Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '22

 
Kategori
Astroloji
 

16 Mayıs Akrep Ay Tutulması

Genel anlamıyla Ay tutulması

16 Mayıs günü saat 07:13’de Akrep burcunun 25°17’ derecesinde tam Ay tutulması meydana gelecek. Bu tip tutulmada Ay’ın tamamı Dünya’nın gölgesinde kalarak, görülmez hale gelecek.  Güneş ışınlarının bazılarının Ay’a ulaşırken Dünya atmosferinden geçmek zorunda olması yüzünden atmosferdeki mavi ışık emilerek turuncu-kızıl bir renge bürünür. Bu yüzden kanlı Ay (Bloody Moon) diye de adlandırılır. Güney-Batı Avrupa, Güney-Batı Asya, Afrika, Güney Amerika, Kuzey Amerika’nın çoğu, Antarktika, Atlas, Pasifik ve Hint Okyanusu’ndan gözlemlenecek.

Tutulma 131 numaralı Saros serisine ait. Seriye ait ilk tutulma 10 Mayıs 1427’de meydana gelmiş. Son tutulma ise 7 Temmuz 2707 yılında gerçekleşecek. 4 Mayıs 2004’de yine bu aileye ait tutulma yaşandı.

Seriyi göz ardı ettiğimizde, 16 Mayıs 2003 ‘de tutulma derecesine oldukça yakın bir Ay tutulması meydana geldiğini görmekteyiz. Bu tarih civarında gerçekleşen olaylara göz atalım.

Dünya geneline bakarsak; ABD’nin Irak operasyonu  başladı. Saddam Hüseyin hükümeti yıkılarak, yerine geçici hükümet kuruldu. SARS nedeniyle Çin’de okullar 2 hafta tatil edildi. Sudan’da düşen uçakta 117 kişi ölürken, 2 yaşında bir çocuk kazadan sağ kurtuldu. Uganda Devlet Başkanı İdi Amin öldü. Estonya, AB’ye kabul edildi. Rus yanlısı Kadirov, Çeçenistan’ın ilk devlet başkanı seçildi. İlham Aliyev, Azerbaycan devlet başkanı oldu.

Ülkemizde ise 59.hükümet Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kuruldu. Urla’da 5.6 lık deprem meydana geldi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Güney Kıbrıs arasında serbest geçişler başladı. Bingöl’de 6.4 lük depremde 176 kişi öldü, 521 kişi yaralandı. Ukrayna Havayolları’na ait uçak Maçka yakınlarında düştü. Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu, trafik kazasında öldü. Türkiye’nin ilk mini gözlem uydusu Bilsat, uzaya gönderildi. Bayan Milli Voleybol takımımız tarihinde ilk kez Avrupa 2.si oldu. Neve Şalom ve Beth İsrael Sinagog’una saldırıda 25 kişi öldü. HSBC ve İngiltere Konsolosluğu’na düzenlenen saldırıda 30 kişi öldü, 400’den fazla kişi yaralandı.

Sizler de 2004 yılına geri dönerek, hayatınıza ait yaşanmışlıklarınızdan çıkarımlar yapabilirsiniz.

16 Mayıs’ta gerçekleşecek Ay tutulmasına Akrep burcu ev sahipliği yapmakta. Akrep, sabrı, ketumluğu, kuşkuculuğu, yıkıcılığı ve uç noktalarda kriz deneyimlemesi ile bilinir. Bankacılar, finansçılar, ekonomistler, sigortacılar, dedektifler, polisler, askerler, psikiyatristler, doktorlar, dişçiler, araştırmacılar, gazeteciler, madenciler, kimyacılar ve fizikçiler ile ilişkilidir. Dolayısıyla tutulma ile birlikte Akrep özelliklerini ve bu gruplara ait gelişmeleri daha belirgin gözlemleyebiliriz.

Tutulmada iletişim, bilgi, fikir alıp-verme, kararlar, anlaşmalar yoğun görünse de enerji düşüklüğü, kararsız hareketler, kendini güçlü ifade edebilmede sorun görülebilir.

Yükselende merakı, değişim ve iletişim odaklılığı ile bilinen ama aynı zamanda strese, dağılmaya yatkın İkizler burcu bulunmakta. Bu dereceye Rigel ve Bellatrix sabit yıldızlarının etkisini görmekteyiz. Rigel, eğitim, bilgi, teknik ve artistik yeteneklerle, şans ve onurla ilişkilidir. Bellatrix ise zorlu bir mücadelenin ardından gelen başarıyı işaret eder. 

