Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '16

 
Kategori
Astroloji
 

16 Eylül Balık burcunda Ay tutulması

16 Eylül Balık burcunda Ay tutulması
 

Genel anlamıyla Balık Ay tutulması

16 Eylül 2016 günü saat 22:05 de Balık burcunun 24°19' derecesinde parçalı olarak adlandırılan ve Ay’ın ışıklarının bir bölümünün Dünya’nın gölge konisinden geçeceği tutulma meydana gelecek. Bu Ay tutulması ülkemizin de içinde bulunduğu Avrupa, Afrika, Avustralya ve Asya’nın tamamından, Güney Amerika’nın doğusundan, Pasifik, Atlas ve Hint okyanuslarından, kutup bölgelerinden izlenebilecek. Eski kayıtlarda Balık burcunun 3.dekanında gerçekleşen tutulmalar karada ve denizde soygun ve yağma ile ilişkilendirilmiş.

Bir önceki yazımda belirttiğim gibi 1 Eylül günü yaşadığımız Güneş tutulması hayatlarımızda 1997 yılına vurgu yapıyordu. Yine 1997 nin 16 Eylül günü yaşanılmış olan Ay tutulması da, bu tutulma ile sadece dakikalar yakınlığında. Öyleyse yine tekrarlıyorum, geriye dönelim ve 1997 yılında hayatlarımızın gidişatını sorgulayalım. Arka arkaya yaşadığımız, yaşayacağımız olan tutulmalar bize bazı ipuçlarını fısıldayacaklardır.

Her Ay tutulmasının bir dolunay olduğunu hatırlarsak, tutulmanın kararsızlık ve gerek içsel, gerek ilişkilerde gerginlik yaratabileceğini, buna karşın daha çok sorgulamayla birlikte farkındalık geliştireceğimizi, sonuç odaklı davranmak isteyeceğimizi not düşelim.

Tutulma sırasında şartlar fazlasıyla kırılgan, değişken, fedakarlıkları beraberinde getiren cinsinden. İnisiyatifi ele almamızı geçtim, şartlarımızı  korumamız, başladıklarımızı bitirmemiz de oldukça zor. Ayakları yere basan düşüncelerle, fazla uçmadan, dağılmadan, denge konumundan uzaklaşmamaya gayret göstermek gerekmekte.

Tutulma Balık burcunda meydana gelmekte. Fedakar, yaratıcı, merhametli, hayalleri, sezgileri kuvvetli, uyumlanma, bütünleşme anlamlarıyla yüklü bu burcun gölgesinde kırılganlık, hassasiyet, yönünü bulamama, fazla değişkenlik, kendini kurban etme, karamsarlık ve bağımlılıklar vardır. Sağlık olarak ayaklar, lenf sistemi, vücüt sıvıları, yağ dokusuyla ilişkilidir. Balık burcu aynı zamanda akademisyenler, alanında uzmanlar kişiler, hukukçular, bakanlar, diplomatlar, bankacılar, tüccarlar, finansörler, din adamları, sanatçılar, denizciler, dalgıçlar, medyumlar, petrol, su ve gazlarla ilgili çalışanlarla da ilişkilidir.

Balık burcunda yaşanacak olan tutulma sırasında Ay’ın Markab, Güneş’in ise Alkes ve Copula sabit yıldızları ile etkileşimde olduğunu görmekteyiz . Markab baskıyı, krizlerle başa çıkabilmeyi gösterdiği gibi yaralanmaları, patlamalardan kaynaklı sorunları da ifade etmektedir. Bir oluşumu, başkalarına da yansıyacak olan değerleri işaret eden Alkes’in yanında Copula ise güçlü duygulara rağmen engellere, hayal kırıklıklarına, göz sorunlarına dikkati çekmekte. Buna göre tutulmayla birlikte gerek ilişkilerimizde, gerek bilinçli ya da bilinçsiz seçimlerimizde, kararlarımızda bu sabit yıldızların etkisini, vurgusunu gözlemleyebiliriz.

Haritanın yükseleninde İkizler burcunu görmekteyiz. Daha ziyade yüzeysel iletişimin, merakın, değişkenliğin, devinim belirteci, entelektüel ve rasyonel bu burcun gölgesinde çabuk dağılma, tutarsızlık, sivri dil, gerginlik bulunur.  Yükselende Mirfak sabit yıldızını görmekteyiz ki gücüyle onurlanmayı, meydan okumaları, inatla abartarak, işi zora sokmayı ifade eder. Yükselenin aynı zamanda Zosma ile de ilişkisi olduğunu da göz önünde bulundurduğumuzda bencillik, menfaat duygusundan, melankolik davranışlardan uzak durarak, kurban olmak ya da kurban etmek konusunda dikkatli olmalıyız. 1 Eylül’de yaşadığımız Güneş tutulması bizi geçmişte yaşadığımız tuzaklara düşmeden, hatalarımızdan uzaklaşıp, elimizi çamura bulamaktan korkmadan, mantığa, sağ duyuya davet ediyordu. Şimdi ise yaralamamak, yaralanmamak, yolumuzdan sapmamak, saptırmamak adına egoyu kararında kullanmaya, boyumuzu aşan mücadelelerden uzak durmaya, dürüst olup, tutabileceğimiz sözlere imza atmamıza, aşırılıkların kurbanı olmamamıza dikkat çekmekte. Düşün, olayları yüzeysel değil, derinlemesine yargıla ve yoluna sonra devam et demekte.

