Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

‘Siyah Beyaz’ televizyon dizisi olmalı!

‘Siyah Beyaz’ televizyon dizisi olmalı!
 

İstanbul’daki galasını Feriye’de yapan ‘Siyah Beyaz’ın ekibi, NTV’deki ‘Gece Gündüz’ programında filmi konuştu. Yekta Kopan, ‘Siyah Beyaz, hayatımda ilk kez tek başıma gittiğim ve sarhoş olarak çıktığım bar’ diyerek, duvardaki resimlere değindi. Tuncel Kurtiz, bir bir kaybedilen fotoğraftakilerin, insanları yakınlaştırdığını söyledi. Şevval Sam ise canlandırdığı karakteri, erkeklerin dünyasında, kendinden ödün vermeden kalabilen bir kadın, olarak yorumladı. Erkan Can da ‘Dostluğun, yaşanmışlığın filmi’ diyerek görülmesi gerektiğini belirtti!

Birlikte çalışmaktan memnun olan ekip, Ankara galasında da ‘Canlı Gaste’nin konuğuydu! Anayasa oylaması nedeniyle, TBMM bahçesinden yayın yapan Can Dündar, Siyah Beyaz Bar’a bağlanıp, barın geçmişi ve film hakkında bilgi aldı. Tuncel Kurtiz, Nejat İşler, Erkan Can, Şevval Sam, Taner Birsel ve Derya Alabora’nın rol aldığı filme konu olan mekânın 24 yıllık mazisinden bahsedildi. Türkiye’nin ilk sanat galerilerinden olan, aynı zamanda bar hizmeti de veren Siyah Beyaz, Ankara’da sanatçı, gazeteci ve politikacıların uğrak yeri! Derya Alabora, barı ‘Kapısı kilitli, herkesi içeri almıyorlar’ sözleriyle anlatıp, insan yaşanmışlığının önemine dikkat çekti. Tuncel Kurtiz, barın ve barda geçen öykülerin gerçekliğinden bahsetti. Nejat İşler de ‘güzel bir yer’ olarak tanımladı. Taner Birsel, filmde bar sahibi sıfatıyla, işinin zorluğundan yakındı! ‘Siyah Beyaz’ı belgesele benzeten Can Dündar, gala gecesinden izlenimleri sordu. ‘Ankara’daki herkes izledi’ diyen Şevval Sam, ‘Buradan gişe beklemeyelim’ esprisini yaptı. Can Dündar, ‘Vizyonda, bir Ankara barı üzerinden, dostluk filmi var’ sözleriyle programı kapattı.

‘Tiyatro oyunu’ havasında yürütülen film, hayatın içinden konusu ve ‘az ama öz’ oyuncularıyla izlenmeye değer! 60 Kopyayla gösterime giren ‘Siyah Beyaz’, televizyon dizisi olmaya çok uygun! Senaryo için düşünmek de gerekmez. Üstelik bu kadroyla iyi reyting alacağına da eminim. Neden olmasın?

ANİBAL GÜLEROĞLU

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..