Güneş, en sert sabit yıldızlardan birisi olan Algol ile kavuşumda . Algol, Kızgınlık, şiddet, travmatik durumlar, boyun, boğaz, gırtlak bölgesi ile ilgili problemleri gösterir.

Ay ise Agena ile birlikte. Bu yıldız da  öğrenmek ve büyümek için çekilen zorlukları, gerekli fedakarlıkları, empati ve evrensel bağlarları anlatır.

Akrep burcunda Ay tutulmasının bireysel haritalarda işaret ettiği konular

Akrep burcundaki Ay tutulması, ana başlıklar olarak günlük hayatımızın düzenine, birlikte çalışılan kişilere, iş ortamı, sağlık, evcil hayvanlar ile ilgili konulara, fedakarlık gerektiren, hastane gibi kapalı yerlerle ilişkili durumlara, gizli düşmanlara, bilinçaltını etkileyen konulara, zorluklara, endişelere, bağımlılıklara, inzivaya çekilmeye ve arınma çalışmalarına işaret etmekte.

Sabit burçların  20-30, öncü burçların 6-14 dereceleri arasında gezegenleri, önemli kombinasyonları olanlar tutulmadan öncelikli etkileneceklerdir. (Sabit burçlar: Boğa, Aslan, Akrep, Kova ; öncü burçlar : Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak)

Aile içi ya da duygusal çekişmeler yaşanan noktada, kendi çıkarını düşünerek şartları kurnazlıkla manipüle edenlerin, engellemelerde bulunanların hakkaniyetsiz tutumlarının sebep olduğu çözülmeler, mutsuzluğa, huzursuzluğa sebep olmuş olabilir. Tutulma ile liyakatlar, sahip olunanlar, değerler adına hak edişlere giden yol açılıyor görülmekte. Bu noktada koşullardan uzaklaşmak yerine hayatınızda süregelen düzenin yıkılıp, yerine yenisinin gelebilmesi için direnç gösteren kişiler, etkiler azalabilir. Sizi yeni bir yola götürecek dönüşümünüzü gerçekleştirmek adına hedefinize yönelik düzenlemelerinizi yapabileceksiniz. Bu da hayallerden sıyrılarak, hayatın gerçekleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu noktada kurulacak sistem, yapılacaklar kalıcı dönüşümleri getirecek. Yeniden başlanması gereken durumlarda dirençli bir şekilde durulsa, kırılganlıkları tedavi için iyileştirici girişimlerde bulunulsa da krizi yaratan taraf  niyetini gizleyen adımlarla hareket etme eğiliminde olabilir. Siz de gaflete düşmemek, yön kaybı yaşamamak için her türlü iletişim, anlaşma, sözleşme, hesap konusundaki detayı bir kez daha gözden geçirmeyi ihmal etmeyin. Karmik borçların görüldüğü süreçte şartlar zor da olsa hak eden kazanacak.

