Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

10 Kasım saat 09.05

10 Kasım saat 09.05
 

Bizim ölümsüz aşkı öğrendiğimiz gündür bu tarih. Yüreğimizde koca bir acı bırakan, diğer yandan da minnet, hasret ve özlem duygularımızı perçinleyen gündür 10 kasım. ''Yas günü değil, mücadele günüdür'' derler. Doğrudur aslında. Bursa Nutku, Gençliğe Hitabe… Bize verilen ince mesajlarla dolu. Bu tarihin yani 10 Kasım'ın, başkaları için de anlamı yoktur mesela. Ülkenin kurucusu olan Atatürk'e duyulan kin ve nefreti daha da yüksek sesle haykırırlar gerçi ziyanı yok zira Mustafa Kemal Atatürk'e karşı kullandıkları isimler o dönemlerde emperyalistlerin kucağına oturan insanlardı. Bugünde aynı çizgiyi takip edenleri sevip sayıyorlar.

 

***

 

Hatta bir keresinde, ''Her 10 Kasım günü Ata'nın heykelinin karşısında sap gibi durmanın alemi yok'' demişlikleri de vardır. Kökeni Wilson, İslam Teali olanların zaten Mustafa Kemal'i anlamasını bekleyemezsiniz. Yani, senin şu ''sap gibi durmak'' deyiminin altında aslında pek çok şey vardır.

 

Ben, Anadolu'da bu vatan için kan dökenlere minnet ve özlem için dikilirim. Sen bunu sap gibi dikilmek olarak anlarsın.

 

Ben Hukuk, Cumhuriyet, Laiklik, Demokrasi için ayakta dikilirim. Sen bunu sap gibi dikilmek olarak anlarsın.

 

Ben, kadınları seninle eşit hale getiren adama duyduğum minnet için dikilirim. Sen ve yandaşların bunu sap gibi dikilmek olarak anlar.

 

Ben orada sap gibi dikilyorsam sebebi bu Orta Doğu'nun kanını emmeye gelenlere sağlam bir tokat vuran Şehit ve Gaziler içindir. Senin dedelerin o emperyalistlerle iş birliği yaptığından bu da size dokunur biraz.

 

***

 

Sen adını lekelemeye çalışırsın, eserlerini silmeye uğraşırsın, her yolu denersin ama onu halkının kalbinden silemezsin. Her şeye gücünüz yeter ama buna yetmez. Bu güç değil, başka bir şey. Düşünsene 75 sene önce tanımadığı, hiç görmediği bir adam için ağlıyor bu insanlar minnet duyuyor. Onun adını silemezsin.

 

Bundandır zaten nefretiniz.

 

Devlet nişanından resmin kalkmasındaki neden budur.

 

2 ayyaş muhabbeti bundan çıkmadı mı ?

 

Anıtına çelenk koyanlara neden yasal işlem yapıldı ?

 

Andımız neden kaldırıldı peki ?

 

Milli Bayramları kutlamak neden yasaklandı ?

 

 

***

 

75 sene önce ölen bir adam için 75 sene sonra bile milyonlar onun için ağlıyor, saygı duruşunda bulunuyor, fikirleri için mücadele veriyor.

 

Ve verecekler yılmadan, tükenmeden daha da artarak.

 

Bakalım siz ölünce neler olacak ?

 

Nasıl anılacaksınız ?

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..