Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '12

 
Kategori
Astroloji
 

“Sıngleton” Planet ve Psikolojik etkileri

“Sıngleton” Planet ve Psikolojik etkileri
 

Bir doğum haritasında eğer bir element (ateş, toprak, hava veya su) sadece tek bir planet tarafından ifade edilmekte ise, bu elementin yerleşmiş olduğu planet “singleton” olarak tanımlanır. Bir danışanın doğum haritasında “singleton” planet var ise, bu planet dikkate alınmalı ve psikolojik etkileri değerlendirilmelidir. Mesela bir danışanın doğum haritasında Venüs’ün ateş elementini taşıyan tek planet olduğunu varsayalım. Söz konusu durumda Venüs ateş elementinin tüm yükünü tek başına taşımak zorundadır. Bu ağır sorumluluğun altında ezilme ihtimali olduğundan, Venüs’ün tutarsız işlevselleşme olma ihtimali vardır. Venüs bir bireyin sevme, ilişki kurma, bağlanma ve haz alma kapasitesini ifade eder. Ateş elementi; Venüs’ün temsil ettiği duyusal hazza (cinsellik vb.) ve bağlanmaya ilişkin ihtiyaçların hemen giderilmesi için harita sahibini zorlar.

Bu durumda söz konusu bireyin izleyebileceği iki rota ihtimali vardır:

1. Ateş elementinin coşkun ve dinamik gücünü kısıtlamak için çabalamak

2. Veya kendini ateş elementinin ruhuna teslim etmek

Eğer bu dürtü bastırılır ise; harita sahibinin bir yanı yakınlaşmak ve bağlanmak isterken, diğer yanı fazla hevesli olmaktan korkabilir. Kendi kendine örmüş olduğu duvarları aşmakta zorlanabilir. Dürtülerinin devreye girmesine izin verdiği takdirde ise; kontrolünü kaybetme ve Venüs’ün fonksiyonlarını aşırı ve yanlış vurgulama yoluna gidebilir (kendisine uygun olmayan birine karşı duyulan aşırı tutkulu ve takıntılı aşk, alkol veya madde bağımlılığı, patolojik kıskançlık vb.).

Ancak şu unutulmamalıdır ki, tüm bu olumsuz ihtimallerin yanı sıra söz konusu bireyin “singleton” planetin olumsuz etkilerini telafi etme ihtimali de vardır. Başka bir deyişle, birey ödünleme yolu ile bu durumdan yaratıcı ve olumlu bir sonuç elde edebilir. Mesela; sıra dışı bir ilişki kurma tarzı ve artistik yetenekler geliştirebilir.  Bu durumda, söz konusu bireyin dürtülerini yönetme ve bütünleştirme yeteneği ve çabaları devreye girmektedir. Bireyin “singleton” planetin olumsuz etkileri ile nasıl baş edeceğinin değerlendirilmesi için (yani bireyin dürtülerini nasıl yöneteceğinin ve ne derecede bütünleştirebileceğinin öngörülebilmesi için), “singleton” planetin burç ve ev yerleşimi ve de diğer planetlerden aldığı açılar da göz önünde bulundurulmalıdır.

Özetle, doğum haritasında “singleton” planet olan bir birey söz konusu olduğunda, bir astrologa düşen görev, söz konusu bireyin farkındalık kazanmasına yardımcı olmaya çalışmak olmalıdır. Çünkü birey yeterli düzeyde farkındalık kazandığında doğum haritasındaki “singleton” planeti kişilik bütünlüğüne ve kendini gerçekleştirmeye giden yolda bir köşe taşı olarak kullanacaktır.

 

 
Toplam blog
: 49
: 4370
Kayıt tarihi
: 27.01.12
 
 

25 Ocak İstanbul doğumludur. Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra başladığı lisans eğitimini İs..