16 Mayıs’ta oldukça etkili ve önemli bir Ay tutulması yaşayacağız. Tutulma, 11 Kasım günü Boğa burcunda yaşadığımız Algol’lü Ay tutulmasını tersten tetiklemekte. Ama daha da geriye götürürsek hayatlarınızda sadece 11 Kasım’daki tutulmanın değil 10 Haziran 2021’de İkizler burcunda yaşanılan Güneş tutulmasının etkilerinin de  ele alındığını görebilirsiniz ki bu sizi yol ayırımlarına, konunuzun tamamlanmasına götürebilir.  Geçmişe dönük konularda son derece kararlı ve güçlü kararlar alabilir fakat bunların üzerinden yeniden değerlendirmeler yapmanız gerekebilir. Bu noktada aile içi, bürokrasiyle olan işlerdeki hesap kitap konularının muhasebesi, evliliklerle ilgili durumlar, kararların yeniden gözden geçirilmesini gerektiren durumlar olabilir. Bu sebepten ötürü kararlarınızı adımlarınıza yansıtmanız haritanızın da durumuna göre Haziran sonuna sarkabilir. Bu tutulma artık bir yol ayrımını, hedefe yönelik yapılandırmalarla ilgili önemli gelişmeleri beraberinde getiriyor. Değişken ve idealize edilmiş yolda adımlar, bazıları için hayal ettiklerini bazıları içinse beklemedikleri sonuçları doğurabilir. O yüzden tedbirli yürümekte özen gösterin lütfen. Tutulma, ikili ilişkiler yüzünden istediğiniz gibi yoluna sokulamayan sosyal konumları ve finansal konuları etkileyen durumları ivmelendirmekte. Yine de geri planda yapılması gereken bazı hazırlıklar olabilir. Günlük akış ve iş hayatı, sağlık ile ilgili konular zaman zaman yorabilir. İçe kapanmak, bazılarını kendini daha geri çekmesi gerekebilir. İletişimde, anlaşmalarda problemler çıkabilir. Söylenmemiş sözler, yeterince anlaşılmamış durumlar, sözleşmelerde aksamalar, arkadan dönen laflar ve gizli düşmanlıklar zor durumlara sebep verebilir. Su, sıvılardan kaynaklı sorunlar yaşanabilir. Hem kendinize hem de çocuklarınıza olandan daha fazla özen göstermenizi öneririm. Boğulmalar, boyun, boğaz, gırtlak bölgesi sorunları yanı sıra bağırsak enfeksiyonları da görülebilir. Tutulma süreci, hakkaniyetle davranmayan, kendi ihtiyaçlarını gözetip, diğerlerininkini görmezden gelenlerin durumlarının başkalarının da görüp, bileceği şekilde sonuca varacağının işaretçisi. Yazanlar, çizenler, proje hazırlığında olanlar bu dönemde araştırma, eski bitmemiş işlerini yeniden gözden geçirip, toparlama yolunu izleyebilirler. İletişim araçlarında, ulaşımda, hesap kitap gerektiren her türlü işte aksamalar yaşanabilir. Bilgisayarlarınızı, telefonlarınızı yedeklemeyi ihmal etmemenizi, banka işlemlerinizi, fatura ödemelerinizi, rezervasyonlarınızı, attığınız maili dahi kontrol etmenizi öneririm. Geri plandaki harcamaların dengesi bu süreçte biraz şaşabilir.

Akrep Ay tutulmasında ana başlıklara göre burçları etkileyecek konular

Koç ve yükselen Koçlar için :  Kredi, borç, vergi, sigorta, burs, nafaka, miras konuları, ortaklıklardan gelen para, kayıplar, ameliyatlar, eşin kazanımları.               

Boğa ve yükselen Boğalar için :   Evlilik, eş, ortak, danışmanlık aldığımız kişiler, anlaşmalar, davalar, açık düşmanlıklar, çocukların eğitimleri

İkizler ve yükselen İkizler :  Günlük işler, yanımızda çalışanlar, iş ortamı, kiracılar, küçük hastalıklar, evcil hayvanlarımız

Yengeç ve yükselen Yengeçler için :  Çocuklar, sanat, spor, yaratıcı yönlerimiz, hobilerimiz, aşk hayatı, orta uzunluktaki seyahatler

Aslan ve yükselen Aslanlar için :  Ev, emlak gibi taşınmazlar, aile, atalarımız, köklerimiz, baba, kardeşin parası, eşin işi, statüsü, mülkler, babanın genel sağlık durumu, çocukların başkalarından gizledikleri şeyler, hastane, hapishane gibi kapalı yerlerle ilgili durumları, arınma çalışmaları, zorlukları.

Başak ve yükselen Başaklar için :  Eğitim, iletişim, yazmak, kardeşler, komşular, kuzenler, yeğenler, kısa yollar

Terazi ve yükselen Teraziler için : Maddi manevi kazanımlar, gelirler, yatırımlar, taşınabilir mallar, verilmiş borçlar

Akrep ve yükselen Akrepler için :  Kişinin kendisini ilgilendiren her konu, motivasyonları, karakteri, kendisini dışarıya ifade ve dış dünyayı algılama tarzı, fiziksel görünüm, sağlık, yakın kişiler, yeni başlangıçlar

Yay ve yükselen Yaylar için :  Bilinçaltı, gizli düşmanlıklar, zorluklar, kayıplar, hastane, hapishane gibi kapalı yerleri ilgilendiren durumlar, başkalarından gizlenilenler, inzivaya çekilme, kaygılar, bağımlılıklar, bunlardan arınma çalışmaları, fedakarlıklar.    

