- Kategori
- Gündelik Yaşam
13 Şubat'ın 14 Şubat'a Bağlandığı Gece

İngilizler Valentine derler Sevgililer Günü'ne. Sevgili "darling"tir İngilizce'de. İtalyanca'da "amore"dur. Güzel şeydir insanın sevgilisinin olması. Ama sevgililer günü basittir Türkçe'de. 14 Şubat derler geçerler. Öyle değildir aslında. 13 Şubat'ın 14 Şubat'a bağlandığı gecedir. O bağlılık önemlidir.
Türkler için hediyedir 14 Şubat. "Ne alsak?" sorusudur. Gariptir. Heyecandır. Kimse o günü baştan sona değerlendirmeyi düşünmez. Oysa herşey hediye değildir. Ufak şeyler bekler kadınlar. Şöyle ufacık.
Yaklaştı mı o gün, mağazaların her yerinde İNDİRİM yazar büyük harflerle. Hatta abartılır %70, 80... Gariptir Türk halkı. Aldanır böyle şeylere. Ama 'SEVGİLİLER GÜNÜ'dür. Sevgilisi olmayanın evde bulunmak zorunda kaldığı gün.
Tutkusu ayrıdır. Güzel şeydir flört ama 14 Şubat zordur flört için.
Ne diyor Ofelya?
-Yarın bayram, Saint Valentine bayramı,
Erken uyanır herkes.
Önemseniyor bu bayram bazıları için. Herkes erken uyanıyor. Bizimkiler hala 'Ne alsak?' diye düşünüyor.
BİR SEVGİLİ BULUN VE O GÜN ERKEN UYANIN.