- Kategori
- Sinema
'Ve Türkiye cuntacıların koyduğu yasalarla yürütülüyor hala...'

'Eve Dönüş...' Bir dönemin anlatılışı.. Bir dönemin bir insanın hayatını karartışı..
Dün 'Eve Dönüş' filmini izledim. 'Babam ve oğlum'dan sonra 12 Eylül darbesine başka bir bakış açısı.. Yaşım itibariyle o dönemlere tanık olmadım, siyaseti de pek sevmem ama bir kez daha lanet ettim insanlara güya 'refah' adına çektirilen bunca işkenceye... İnsanın içini burkan bir film.. Ve kesinlikle izlenmesi gereken..
Mehmet Ali Alabora'nın oyunculuğu göz dolduruyordu. İşkenceye maruz kalmış bir insanın duygularını, yıkılmış psikolojisini çok iyi yansıtıyordu. Sibel Kekilli başrolde olmasına rağmen pasif kalmış gibiydi fakat kocası için çırpınışları ve bir kadının hayat arkadaşını hiç tanıyamaz bir halde bulduğu ve canının yandığı andaki ruh halini yansıtmasını es geçmemek gerekir.
Filmi izlerken hep düşündüğüm şey! "Ne gerek vardı bunlara?' sorusuydu.. Belki suçlu belki suçsuz bir sürü insan sorgusuz sualsiz, bazen sadece asılsız bir ihbarla bazense sırf tedirgin olduğu için alınıp koca bir çıkmaza bir hiç uğruna niye sokulur ki?
Dedim ya o dönemleri görmedim görmek de istemezdim.. 'Pardon bir yanlışlık oldu seni bu kadar hırpaladık ama arkadaş benzetmiş işte'lerle iş yürümez!
Bu ülkenin ilerlemesi için sizi harekete geçirecek bişeyler mi arıyorsunuz? EVE DÖNÜŞ... İşte tam da böyle birşey...