgüvenli ve fark yaratan pozitif bir imaj oluşturur. Ancak çarpık bacak sorunu uzun eteklerle gizlenmeye çalışılır. Etek boyu seçiminde özgür davranamazlar. Bedene oturan pantolonları tercih ederken iki kere düşünülür. Mayo, bikini giymek ciddi rahatsızlık, utangaçlık yaratabilmektedir. Bacak kusurları, kadın psikolojisini ve beden algısını ciddi anlamda sarsmaktadır. 
 
Bacak Estetiği Teknikleri
Ayak bileğinden popoya kadar olan bacak bölgesindeki estetik kusurların düzeltilmesi için yüz güldüren estetik tedavi prosedürleri uygulanmaktadır. Bunlar, liposuction (yağ aldırma), lazer lipoliz (vücut şekillendirme), silikon protez uygulanan estetik ameliyattır. 
 
Bacak İnceltme Nasıl Yapılır?
Diz üstü ve basen arasında kalan bacak kısmındaki, diz çevresindeki, baldır ve ayak bileklerindeki fazla yağ dokularının gerektiği kadar alınması ve bu bölgelerin estetik çizgilere çekilmesi için liposuction ve lazer lipoliz teknikleri uygulanmaktadır. Lokal ya da genel anestezi altında ortalama 1 saatte yapılan işlem süresi, kusurlu bölgenin derecesine ve çokluğuna göre değişebilmektedir. Milimetrik kesilerden girilip fazla yağlar parçalanarak yok edilir. Vücudun kendiliğinden atamayacağı parçalanmış yağlar söz konusu ise liposuction tekniği uygulanır. Dikiş atılmadığı için izler oluşmaz. Şişlik ve renk değişikliği 1 haftadan sonra hızla azalmaya başlar. Kişi günlük yaşamına birkaç gün sonra dönebilir. Bacak inceltme operasyonlarında tam iyileşme 4 ila 6 haftada gerçekleşir. 
 
Yağ Transferi İle O Bacak Estetiği
Dizin üst ve alt bacak bölgelerinin iç kısımlarında kemik eğriliği, doku gelişim bozukluğu ve yetersiz yağ dağılımından kaynaklanan, O şeklinde görünüme neden olan estetik kusurlarda yağ transferi işlemi ile sonuca gidilir. Kök hücre ile zenginleştirilmiş yağ hücreleri, bacağın düz görünüm elde edilmesi için ihtiyaç duyulan bölgelerine transfer edilir. Dikiş atılmayan bu işlemin iyileşme döneminin ardından, nakledilen yağ dokusu uzun süre kalıcılığını korur. Ancak zamanla bir kısmı erir. Bacağın haraketli bir organ olması bunda etkilidir. Yağ transferi işlemi tekrar edilebilen bir estetik operasyondur. 
 
Diz altı baldır bölgesinin iç kısımlarında kas gelişim sorunu nedeniyle içe doğru kavis oluşumu bacağı fazlasıyla eğri gösterebilmektedir. Bu kavisi ortadan kaldırmak ve iç kısımda yumuşak çıkıntı oluşturmak için silikon protez uygulaması yapılır. Baldır estetiğinde kullanılan silikon protezleri meme protezleri kıvamında ama ondan biraz daha sıkı yapıya sahiptir. 
 
Baldır Estetiği İçin Silikon Protez Ameliyatı
Dikiş izini gizlemek için dizin arkasında küçük kesiler açılır. Yaklaşık 60 dakikada tamamlanan operasyonda silikon protez, baldırın iç kısmındaki kas kılıfının altına yerleştirilir. Diz ekleminin çalışmasına engellemeyecek şekilde protez konumlandırılır. Hastanede 1 gün yatış tavsiye edilir. Ameliyattan 5-6 saat sonra hasta yürüyebilir. Ağrıların oluşması doğaldır. Ağrı kesicilerle kontrol altına alınır ve 2 hafta sonra artık yaşanmaz. Ortalama 14 gün sonra dikişler alınır. Baldır kaslarının çalışması ile 30 ila 60 günde, silikon protez amaçlanan dolgunluk ve hacmi ortaya çıkarır. 
 
 
Size yakışan, abartısız ve doğal estetiğe dair yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…
Sağlık ve sevgiyle kalın…
 
www.tayfunturkaslan.com
Instagram://drtayfunturkaslan
Facebook://DrTturkaslan
 
Toplam blog
: 56
: 892
Kayıt tarihi
: 06.07.14
 
 

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (..