Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '09

 
Kategori
Haber
 

"Obama Türk Liderini Azarladı"

"Obama Türk Liderini Azarladı"
 

gazetevatan.com


İki taraftan da yalanlama gelmezse, inanılacak gibi değil. Mandamı olduk ki fırçalanalım. Hele İnanç sahipleri Allah'tan başkasından hiç emir almaz. Derhal yalanlanmalıdır öncelikle ABD tarafından.

Gazetevatan.com da yayınlanan manşet haberde: " Yahudi haber ajansı Jewish Telegraphic Agency (JTA), “Başkan Obama, Türkiye’nin profiline zarar verdiğini söyleyerek Türk Başbakanını, kavgacı İsrail karşıtı söylemlerinden nedeniyle azarladı” iddiasında bulundu.

Görüşmeyi TVden izlerken Obama'nın bizimkileri omuzlarından okşayarak içeri alması, bir samimiyetin belirtisi olmasını hiç zannetmiyorum!

Can Atak'lının yazısında belirttiği gibi : "Öğle saatlerinde her zaman olduğu gibi yine Bahattin Yücel’le telefonlaştık. Yücel “Bir şey dikkatimi çekiyor, biz farkında olmadan Amerikan mandası falan mı olduk, şunu bir soruştursana” demez mi?"
"Ancak bir de ilişkilere bakalım. Türkiye ekonomisinden güvenliğine, dış politikasından ılımlı İslam tanımına kadar her şey Amerika’da görüşülüyor.

Başta iktidar olmak üzere pek çok kişi ve kurum adeta Obama’nın ağzının içine bakarak ne söyleyeceğini merak ediyor. Ermeni sınırı ile ilgili konu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir türlü gelemiyor ama Beyaz Saray’da birinci madde. Afganistan’a asker konusu kamuoyunun dikkatinden kaçırılıyor, Başbakan’ın “Asker zaten muharip değil mi?” sözleriyle durum şimdilik geçiştiriliyor. (2)

Tipik bir “manda” psikolojisi içinde gibi değil miyiz?"

Sağduyu ile TV izleyen demek ki aynı duyguyu hissedebiliyor. Ülkemize karşı bu bakış açısı olmalı ki ikli görüşmeler de(JTA) Ajansı haberi verilebiliyor.(1) Hala da bir yalanlama yok!!

İşte bakın haber: , “Başkan, Başbakana, Türkiye’nin İsrail ile bağlarının yeniden tesis edilmesini bir öncelik haline getirmesi için baskı yaptı” “Başkan Obama, Türkiye’nin profiline zarar verdiğini söyleyerek Türk Başbakanını, kavgacı İsrail karşıtı söylemlerinden nedeniyle azarladı” (1) demektedir.

Sahiden biz 'manda'mıyız ?

Fakat son İsrail ilişkileri ya danışıklı döğüş, ya da ABD'li yazar kendi komlo teorisini kaleme almış. Ancak Sayın Başbakan bu konuda ki söylem ve refleksleri ile okyanus ötesi güvencesi de olsa; kendi özgün düşüncelerine uygun davranış serileme imajı veriyor. (13.01.2010)

Süregelen politik söylemlerden anlaşılan azarlama değil, işbirliği gereği politikalar devam ediyor (İsrail ilişkileri)

Ban daha fazla yorum eklemek istemiyorum.

Bu habere ABD'den yalanlama gelirse yazı altına linki koyacağım.

(1) http://haber.gazetevatan.com/Obama_Erdogani_azarladi_iddiasi/275247/30/Dunya

(2) http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Bana_karsilama_gorevi_vermeyin_bu_pskoloji_ile_ne_yapacagim_belli_olmaz_&tarih=09.12.2009&Newsid=275187&Categoryid=4&wid=142

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..