Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '17

 
Kategori
Astroloji
 

10 Temmuz-16 Temmuz Haftası Gökyüzü

10 Temmuz-16 Temmuz Haftası Gökyüzü
 

Dolunay enerjisi ile başlayan hafta, 10 Temmuz Pazartesi günü kesinleşecek olan Güneş-Pluto karşıtlığının (07:00) zorlu enerjilerinin etkisi altında şekillenmekte. Güç çekişmelerine sahne olabilecek olayların ve durumların gelişebileceğinin işaretçisi olan Güneş-Pluto karşıtlığının aktif etkisi hafta boyunca sürmekte olacak. Baskıcı, zorlayıcı türde enerjilerin hakim olacağı hafta boyunca ortaya çıkabilecek olan gerilimi yüksek, kriz yaratmaya dönük olaylar ile karşılaşma olasılığının yüksek oluşuna karşı hazırlıklı ve dikkatli olmak önemli. Kişisel olarak istek ve irademizi olaylar üzerinde yıkıcı, yok edici biçimde kullanıyor olmaya yönelmek yerine, güçlenen irademizi, gerçekten değiştirmek istediğimiz, bir dönüşüm aradığımız yönlerimize doğru çevirmek arzu edilen değişimleri sağlamamız açısından fayda getirici olabilecektir.
Yengeç Burcunda Güneş, Mars ile kavuşuma doğru yaklaşmakta. İçinde bulunacağımız 10-16 Temmuz haftası aktifliğini hissettirmeye başlayacak olan kavuşum, 26 Temmuz günü kesinlik kazanıyor. Güneş ve Mars kavuşumu, oldukça dürtüsel bir şekilde ortaya çıkan atılganlık, eylemsellik, mücadelecilik gücü barındıran hareketleri ve davranışları oluşturur. Yengeç Burcu geçişinde olan Güneş ve Marsın oluşturduğu hareket anlayışı ile aileye, yuvaya, milli değerleri korumaya ve savunmaya yönelik amaçlar içinde olacağız.
Mars, bulunduğu derecede Pollux sabit yıldızı ile kavuşum yapmakta. Geçtiğimiz hafta içi başlayan kavuşumun etkileri Çarşamba gününe kadar sürüyor. Pollux sabit yıldızı, Bernadette Brady tarafından öğrenme ve keşif sürecinin acı veren tarafı olarak gösterilmiş. Kendisini çaba ile aydınlığa çıkarmaya çalışan kişi ile özdeşleştirdiği bu sabit yıldızın Mars ile olan kavuşumu, Mars'ın oluşturduğu mücadelenin zorlu tarafları ile karşılaşabiliyor olmaya işaret ediyor. Pollux sabit yıldızı ile kavuşum yapacak olan bir diğer gezegen Güneş. Kavuşumun 14 Temmuz Cuma günü başlayacak olan etkisi haftasonu boyunca sürüyor olacak. Natal haritalarımızda kişisel amaç ve isteklerimizi, benlik duygumuzu ifade eden Güneş, dünya astrolojisinde devlet yöneticileri, liderler, krallar, toplumda yönetici konumunda olan kişileri sembolize eder. Öylelikle söyleyebiliriz ki Güneş ile sembolize edilen kişiler ve yönlerimiz bu yıldızların etkisi altında olacaklar.
Çarşamba günü Mars, Procyon sabit yıldızı ile etkileşimde. Procyon sabit yıldızı hızlı gelen fakat çabuk sönen başarılar, kazanımlar ile ilişkilendirilen bir yıldızdır (Brady). İyi tasarlanmamış, acele getirilen, sabırsızca ortaya konulan eylemlerden ve alınacak kararlardan olumlu neticeler almanın zorluğuna da işaret eden bu yıldızın etkin olduğu Çarşamba gününden bir daha ki hafta başına kadar karşılaşacak olduğumuz fırsatların uzun ömürlü olamayacağını bilerek iyi ve hızlı değerlendirmek gerekli olabilir. Bu sabit yıldız aynı zamanda düşüncesiz, sabırsız ve hiddet ile oluşturulan şartların ise olumsuzluk ile neticeleneceğini ifade ediyor.
