Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '07

 
Kategori
Futbol
 

100. yılda "Dünya Fenerbahçeliler Günü" kutlandı…

100. yılda "Dünya Fenerbahçeliler Günü" kutlandı…
 

Fenerbahçe, Türkiye'de kurulmuş kulüplerin içinde, kuruluş amaçlarında, "vatanın korunması" maddesini ilke olarak kuruluş tüzüğüne almış olan tek spor kulübüdür. Kulübün ilk kuruluş tüzüğü, Ağustos 2005'de Fenerbahçe Müze Kurulu Başkanı Dr. R. Sertaç Kayserilioğlu tarafından eski bir sahaf dükkanında bulundu.

1913 yılında Osmanlıca olarak yazılmış orijinalinde yapılan ilk araştırmalarda, kulübün kuruluş amacının belirtildiği tüzüğün ikinci maddesinde, "Fenerbahçe Kulübü'nün kuruluş amacı; vatan gençlerini, vatanın korunmasına ve askeri seferberliklere hazırlamaktır." yazısının yer aldığı belirtilmiştir.

İşte bu Fenerbahçe 19 07 (19 temmuzda) Dünya Fenerbahçeliler gününü Kadıköy Bağdat caddesinde yaptığı şahane etkinlikle yıl bouyunca dosta düşmana nasıl 100.yıl kutlamaları yapılır göstermiş oldu.

Fenerbahçe ayrıca hiçbir kulübün yapamadığı her branşta şampiyonluk parolası ile 100. yılında başta futbol olmak üzere birçok branşta şampiyon olarak tarihe geçmiş oldu..

Yine Fenerbahçe Atatürk'ün, stadına büstünün konmasına izin verdiği tek spor kulübümüzdür.

Türkiye'nin işgal yıllarında düşman takımlarıyla 50 maç yapan, bunların 41'inde galip gelip, 4'ünde berabere kalan ve Anadolu'da cephede savaşan askerlerimize ve Türk halkına moral veren tek takım Fenerbahçe'dir.

Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda, işgalcilere karşı hem cephede hem de sahada mücadele veren ve 1923 yılında düzenlenen General Harrington Kupası maçında İngiliz karmasını yenerek kupayı alan ve İngilizleri İstanbul'dan eli boş yollayan tek Türk takımı Fenerbahçe'dir.

Kurulduğu yıllarda böyle olaylar başından geçen Fenerbahçe o yıllardan bugünlere gelmiştir. Türk futbolunun diğer ezeli rakipleri ile birlikte mihenk taşıdır. Ama Başkan Sayın Aziz Yıldırım ile yaptığı atılım ile Türkiye'nin en zengin spor kulübü olmuştur. (Stat, Tesisler, Fenerium, Taraftar Kart, Sponsorluk, Televizyon, Reklam gelirleri vs.). Ayrıca Türkiye'de en çok vergi veren kulüp Fenerbahçe Spor Kulübü'dür.

Tüm Fenerbahçelilerin Dünya Fenerbahçeliler günü kutlu olsun..

Not: Bir yazar arkadaşımız geçen sene "Şampiyon Beşiktaş ve MB en çok Beşiktaş taraftarı var, beni ikincilik ilgilendirmiyor yesinler birbirini, " demişti ama maalesef gerçekleşmedi. Hatırlatmak istedim de…

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..