Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '14

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

15. Marka 2014

15. Marka 2014
 

 

 

 

 

 

Marka olmak,

kaliteyi üst düzeyde yakalamak demektir.

Muhsin DURUCAN

 

 

 

Lider Konferans Kuruluşu Yürekli’ nin on beş yıldır gerçekleştirdiği etkinlik MARKA 2014; 18-19 Aralık günlerinde Bomonti Hilton İstanbul’da iş dünyası, katılımcılar ve değişik markalarla birlikte oldu.                                                           

Bir hafta kadar önce kayıt yaptırma çabasında bulundum. Bu işi yürüten görevlileri aradım. Onlarla Marka’nın ilk gününde yüz yüze geldik. Doğrusu kibar ve nazik görevliler... Kimler mi? Belirteyim: Başta Eda Akyüzlü olmak üzere çalışma arkadaşları Aslı Tanrıverdi ve Zerrin Civelek. Ayrıca Yıllardır görev yaptığım Isparta-Eğirdir kökenli Lider Konferans Kuruluşu Yürekli’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör’ ün (Ceo) Marka yönetimini gerçekleştirdiğini saptadım.

MARKA 2014, günümüzün vazgeçilmez yaşam alanlarına dönüşen kentlerin geleceğinden, moda dünyasında ayakta kalabilmenin zorluklarına; müziğin ve yaratıcılığın ilişkisinden ‘akıllı lüks’ kavramına kadar markaların hayata dokunan yenilikleri ve onların geleceğini şekillendirecek fikirlere yer verecek. Türkiye’deki markaları etkileyen iki önemli şemsiye marka Türkiye ve İstanbul markaları da MARKA 2014’te özel ve farklı oturumlarla mercek altına alındı. 

Konuşmacılar arasında ülkemizden büyük iş adamı, kültür ve sanatın sadık koruyucusu Bülent Eczacıbaşı, rock yıldızı, müzisyen, yapımcı Demir Demirkan, gerçek bir fark yaratma dehası Burhan Öçal, gerçekleştirdiği sıra dışı röportajları ve konularıyla adından sıkça söz ettiren gazeteci yazar Ayşe Arman, ünlü televizyoncu ve gazeteci Balçiçek İlter izleme fırsatını bulduğum önemli adlar oldu. 

Eczacıbaşı Holding Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın Ayşe Arman ile gerçekleştirdiği sahne beğeni ve alkış aldı! Tasarım konu edildi. Arman’ın ustaca sorduğu soruları incelikle yanıtlayan spor giyimli ve genç görünümlü Bülent Eczacıbaşı; 1.ve 2. İstanbul Tasarım Bienalı’ni başarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek Eczacıbaşı İlaç Fabrikası’na değindi,  tasarım kenti İstanbul’a vurgu yaptı. Üzere basa basa ve özenle ezbere dayalı eğitimden yaratıcı güce dayalı eğitime geçmenin zorunluluğuna değindi. Marka Konferansı yöneticilerine önemli görevler düştüğünü dile getirerek tasarım çalışması giysiyi Arman’a armağanladı! 

Balçiçek İlter, ‘dünya sanatçısı’ duyurusuyla Burhan Öçal’ı sahneye aldı. Öçal, Kırklareli’nde geçen çocukluk günlerine gitti. Leğendi yıkandığını ve leğeni müzik aracı olarak kullandığını da belirtti. İlk virüsü Roman davulculardan kaptığını dile getirerek o günden beri çaldığını söyledi. Başarıyla darbukasını konuşturarak alkış topladı! Konuşmasından davuldu olduğu algılandı. Sazlar eşliğinde dinletmeyi başardı. Zürih kentinde Tro’yu kurdukları açıklaması da yaptı. 

Etkinliğe katılan kimi stantlar dikkat çekti. Bunlardan birisi Doluca Cabarnet... Ötekilerse Selpak ve tadella dondurma... 

Marka olmak, kaliteyi üst düzeyde yakalamak demektir, düşüncemden devinimle hazırlanan program çerçevesinde etkinlikler coşku esintisinde sürdürüldü. Binlerce katılımcının mutlu olduğu gözlendi!

İkinci günün son saatlerinde  görkemli salonda müzikli eğlence ve kokteyl düzenlendi. Özellikle başta Ayşegül Yürekli Şengör olmak üzere Alp Özbek ve diğer görevlilerin müzik eşliğinde konuklarıyla eğlenme çabaları gözlerden kaçmadı! Bu arada Ayşegül Yürekli Şengör ile tanışmanın mutluluğunu yaşadım! 

Başarı ile noktalanan 15.MARKA 2014 'ün emek verenlerini içtenlikle  kutluyorum.

 

 

 

NOT:

Görüntüler, slayt olarak aşağıdadır.

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..