11 Temmuz Salı günü Güneş, Castor sabit yıldızı ile kavuşum yapmakta olacak. Haftanın Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri etkili olacak olan kavuşumun enerjisi yine Bernadette Brady'e göre yaratıcılık gücü barındırmakta. Yazarlar ile ilişkilendirilen sabit yıldız, zorlanma olmadan gelen kolayca kazanılan başarıya işaret etmekte.
İçinde bulunduğumuz hafta itibari ile Mars, Uranüs ile kare açıya doğru ilerlemekte. Açı önümüzdeki hafta 18 Temmuz Salı günü kesinleşiyor olsa da içinde bulunduğumuz 10-16 Temmuz haftası günlerinde özellikle 14 Temmuz günü itibari ile aktif durumuna geçmiş olacak. Mars, Uranüs karesi bu süreç içerisinde ani gelişen, kontrol edilmekte zorlanılan, sınırlarının dışına çıkmaya meyilli, bağımsızlık arayışında, isyankar ve devrimci nitelikte hareketler getirebilir.
Yengeç burcunda Mars, koruyucu, savunmacı, duyarlı ve pasif agresiflik içerebilecek olan duyguların yönlendiriciliğinde bir hareket anlayışı taşımakta, Uranüs'ün bağımsızlık ve özgürlük arayışı ile birlikte gerilim yaratıcı bir açı içine giren iki gezegen özellikle savunmayı, korumayı, korunmayı temel alan asi, isyankar, başkaldırıcı, şiddete yönelik, patlamaya hazır enerjilerin yoğunluğu olacağı bir süreç içinde olacağımızın işaretçisi.
Ülkemiz açısından baktığımızda; natal haritanın 1. evi üzerinden transit etmekte olan Mars, 11. ev transitinde olan Uranüs ile bu iki ev arasında kare açı oluşturmakta. Geçtiğimiz Şubat ayından bu yana ülkenin meclisini, yasama organlarını, yasalarını ifade eden ev olan 11. evde hareket etmekte olan Uranüs, içinde bulunduğumuz siyasi süreçte gerçekleşmekte olan yasa ve düzen değişimlerinin de bir ifadesi. 11. ev aynı zamanda müttefik olduğumuz diğer ülkeler ile olan ilişkilerimizi de göstermekte. Uranüs'ün bu alandan geçişi, dost ülkeler ile olan ilişkilerimizde bir denge ve kontrollü seyreden durumları, gelişmeleri tutturmanın zor olacağı, dengesizlik ve iniş-çıkış içeren bir dönem geçirilebileceğini göstermekte. Mars'ın bu alanı tetiklemesi ile ortaya çıkabilecek olan, heyecana, gerilime açık siyasi ortamların oluşabilme ihtimali güçlü görülmekte.
Toplumsal çapta ortaya çıkabilecek olan, ani gelişme gösteren olaylara açık olduğumuz bir süreç içindeyiz. İsyanlara, grupsal bağımsızlık arama yönünde arayışların getirisi olan hareketlere açıklık sergileyen enerjiler karşısında duygu denetimini elde tutabiliyor olmak fayda getirici olacaktır.
10 Temmuz Pazartesi günü, Dolunay enerjisi ile başlayan gün içinde sabah saatleri itibariyle (08:38) Kova burcunda ilerlemeye başlayan Ay, toplumsal ve grupsal amaçlara yönelen duygularımızın öne çıkacak olduğunu ve artan özgürlük ihtiyacımız ile hareket ediyor olacağımızı göstermekte. Güneş ve Pluto karşıtlığı sabah (07:00) saatlerinde kesinleşiyor. Etkilerini yazının ilk paragrafında bulabilirsiniz.
11 Temmuz Salı günü Ay ve Aslan burcunda ilerleyen Merkür arasında karşıt açı oluşuyor. Salı günü için, duygular ve mantık arasında oluşabilecek çelişme gösteren enerjileri anlatan bu karşıtlık, duygusal denge ve istikrar sağlamanın zorlaşıyor oluşu ile duygusal çıkışlı tartışmalara, üstünlük, liderlik sergilemeye dönüklük davranışlara açık olabileceğimizi göstermekte. Gerekli dengeyi sağlayabildiğimizde açı, güçlü ve özgüveni yüksek bir iletişim uslûbu içinde kendimizi etkili ifade edebiliyor olabilmeyi kolaylaştırıcı bir hal yaratabilir.
