Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

"Sakin ol, sinirlerine hakim ol, Başbakan'ım!.."

"Sakin ol, sinirlerine hakim ol, Başbakan'ım!.."
 

İsim vermeden bir TV programında ‘Hakkari elden gitti’ açıklaması yapan HEPAR Genel Başkanı Osman PAMUKOĞLU’nu eleştiren ERDOĞAN, ‘Bu nasıl bir zihniyet? Üstelik Ordu’nun içinden gelen bir kişi olarak bunu söyleyeceksin. Utanmadan, sıkılmadan Başbakan’ı televizyona davet ediyor, kimsin sen gramın ne çapın ne? General olmuş. General olsan ne yazar. Mesele çapın olacak bir yere yar olacaksın. Böyle bir durumun da yok. Bizim bu ülkede işimiz var.” demiştir.

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN hedef kitlesine konuşurken; kitlenin ona yansıttığı coşku, duydukları heyecan ‘onu’ inanmadığı şeye inandırıyor.  Soğukkanlı, sağduyulu dönemlerinde hiç de inanmadığı, onaylamadığı bir düşünceyi ‘öfkeli’ anında savunuyor.

Sıradan bir İnsanın ‘özünde,’ ‘yaradılışında’ var olan ‘kendini beğenmek’ hastalığını ‘liderler’ detaşımaktadır.

Başbakan ERDOĞAN,  her ne kadar ‘alçak gönüllü’ tutum ve davranışları ile örnek ‘lider profilini’ çizerken; öfkelendiği anlar ‘ağzından çıkanı kulakları duymuyor,’ kendini kontrol etmekte zorlanıyor.

Fakat ne yazık ki; Başbakan ERDOĞAN,  ‘sabır,’ ‘sükunet,’ ve ‘sağduyu’ hasletlerini taşıyamıyorsa; bilinçli bir  “DEVLET ADAMI” olarak ‘aklıselimi’ ile davranmak yerine genel seçimlerde binde bir dahi oy alamayan HEPAR Genel Başkanı emekli General Osman PAMUKOĞLU’na ‘öfkelenmiş,’  ‘küçümsemiş’ ve ‘aşağılamıştır.

Başbakan ERDOĞAN’a dünyanın en büyük düşün adamı MONTAIGNE’nin; “Öfke ve kin doğruluğun sınırları dışındadır, bu tutkular yalnız işlerine akıllarıyla bağlanmayan insanların işine yarar. Doğru ve temiz işler hep ölçülü ve ağırbaşlıdır.” İfadesini anımsatıyorum 

‘Öfke’ insanın gözünü karartır, manevi kondisyon gücünü düşürür ve dolayısıyla ‘performansını’ olumsuz etkiler.

Başbakan ERDOĞAN ‘öfkelenince’ ‘fevri’ davranan ‘O’ değil ‘hırsıdır.’

MONTAIGNE devam eder; “Öfke kendi kendinden hoşlanan, kendi kendini şişiren bir hırstır. Hepimizin başına sık, sık gelir. Bir şeye yanlış yere kızarız, bize aldandığımızı(!) ispat eden tanıklar getirirler bu sefer de doğrunun kendisine, suçsuzluğuna içerleriz. 

Sonuç olarak insanoğlu ‘yaradılışı’ gereği bir takım negatif dürtüleri içersinde taşımaktadır.  Öyle ki bu dürtülerin etkisiyle bazı yanlış duyguların insanda oluşmasına yol açar.

‘Dindar Gençlik Projesi’nin’ ‘fikir babası’ Başbakan ERDOĞAN, öfkeli anlarında ‘nefsini’ eğitirse; o dürtülerini kontrol altına alır ve onların doğurduğu olumsuz sonuçlar ve duygulardan kurtulur.                                                                                                                                         

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..