Ay  tutulmasının işaret ettiği konular

16 Eylül günü Balık burcunda meydana gelecek olan Ay tutulması haritanın 11.evinde meydana gelmekte. Buna göre işten elde ettiğmiz kazancımız, sosyal çevremiz, dahil olduğumuz kulüpler, dernekler, organizasyonlar, çocuklar, onların evliliklerinin, ortaklıklarının yanı sıra aşk hayatımız, sanatsal, sportif faaliyetlerimiz, hobilerimiz, spekülatif yatırımlarımız, ek işlerimiz, ailemizin kazanımları ve vergi,kredi, borç, alacak, miras  gibi durumları da tutulmanın ana başlıklarını oluşturmakta. Yanlış tutumlarda, hakkını bulamayan ilişkilerde ayrılıklar, kırgınlıklar hiç de şaşırtıcı olmaz.  İlişkilerde şimdiye dek söylenmiş sözlere şahit olabiliriz. Geri adımlar, atılmış olanların masaya yatırılıp, sorgulanması , kırıcı durumlarla karşılaşabiliriz. Zehirlenmelere, bağırsak sorunlarına karşı elimizden geldiğince dikkatli olmaya gayret edelim. Hayallerimizle gerçeklik arasındaki  dengenin son raundunu oynamaktayız. Sabreden, geçmiş hatalarından ders alarak, etik , realist  davranmış olanlar ödülünü alacaktır. Tutulma çocukların ortaklıklarında, evliliklerinde de birtakım ani gelişmeleri işaret etmekte. Şu dönemde düşünülmeden, ince elenip sık dokunmadan hareket edilerek atılan adımlarda kontrolsüz durumlara yol açacağını unutmayalım. Ailemizin ilgilendiren parasal konularda, ev, arsa gibi taşınmazlarla ilgili hareketlenmeler söz konusu olabilir. Artistik, sanatsal, sportif güzel gelişmeler bekleyebiliriz. Ödemekte zorlanacağımız borçların altına girmemeye gayret edelim.

 Balık burcunda meydana gelecek olan Ay tutulmasına uranyen prensipte bakarsak;

Finansal , sosyal çevremiz adına, toplumsal statümüzü daha yukarı çekebilmek için ya da sevilenle kalan hayatta yol yürümek gibi sebeplerden ötürü herkes kendince bir mücadelenin içinde. Bütün olaylarda ortak payda büyüyüp, gelişmek. Bir süredir ısrarla yol ayrımında, hayatlarımız adına sancılı bir değişimde olduğumuzu yazmaktayız. Yani bir şekilde yaşadığımız, belki de bu güne kadar tıkanmış, ertelenmiş, göz ardı edilmiş olaylar kırılma yaşayacak, yön değiştirecek. Dağılabiliriz, enerjimiz düşebilir, kendimizi yıpranmış, kötü hissedebiliriz. Bunların sert dönemeçlerde normal olduğunu, yaşanabileceğini hatırlayarak, mantıkla davranmaya gayret edelim.  Hayatımızın bir çok noktasını etkilemesi olası bu durumda  sessiz ve derinden , geri çekilip gözlemleyerek, insanların ya da olayların özünü çözmeye, resmin bütününü görerek, anlamlandırmaya gayret edelim. Artık adalet çalışıyor, eşit haklar önem kazanıyor. Karmaşık, tıkanık işler çözülüyor. Birileri kazanacak! Kazanan da özveriden, emek sunmaktan kaçınmayan, dolambaçlı yollardan medet ummayanlar olacak. Çok mu beklediniz? Evet bazıları çok bekledi böylesi gergin görünümlerde ama az kaldı. Kimileri de bu tutulmalarla sert düşecek. Atılan sağlam olmayan, yanlış adımların faturası kesilecek. Elinde avucunda olanın kaybını yaşayabilir. Para, iş, prestij vs olabilir. Belki de sevdiğinin kalıcı yokluğunu tadacak. Ölmekten beter olmayı yaşarken öğrenmenin çeşitli yolları…  (Mars, Güneş, Ay, Cupido, Lachesis, Pluto/Transpluto, Eos, Pholus, Minerva, Urania, Hera, IC MC, Eurydike, Sisyphus)

Balık Ay tutulmasında burçları ana başlıklarına göre etkileyecek konular

16 Eylül günü Balık burcunda meydana gelecek olan Ay tutulmasının burçları, yukarıdaki genel özellikler doğrultusunda, hangi ana başlıklarda etkileyeceğine bakarsak;

Koç ve yükselen Koçlar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlediklerimiz, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklarımız.    

Boğa ve yükselen Boğalar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunduğumuz organizasyonlar, gruplar, babanın kredi, vergi, borçlarla, ortak parayla ilgili durumları, ameliyatı, annenin parası, çocuğun eşi, evlilik, ortaklıkla ilgili durumları, davaları. 