12 Temmuz Çarşamba günü Ay'ın akşam saatlerinde (18:53) Balık burcuna geçişi ile birlikte (küçülen ay) fazına başlayan Ay, paylaşma, bütünleşme, birlik olma enerjisinin yükseleceği bir zaman dilimi içerisinde olacağımıza işaret etmekte. Duygusal temaların ağır basacağı Cuma gününe kadar ki bu süreç ortak amaçlar için mücadele ediyor olma enerjisi taşımakta.
13 Temmuz Perşembe günü öğlen saatlerinde (12:53) Ay ve Venüs kare açı yapıyor olacaklar. Venüs'ün İkizler burcunda ilerliyor oluşu ilişkilere yönelik bakış açısının daha fazla özgürlük arayışı içinde oluşunu göstermekte. Venüs, bu burçta iken ilişkilerde yüzeysel kalma, duygusal sorumluluk ve derin bağlar kurma konusunda kaçınma ve isteksizlik oluşabilir. Venüs'ün Ay ile olan kare açısı özellikle Perşembe günü bu etkileri arttıran enerjiler taşımakta. İlişkilere taşınabilecek olan sorumluluktan ve bağlanmaktan kaçma, aranılan duygusal derinliği bulamama gibi durumların yol açabileceği sorunlara karşı dikkatli olmakta fayda var. 
Perşembe gecesi (21:27) Ay, Neptün ile kavuşum yapıyor olacak. Duygu ve his dünyamızı oldukça güçlendirecek, derinleştirecek olan bu kavuşum, hayalgücünü ve yaratıcılığı arttıran etkiler taşımakta. Yükselen duygusal hassasiyet, şefkat, sevgi, özveri, fedakarlık hislerini yoğunlaştırıyor olacak. Gükyüzünde Mars'ın Uranüs ile kare açıya doğru gitmekte olduğunu hatırladığımızda Ay, Neptün kavuşumunun bir kurban ya da kahraman yaratma güdüsü içine sokabilecek etkiler taşıyacağını da söyleyebiliriz.
14 Temmuz Cuma günü Ay, sabah (10:27) sularında Güneş ile uyumlu açı yapıyor olacaklar. Duygu dünyamız ile dış dünyamız arasında bir uyum yaratma şansımızın arttığı bugün özellikle ilişkilere yönelik pozitifsel gelişmeler yakalayabilecek fırsatlar sağlayabiliriz. Ay'ın aynı gün akşam saatlerinde Kiron ile kavuşum, Mars ile uyumlu açı yapıyor oluşu duygusal yaralarımızı, kırgınlıklarımızı iyileştirmeye yönelik girişimler ve gelişmeler içinde olabileceğimizi göstermekte.
15 Temmuz Cumartesi günü Koç burcuna geçiş yapan Ay (03:27) duyguların tepkisel ve spontane şekilde ortaya konulmaya dönük olduğu bir gün içinde olacağımıza işaret etmekte. Mars ve Uranüs arasında oluşan kare açının artmakta olan aktif etkisinin güçlü hissedileceği Cumartesi günü, meydan okuyucu, riske açık, kendini ortaya koyuyor olma yönünde artan istekli davranış ve tutumlar içinde olmaya dönük hareketlerin öne çıkacak olduğu bir günü göstermekte. Kriz yaratmaya, kavga çıkarmaya, rekabet içine girmeye meyilli enerjilerin yoğunluğu var. Ani gelişebilecek olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var.
16 Temmuz Pazar günü Merkür ile üçgen açı yapan Ay, kendini, duygularını ifade etmenin güçlü ve etkili duruşunu taşıyor olacak. Ne söylediğini bilen, ne istediğini bilen ve kendini sağlam, etkili bir şekilde ifade etmenin yaratıcılığını taşımakta. Mars-Uranüs kare açısının dinamik etkisini duygusal olarak oldukça yoğun hissedecek olduğumuz Pazar günü Ay'ın Uranüs ile olan kavuşumu değişime, yeniliğe ihtiyaç duyuyor olmanın ve artan özgürlük, bağımsızlık arzusu içinde olan duyguların işaretçisi.
Sevgiyle kalın...
Dilâra B. Efeoğlu
 
Görsel, Kum sanatçısı M. N. Gowri'sinin kum üzerine yapmış olduğu Zodyak, Hindistan.
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..