Oğlak ve yükselen Oğlaklar için :  Arkadaşlar, sosyal çevre, işten gelen kazancımız, içinde  bulunulan organizasyonlar, gruplar ile ilgili gelişmeler

Kova ve yükselen Kovalar için :  İş, kariyer, statümüz, hedefler, anne, annenin genel sağlık durumu, çocukların iş ortamı, sağlığı, eşin, ortağın babası, ailesi.

Balık ve yükselen Balıklar için :  Yüksek öğrenim, yabancılarla ilişkiler, uluslararası işler, uzun seyahatler, hukuksal konular, mahkemeler, hayat felsefesini etkileyen gelişmeler

Ülkemiz ve Akrep Ay tutulması

16 Mayıs’ta Akrep burcunda meydana gelecek olan Ay tutulmasında, diplomatları, meclisi, milletvekillerini, belediyeleri, belediye başkanlarını, yabancı devletlerle olan anlaşmaları, borsayı, eğitim sistemini, gençleri, çocukları, sanatsal ve sportif faaliyetleri, kulüpleri, organizasyonları, eğlence sektörünü ilgilendiren gelişmeler, ana başlıklar olarak görünmekte.

Tutulma, hem ülke hem de konumunda üst düzey yönetici olanlar, hükümet için önemli görünmekte. Müttefik görünümlü ülkeler, ortaklı finansal konular, diplomaside, dış ilişkilerde zorlayıcı bir süreci göstermekte. Şartlar şimdilik idare etme gayretinde görünse de yıl sonu tutulmaları ile daha belirginleşebilir. Yurtdışında görülmekte olan davalar, anayasa değişikliği, federe yönetim biçimi, geçici sığınmacılar ve sınırımızda kurulmak istenen yapı, adeta paket program gibi gündeminde olabilir. Yine tutulma sürecinde muhalefet mensuplarına, düşün insanlarına, gazeteci, yazarlara yönelik davalar, tutukluluklarla ilgili gelişmeler dikkat çekebilir. Uluslar arası bağlamda hükümeti zorlayıcı durumlar mümkündür ki bu durum borçluluğumuzu, dışarıdan para bulabilmeyi de etkileyebilir. Kredi notumuza yansıyabilir. Enflasyon  ile birlikte  ithalat, ihracat yapan firmalar, dış ticaret, turizm sektörleri daha belirgin etkilenebilir. Kredi oranları değişebilir. Spekülatif yatırım araçlarında dalgalanmalar yaşanabilir. Yolsuzluk, rüşvetle ilgili sarsıcı gelişmeler olasıdır. Merkür retrosu ile alınan kararların üzerinden yeniden geçilmesi gerekebilir ve uygulamada beklenilebilir. Anlaşmalarda, sözleşmelerde sorunlar yaşanabilir. Bu durum kapalı kapılar ardında sorunlara sebep verebilir. Geçmişe dönük belgeler, bilgiler gündem yaratabilir. Muhalefet ve hükümet arasında bazı anlaşmazlıklar olsa da birbirlerine destek verebilirler. Gizli düşmanlıklara dikkat edilmesi gereken bu süreçte bazı karışıklıklar, gerginlikler maalesef ülkemizi etkileyebilir. Dilerim yaşamayız ama patlamalara, teröre dikkat. Askeri gelişmelere dikkat kesilebiliriz. NATO , AB ilişkileri ve Kıbrıs ile ilgili gelişmeleri duyabiliriz. Petrol ve türevlerinden, sıvılardan, denizlerden kaynaklı problemler yaşanabilir. Deniz ve hava yollarında problemler, kazalar, depremler olasıdır.Medyayı, basın-yayını ilgilendiren değişimler, yapılandırmalar mümkündür.  19 Kasım 2021’de Boğa burcunda yaşadığımız Ay tutulmasının etkileri, ülkemiz için de bu tutulmayla birlikte yeniden aktifleşmekte.

16 Mayıs’ta Akrep burcunda gerçekleşecek Ay tutulmasının haritalarını blogumdaki paylaşımda bulabilirsiniz.

Azade Öksoy

https://azadeoksoy.com/2022/05/06/16-mayis-akrep-burcunda-ay-tutulmasi/

https://azadeoksoy.com/2021/11/10/19-kasim-boga-burcunda-ay-tutulmasi/

https://azadeoksoy.com/2021/06/03/10-haziran-ikizler-burcunda-gunes-tutulmasi/

 
Toplam blog
: 182
: 1575
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İstanbul'da doğdum. İTÜ'den mezun olduktan sonra bilgi işlem, eğitim ve finans sektörlerinde çalı..