Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '22

 
Kategori
Astroloji
 

1 Nisan Koç Yeniayı

Genel anlamıyla yeniay

1 Nisan günü saat 09:24 de Koç burcunun 11°30’   derecesinde bir yeniay meydana gelecek. Yeniayın ev sahibi Koç cesur, rekabete açık, risk alan, girişimci  yapısının yanı sıra gölgesinde benmerkezcilik,huzursuzluk, öfke, kavgacılık barındırır. Bu burç ordu, askerler, polisler, cerrahlar, dişçiler, sporcular, makinistler, tamirciler, itfaiyeciler, kasaplar, marangozlar, metalle çalışanları, demir-çelik sektörü, savaş malzemeleri ile ilgilidir.  Dolayısıyla yeniaysürecinde yukarıda saydığım Koç özellikleriyle birlikte, bu gruplara ait gelişmeleri de daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Plan, programın bol, iletişimin ve hareketliliğin, heyecanın bol olduğu süreçte organize olmak, pratik, verimli sonuç elde etmek, empati kurabilmek kolay olmayabilir.

Yükselende değişken, iletişim odaklı, meraklı ve strese açık, kolay dağılabilen İkizler burcun bulunmakta. Bu dereceye Aldebaran etkisini görmekteyiz. Kraliyet yıldızı Aldebaran, dürüstlükten ödün verilmediği taktirde elde edilen büyük başarılarla ilişkilendirilir.

Güneş ve Ay ise Alderamin ve Erakis sabit yıldızları ile birlikteler. Alderamin, eril-dişil dengesi ve iyi liderlik yapabilmeyi anlatır. Erakis ise otorite, yargılayabilme yeteneği, güçlü hafıza ve zor doğalı davalarla ilgilidir.

Koç burcunda yeniayın bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Koç burcundaki yeniayda arkadaşlarınız, sosyal çevreniz, gruplar, dernekler, çeşitli organizasyonlar içindeki faaliyetleriniz, işinizden elde ettiğiniz kazancınız, çocukların evlilikleri, ortaklıkları ile ilgili gelişmeler ana başlıklar olarak görülmekte.

Öncü burçların 8-14 , sabit burçların  24-28 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları bulunanlar Koç burcundaki yeniaydan öncelikli etkileneceklerdir. (Öncü burçlar: Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak ; Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova)

Hayatınızda önemli bir eşiğe gelmiş, bazı şeylerin tamamlanmış ya da tamamlanıyor olmalı. Hayatın akışına öğrenirken kalıcı değer yaratma çabalarınızda önünüze çıkan problemler, sizi  bir seçim yapma noktasına getirmiş olabilir.  Sosyal çevreniz içindeki  konumunuzu, ilişkinizi, kazanımlarınızı, özdeğerinizi ve hayata dair umutlarınızı etkileyen gelişmelerde dışarıdan destek görememiş ve sorunlar sonucu aksayan yönler sizi gaflete düştüğünüz noktada seçim yapmaya ve yeni bir başlangıca itebilir. Üzülmenize sebep olan,  yeterince verim alamadığınız konularda hızlı düşünüp, hızlı karar almak isteyebilirsiniz. Fakat gerek aile  içi gerekse duygusal anlamda çözülmelere yol açmış, problemli noktalarda haklar  eşitlenmemiş görünmekte. Yeniden gaflete düşmemek için hesaplarınızı sağlam yapmak ve ardından girişmek istediğiniz yola koyulmak, kırıkları, kırgınlıkları, aksayan yönleri tamir etmenize  yardımcı olabilir. Ne olursa olsun hakkaniyetli ve dürüst olmanızı öneririm. Nisan ayının 2. haftası ile birlikte daha hareketleneceksiniz.

