- Kategori
- TV Programları
"Şeref Meselesi" zirveye kanca attı

Başrollerini Kerem Bürsin, Şükrü Özyıldız, Yasemin Allen, Şükran Ovalı ve Tilbe Saran’nın üstlendikleri ''Şeref Meselesi'' dizisi ilk gösterime girdiğinde, atmosferi bizi ne kadar etkilediyse de izleyenlerle buluşamamıştı. Bir dizi için bizler köşelerimizden değil, izleyenler ekranda izlerken koltuklarında memnun olmalı ki dizi yayından kalkmasın. Korku dolu 2 haftadan sonra Şeref Meselesi dizisi istediği oranda beğenilmeye ve izlenmeye başladı. .” Bizim Mafia böyle değildir, daha babacan yönünü gösterin!” deyişime de kulak verip, dün gece en babacanından bir mafia karakteri diziye sokuldu. Artık kolay kolay sırtı yere gelmez!
''L'Onore e il Rispetto“ - “Onur ve Saygı'' adlı İtalyan dizisinden birebir uyarlama olan dizinin, hafif naftalin kokusu 1956 yılında Sicilya'dan başlayıp büyük şehre uzanan bir İtalyan ailesinin öyküsünü konu almasından kaynaklanıyor. ''L'Onore e il Rispetto”, gösterildiği dönemde reytinglerde hatırı sayılır bir başarı elde etmişti. Dizinin müziğini merak edenlere de https://www.youtube.com/watch?v=cP5RpHeMxxY izlemeyi tavsiye ederim. Belki o zaman beni daha net anlayacaksınızdır!
Türkiye’de ki uyarlaması olan “Şeref Meselesi'', mafiamatik bir durumla da daha başlamadan “Urfalıyım Ezelden” dizisinin kellesini almış ve diziyi yan kanala yollayıvermişti. Senaryosunu Mahinur Ergun, Seray Şahiner, Melih Çam'ın kaleme aldığı dizinin hikayesi çok güçlü bir çatıdan oluşuyor. Başrollerini Kerem Bürsin, Şükrü Özyıldız, Yasemin Allen, Şükran Ovalı ve Tilbe Saran’nın üstlendikleri ''Şeref Meselesi''nin İtalyan versiyonu 6 sezon ekrana geldi. İlk sezonu 2006 yılında başlayan ''L'Onore e il Rispetto“ 20012 yılına kadar ekranlarda adından söz ettirdi ve reytingleri kucak dolusu topladı.
Oldukça sancılı başlayan dizi her hafta izleyenlerin taktirini toplamaya devam ediyor. Genç nesil sanatçıların başrolünde oynadığı dizi, genç nesili değil de daha çok orta yaşı eline geçirdi. Müziğinin bile bire bir olması İtalyan sosunu bolca diziye boca ediyor, ama biz Marlon Brando’nun “Baba” filmi ile büyümüş bir nesil olmamızdandır ki “Şeref Meselesi”ni şeref konusu yaptıkSadece biz değil, Kanal D’de bu diziyi artık şeref meselesi yapmıştı. Genç oyuncularına ve konuya güvenerek hazırlanan dizi haftalardır zirveye kancayı attı ve bırakmıyor, diziye daha nice başarılı haftalar diliyorum.
Hayatta zirvenin sizlerin olması dileği ile…
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459