İkizler ve yükselen İkizler :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslar arası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, hayat felsefesi, seminer vermek, ikinci eş, uzak akrabalar, eşin kardeşleri, yakın akrabaları, ebeveynlerin sağlığı, torun ile ilgili durumlar.           

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Kredi, borç, vergi, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, ameliyatlar, eşin kazanımları.             

Başak ve yükselen Başaklar için :   Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri, kardeşin çocuğu, büyükanne, büyükbaba.

Terazi ve yükselen Teraziler için :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız, babanın kardeşleri, annenin uzak akrabaları, davaları.

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatımız, babanın parası, ek işler, orta uzunluktaki seyahatlerimiz, annemizin kredi, borç, miras durumları.       

Yay ve yükselen Yaylar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, kayıpları, korkuları,  arınma çalışmaları, zorlukları.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar, eşin uzak akrabaları, yabancılarla, hukuksal konularla ilgili işleri.

Kova ve yükselen Kovalar için : Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verdiğimiz borçlar,  babanın işten gelen kazancı, çocukların işi, statüsü, eşin kredi, borç, vergi, miras durumları, ameliyatı.

Balık ve yükselen Balıklar için :  Kendimiz, motivasyonlarımız, karakterimiz, kendimizi dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzımız, fiziksel görünümümüz, sağlık, bize yakın olan kişiler, babanın işi, statüsü, annenin ailesi, çocukların yüksek öğrenimi, büyükanne, büyükbaba.

Ülkemiz ve Balık burcunda Ay tutulması

16 Eylül günü yaşayacağımız Ay tutulması ülkemiz haritasının 10.evine düşmekte. Dolayısıyla hükümetimiz, tüm üst düzey yöneticiler, idareciler, ulusal prestijimiz, kredimiz, iktidar, yargıçlar, savcılar, mahkemeler, toplumca tanınan kişiler,  skandallar, polis, ordu ve topraklarımız ve güvenliğimiz, madenler, doğal kaynaklarımız, inşaat, emlak sektörü, tarım ve mahsullerimiz, çiftçiler, aileler tutulmada ana başlıklarımız. Toplumsal aile dinamiklerimiz, eşitlik, adalet , insan hakları, etik, ahlaklılık konusunun sıklıkla sorgulanıp, vurgulandığına şahit olabiliriz. Bu dönemde komşu ülkelerle ilişkilerimiz daha dikkat çekici. Ay düğümleri, Neptün ve Satürn’ün durumunu da dikkate alırsak, komşularımızla  ilişkilerimizi her anlamda geliştirmemiz oldukça önem kazanmakta. Deprem olasıdır. Denizlerimiz, su kaynaklarımız ile ilgili gelişmeler gündemimize oturabilir. Komşu devletlerle finansal anlaşmalar tutulmayla birlikte daha dikkat çekici hale gelmeye başlayacak. Belediyelere, mahallelere, köylere yönelik yeni yapılanmalar bekleyebileceğimiz gibi, takip eden günlerde yeni uzun vadeli kalkınma planlarınla ilgili haberler duyabiliriz, eski programlarda değişiklikler yapılabilir. Birtakım skandallar, toplumca tanınan insanlarla ilgili haberler duyabiliriz. Ülke prestijimizle ilgili gelişmeler dünyanın yakın ilgisinde olacaktır. Terör, güvenlik konuları ne yazık ki  yine gündemimizden düşmüyor. Zehirlenmeler, boğulmalar, kazalar, yaralanmalar için yine tehlike arz eden günlerden geçmekteyiz. Güneydoğumuzda savaş koşullarını geçerli olduğu hatırlarsak, kimyasal silah kullanımı olasıdır. Tutulma haritası petro-kimya tesislerine, boru hatlarına, deniz kazalarına, boğulmalara, yangın ve patlamalara da  vurgu yapmakta. Denizlerde petrol sızıntıları, toprak kaymaları olasıdır. Trafikte de çok daha dikkatli olumasını öneririm. Yine bu tutulmanın 12.evimizdeki yükselen derecesinin ülkemiz haritasının Vulkanus ve Apollon, Mars’ı ile görünümünün yanında, transit düğümlerin yaptığı etkileşimlere baktığımda, umarım ilerleyen günlerde kontrol etmekte zorlanacağımız problemlerle, kollektif saldırılarla karşı karşıya kalmayız  diyorum.  Bu dönemde sahtekarlıklara karşı uyanık olmaya çalışalım.  Bilimde, sporda, sanatta başarılar gelebileceği gibi, sergilenen eserlerin bazılarının da sıra dışı tadı olabilir.

Yukarıda 16 Eylül günü Balık burcunda meydana gelecek olan Ay tutulmasının kartografik haritasını görmektesiniz. Harita üzerinde renkli oklarla işaretli hatlar ve çevresi, tutulma enerjisinden daha belirgin etkilenmesi olası yerlerdir. Tutulmanın dünya haritası üzerinde etkileşiminin kartografik haritasına ise sosyal medya hesaplarımdan ulaşabilirsiniz.

Azade Öksoy

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..