‘’Eğer elinizde kazanacak kağıtlar varsa oyunu dürüst oynarsınız. Oscar Wilde ‘’

Oscar Wilde’ın sözünden de anlaşılacağı üzere Koç yeniayında atılan adımların dürüstlük çerçevesinde olması önemli görünmekte. Fevri ve düşüncesiz tutumlar, maddi-manevi kazanım yaratmak isterken çözülmelere, liyakatlarla ilgili zıtlaşmalara, başlanan işlerde kırılganlıklara olumsuz etki yapacaktır. Sistemli, temkinli ve güç dengelerini önemseyen adımlar ise  yolunuzu rahatlatacaktır. Statü, hedefler adına mücadele, ikili ilişkilerdeki muhasebeye belirgin efor harcayabilirsiniz. Hedefinizle ilgili dönüşüm, değişim sağlayabilecek güçlü adımlar atabilirsiniz. Kontrol etmekte zorlanılabilecek bazı durumlar, daha önceden fark etmediğiniz noktalarda aydınlanma sağlamanıza katkı yapabilir. İdealize ettiğiniz etik, hukuki konular, işinizden kazanımlarınız, sosyal gruplar içindeki konumunuz ile birlikte geleceğe yönelik umutlarınızı etkileyecek gelişmeler yaşayabilirsiniz. Karşınızdaki insanlarla ilgili yanılsama yaşamak istemiyorsanız acele etmeden, etraflıca düşünüp adım atmanızı öneririm. Bu süreçte geçmişten kaynaklı karmaşık işlerle uğraşabilirsiniz. Ticari konuların içine hile, aldatma, haksız kazanç gibi faktörlerin olabileceğini göz ardı etmeyin. Evliliklerle ilgili süren şartlarınızı değiştirecek adımlar atılabilir. Bu dönemde ilişkiler biraz daha özgür adımlarla yürütülmek istenebilir.

Koç yeniayı, 19 Kasım’da yaşadığımız Algol’lü Boğa tutulmasının etkilerini de aktifleştirecek.

Koç yeniayında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

Boğa ve yükselen Boğalar için : Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.      

İkizler ve yükselen İkizler :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

Başak ve yükselen Başaklar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.

Terazi ve yükselen Teraziler için : Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Yay ve yükselen Yaylar için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı, orta uzunluktaki seyahatler

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Kova ve yükselen Kovalar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Balık ve yükselen Balıklar için :  Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar

Ülkemiz ve Koç yeniayı

1 Nisan günü Koç burcunda meydana gelecek olan yeniayda hükümet, konumunda otorite, lider, ceo, üst düzey yönetici olanlar, tanınmış kişiler, ordumuz ve polisimiz, yargıçlar, savcılar, üst mahkemeler, prestijimizi ilgilendiren konular ana başlıklar olarak görülmekte.

Ülkemiz açısından baktığımızda halk üzerinde yoğun etki yaratacak bir yeniay süreci görülmekte. Dış ilişkilerde hareketli trafik gözlemlenirken, ülke olarak yine ön planda görünenlerin arasında olmaya devam edebiliriz. Askeri konular gündem oluşturabilir. Kapalı kapılar ardındaki bazı görüşmeler borçlarımız, savunma sanayi ve S400, anayasa ve federe yapı, sınırlarımızdaki yapılanmalarla ilgili olabilir. Muhalefetin demeçleri, hükümetin aldığı kararlar, duyurular bu dönemde çok konuşulabilir. Ekonomiyle ilişkili gelişmelerin halkın üzerindeki baskısı iç işlerimize yansıyabilir. Enflasyonla birlikte artan ödemeler, yastık altı paraları  eritebilir. Piyasalarda dalgalanmalar, gerçekçi olmayan fiyatlandırmalar devam edebilir. Seçim hazırlıkları ile ilgili gelişmeler gündeme gelebilir. Yeniayın etkileriyle ilerleyen zaman içinde uluslararası ilişkilerde AB, NATO dahil olmak üzere ittifak dengelerine etki edebilecek gelişmeler yaşanabilir. Sığınmacıların durumu gündem yaratmaya devam edebilir. Konumunda otorite olan yöneticilerle ilgili değişim görülebilir. Deprem olasıdır. Bazı bilgiler, belgeler ortaya çıkabilir. Koç yeniayı, ülkemiz için de 19 Kasım’da Boğa burcunda yaşanan Ay tutulmasının etkilerini açığa çıkartacak görünmekte.

1 Nisan günü Koç burcunda gerçekleşecek olan yeniayın haritalarını blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2022/03/23/1-nisan-koc-burcunda-yeniay/

https://azadeoksoy.com/2021/11/10/19-kasim-boga-burcunda-ay-tutulmasi/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..