Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '17

 
Kategori
Çocuk Kitapları
 

"Yaz Kampı" Çıktı

Temren Yayınlarından “ Yaz Kampı” isimli Çocuk kitabım çıkıyor. Bu kitabı yazmamdaki gaye, çocuklarımızın genellikle kurgusal kitaplara yönlendiriliyor olması. Bu hayattan kopuk ve çocuklara genellikle bir şeyler kazandırmayan kitaplar günümüzde maalesef popüler. Ben ise bu kitapta, çocuklarımızın hayatla bağlantı kurması;  kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi öğrenmesini hedefledim.      

...
“Bir buçuk saat yolculuktan sonra köye vardılar. Açılışı yapmak için, köy meydanından okula kadar bando çalarak yürümeye başladılar. Köyün çamurlu yollarında ilerlerken köy halkı da kapı önüne çıkmış, neşeyle el çırparak tempo tutuyordu. Ayşe, rüzgâr estikçe bayrak direğinin ağırlığıyla bir sağa bir sola yalpalansa da bayrağı taşımanın gururuyla öyle bir güçlenmişti ki, artık bayrak direğinin ağırlığını neredeyse hissetmiyordu. Köy ilkokulu iki katlı, pembe boyalı binasıyla karşılarında pırıl pırıl duruyordu. Bando, yeri göğü inleterek; bayrağımız da rüzgârda nazlı nazlı dalgalanarak okul bahçesindeki yerini aldı. Büyüklerin açılış konuşmaları; küçüklerin şarkıları ve şiirleriyle tören çok neşeli geçti. Köy halkı, okul bahçesinde, ilçeden gelen misafir bandocu öğrencilere karınları acıkmıştır diye peynir, zeytin, yumurta, ayran ve köy ekmeğiyle hazırlanmış kahvaltı ziyafeti verdi. Ayşe o günü nasıl unutabilirdi ki; başarıyla göğsünü gere gere Türk Bayrağı’nı taşımış, büyümüş, sanki devleşmişti. “Ne mutlu Türk’üm diyene!” diye biten Atatürk’ün nutkunun sözleri hâlâ kulaklarında çınlarken; gözlerinde kıpkırmızı dalgalanan bayrağının rengi ve bayrağı taşımış olmanın gururu vardı…”

Yaz Kampı,Sayfa35  

...

Ayrıca özgüven duygusu, girişimcilik ve kararlılık gibi özelliklerin de kazandırılması amaçlanmıştır. Kitabın kendine şiar edindiği başka bir mesele de, doğanın ve doğal beslenmenin önemini çocuklarımıza kavratmaktır. Günümüzde GDO’lu ürünlerin çoğunlukta ve doğal ürünlerin azınlıkta olduğu düşünülürse bu bir gerekliliktir. Bir de çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlığına zarar veren fast food yiyecekler ve abur cuburlar da bunun cabası…

...

“Bugün teyzesi, “Ayşe” için gözleme ve katmer yapıyordu. Ayşe bunu görünce çok sevindi.

“Teyzeciğim, senin katmerini çok özlemişim!”                                                

“Afiyet olsun canım kuzum ye, ye de büyü…”

“Eline sağlık teyzem, çok güzel olmuş!”

Köyde yenilen her şey çok lezzetliydi, neden şehirde bu kadar tatlı değildi acaba?

Dayanamadı teyzesine sordu:                                            
“Teyzeciğim, köyde yediğimiz her şey çok güzel, neden?”              

“Kuzum, burada yetişen her şey doğal…”                                            

“Doğal ne demek teyze?”                                                                   

“Ayşe’m, doğal demek nasıl desem hımmm… Yani, tohumlar memleketimizin tohumları, yabancı memleketin değil; gübre hayvanlarımızın gübresi, böyle olunca yerli, doğal yani tatlı oluyor canım kızım”

“Evet teyzeciğim, galiba anladım…” ”    

Yaz Kampı, Sayfa 14       
    

...

“Yaz Kampı” isimli kitabımın çocuklarımız için çok faydalı olacağına inanıyorum.  Hem eğlenceli hem öğretici çocuk öykü kitaplarının az olduğu düşünülürse “Yaz kampı” gibi kitaplara ihtiyaç var düşüncesiyle bu kitabı kaleme almış bulundum. 15.11.2017 tarihinde internet kitap satış noktalarında ve kitapçılarda olacak.

RUKİYE CAN

 
Toplam blog
: 16
: 2655
Kayıt tarihi
: 26.01.09
 
 

Senirkentlidir. Nazillide doğdu.Emekli öğretmendir. Muammer Can ile evlidir.   Eserleri: Yaz Kamp..