Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

11-17 yaş grubunda öğrencileri de siyasete alet ettiniz!

11-17 yaş grubunda öğrencileri de siyasete alet ettiniz!
 

11-17 yaş grubunda öğrencileri de siyasete alet ettiniz,

Siyaset tarihimizde hangi mekanda siyasete yer olmadığı konusunda partiler arasında ‘zımni’ bir anlaşma bulunmaktadır.

Türkiye’de kültürel ve dini bir olgudur ki; okullarda, camilerde ve kışlada kesinlikle siyaset yapılamayacağı partiler arasındaki ‘konsensüs’ ile sağlanmıştır.

Ama ne yazık ki; T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatiplilerin 100. yıl dönümü törenini istismar etmiş, öğrencileri kullanmıştır.

11-17 yaş grubunda öğrencilere bitirecekleri okulun, İmam Hatip Liseleri’nin(İHL) eğitim sistemimizdeki yeri, süreç içinde kazandırdıkları anlatılabilirdi.

İHL mezunu dört evladının hangi fakülteleri bitirdiği ve yaşam patikasında hangi mesleği seçtikleri bir ‘baba’ ‘sıcaklığı’ ile ‘deneyim’ ve ‘önerileri’  genç dimağlara aktarılabilirdi.

Erdoğan, 14-15 yaşlarındaki çocuklar karşısında ‘baba rolünü’ oynamayı tercih yerine, T.C. Başbakanı olarak öğrencilere ‘ana muhalefet partisini’ şikayet etmeyi sürdürmüş.

Ne alaka ise öğrencilere; “Bunların iktidarında halk gidecek hastane bulamıyordu” söylemi ile o kadar ileri gidiyor ki;’politika hırsı gözünü bürümüş.”

BaşbakanErdoğan’ın ‘tuzu kuru’ olunca; İHL’yi bitirecek öğrencilerin eğitim ve gelecek sorunlarına çözüm üretmek yerine;”Evlatlarımla ilgili olarak ana muhalefet iftira atıyor” derken çocuklarını ‘aklamakla’ meşgul idi.

13-14 yaşlarında ‘yönlendirilmeleri’ veya ‘manipüle edilmeleri’ daha kolay ve seri olabilen öğrencilere “Biz beddualarla değil dualarla geldik” ifadesi Cemaat ile olan çatışmayı ima ediyor.

“Yerin üstü varken yerin altına inip bünyeyi işgal eden virüslerden olmadık” ifadesinde ise, Hoca Efendi’ye gönderme yapıyor.

Cemaat ile devam eden çatışma sürecinde öğrencilere ‘Erdoğancı’ veya ‘Cemaat’ üyesi olabilmeleri için ‘manevi baskı’ uygulamasının ‘sosyal riski’ yüksek ve ‘ayrımcı’ olabilir.

Bunlar ‘toplumsal kutuplaşmaya’ neden olabilir ki; Allah korusun!..

23.01.2014, İzmir, Türkiye

Not Fotoğraf Alıntıdır.          

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..