Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '12

 
Kategori
Spor
 

11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası ve Organizasyonun 2. gününden notlar

İstanbul'un 12-16 Aralık ta ev sahipliği yaptığı 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası tüm heyecanıyla, yeni rekorlarıyla devam ediyor. Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan Şampiyona için Gençlik ve spor Bakalnlığımız ve diğer destekçi kurumlarımız iyi bir oganizasyon sağlamak için ellerinden geleni yapmışlar, salona girdiğimizde ilk izlenim olarak bunun farkına varabiliyoruz.

Gerek sporcular gerek izleyicilerin rahat ettirilebilmesi için herşey düsüşünülmeye çalışılmış. Salonun dış girişinde başlayan güvenlik önlemleri içeride de devam ediyordu. Oryantasyon sağlanmaya çalışılıyordu ancak bunu sağlamada yine eksik olan bir yönümüzü bir kez daha gördük bu da'' Yabancı Dil'' sorunuydu. Uluslararası bir organizsyonda gelen misafirlerimize yardımcı olmada güçlük çekildiğini gözlemledim. Umarım bu sorunu diğer organizasyonlarda göz ardı etmezler. Hiç olmazsa yabancı dil bilen gönüllü bir grup oluştururlup gelen konuklarla daha yakından ilgilenmesi sağlanabilir, içeride bir stand kurup danışma hizmeti verilebilir.  Gelelim ülkemizdeki Gönüllülük ilkesiyle çalışma arzusuna, henüz yeni yeni gelişmekte olan gönüllük ruhu bu organizasyonda geçmiş yıllara oranla daha da iyiydi. Kırmızı Tişortlü arkadaşlarımız bu ruhu salon içinde, trübünde yansıtmayı başardılar. Onları gönülden kutluyorum. Güler yüzleri ve ilgileri içinde ülkemizin böylesine büyük organizasyonun altından kalkmasına yardımcı oldukları için.

Salonda dikkatimi çeken başka bir şey ise, Havuz kenarlarına yerleştirilen ve İstanbul'u simgeleyen dev maketlerdi, Kız kulesi, Cami, Galata Kulesi ve Vapuru simgeleyen maketler gayet iyiydi ve salon içerisinde küçük bir İstanbul şehri havası estiriyordu. Havuzun üzerinde uçan martıları simgeleyen kuş maketleri vardı. Şampiyonanın maskotu bir fokbalığı vardı, keşke bir tane değilde bir kaç tane olsaydılar.Bir tane fokbalığı ancak fotograf çekimiyle meşgul oldu.Gelelim ödül törenlerine, dev sahne barkavizyon, ses düzeneği, mzükle ilgili gözle görülür bir sorun yaşanmadı yarışmaların 2. gününde ancak, ödül töreninde yöresel kıyafetlerıyle ödül tepsilerini tutan kırmızı elbiseli kızlar pek hoşuma gitmedi. Neden Diyeceksiniz? Keşke tek tip elbiseler değilde modernize edilmiş farklı tüm yöreleri temsil eden kıyafetlerle çıksalardı, daha hoş farklı bir görüntü meydana gelirdi, Anadolu Ateşi dans grubu kostümlerinden yardım alınabilirdi diye düşünüyorum. Katılım hakkında konuşacak olursak 2. güne oranla ve Türklerin bu tür organizasyonalra katılımları göz önünde bulundurulursa fena değildi. Türkiye de spor kültürünü geliştirmek adına atılacak bir çok daha adım var. Sadece İstanbullular değil de,Türkiye'nin dör bir yanından Dünya çapında yapılan bu organizasyonu kaçırmamış olmalarını isterdim. Burada hem medyaya hem eğitim kurumlarına hem de spor kuluplerini büyük görev düşüyor. Bu tür kurumlar önemli organizasyonlara sahip çıkmazsa spor kültürü ve bilinci topluma nasıl kazandırılacak? Kulüplerden sadece yüzme şubeleri olan takımlar vardı, peki ya diğer branşlar, yöneticiler antrenörler nerede? Onlar öncülük yapmazsa halkı nasıl halkındıracağız?

Konu derinleştikçe sorular artacak ancak sadece artacak, yanıtları bulunabilecek mi orasını genç spor bilimciler, spora gönül vermiş Akademililer, sporcular bilinçli yöneticilerden atılacak adımalarla göreceğiz.

11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası 2. Gününden kısa notlar.

 

 

  

 
Toplam blog
: 12
: 806
Kayıt tarihi
: 14.12.12
 
 

Spor bilimleri üzerine çalışmalar yapmakta ve yapılan organizsyonlara katılmaktayım ve yakından t..