Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '22

 
Kategori
Astroloji
 

16 Mayıs Akrep Ay Tutulması

Bırak, Değiş, Dönüş
16 Mayıs’ta Akrep burcunda gerçekleşecek tam Ay tutulması var. Ay tutulmaları ruhumuzun derinlikleri ile ilgili olayları ortaya çıkarırlar. Tam tutulma olduğunda etki daha net ve kadersel olur.
19 Kasım’da gerçekleşen Ay tutulmasının, 2023 sonuna kadar sınanacağımız alanların konu başlıklarını veren, fragman tadında bir tutulma olacağından bahsetmiştim. Şimdi yaşayacağımız tutulma da, 19 Kasım tutulması ile gündeme gelen konuların daha derin irdelendiği durumları ortaya çıkaracak.
Sahip olduklarımızın değerini fark ettik mi? Son 6 ayda dürtülerimizi kontrol edip, onlara rağmen doğru olanı yapabildik mi?
16 Mayıs tutulması bizlere bırakmamız gereken hırs, intikam ve takıntıları hatırlatacak. Bu duyguları dönüştürebilelim diye krizli bazı olaylar yaşayabiliriz. Zaten 2 sene boyunca ilişkileri ve maddiyatı ifade eden Venüsyen sınavlar gündemimizi dolduracak.
Kasım ayına kadar belirsiz kalan durumları bir düzene sokma çabasında olacağız. Kendimizi tekrarlanan duygular içinde bulabiliriz. Daha önce pes ettiğimiz konularda bu sefer daha kararlı olmamız gereken bir dönemdeyiz. Almamız gereken sorumluluklardan kaçmışsak, ciddi yüzleşmeler yaşayabiliriz.
Güney Ay Düğümü tarafında yaşanılan tutulmalarda bir hesabı kapatmak, bir konuyu sonlandırmak gündemde olur. Bu tutulmada da bu vurgu var. Üstelik Satürn sebebiyle de sonlanmalara biraz mecbur kalabiliriz.
2003-2004 yıllarında neler yaşadığımıza dönebiliriz. O zaman neyi bitirmeye, sonuçlandırmaya çalışmıştık hatırlamakta fayda var. Akrep burcunun teması dönüşüm olduğundan bir şeyleri bırakmak ve bir değişim süreci yaşamak odak noktamız olacak.
En yoğun etki Mayıs ayında hissedilecek. Fakat Kasım ayına kadar gündemimizin ana hatları bu konular üzerinden olacak. Ağustos ayında ise konuların tekrar hızlanması mümkün.
Psikolojik olarak bizi etkileyen ama bizim görmezden geldiğimiz konular, sağlık problemleri olarak karşımıza çıkabilir. Özellikle mide, meme ve üreme organlarıyla ilgili sorunlarda artış olabilir.
Akrep Ay tutulmasından 14-22 Kasım, 10-18 Şubat, 12-20 Mayıs ve 14-22 Ağustos arasında doğanlar ve haritalarında 25 derece civarında sabit burçlarda (Boğa, Aslan, Akrep, Kova) önemli yerleşimi olanlar daha yoğun etkilenecekler.
Önemli etki alacak bir diğer grup da;
Aralık 1956-Şubat 1957, Mart-Mayıs 1966, Ağustos-Ekim 1975, Kasım 1984-Ocak 1985, Mart-Mayıs 1994 ve Temmuz-Eylül 2003 aralığında doğanlar olacak.
Yükselen burçlara göre tutulmanın bizlerin gündemine getireceği konular ise şu şekilde;
YÜKSELEN KOÇ
Özellikle takıntı haline getirilmiş düşünceleri bırakmak, gereğinden fazla maddi kaygı duymaya son vermek gereken bir dönem. Vazgeçmek gerektiğinde vazgeçip, kendi değerlerinize, yeteneklerinize odaklanmalısınız. Arkadaş çevresinde zorlanmalar yaşanabilir. 
Tamamlanması gereken konulara odaklanmak bu süreçte size iyi gelecek.
YÜKSELEN BOĞA
İkili ilişkilerinizin ya da ortaklı konularınızın ağırlıklı gündemde olacağı bir dönem. Son 6 ayda ilişkilerinizde bireysel kararlarınıza öncelik veremediyseniz, ilişkinizi ciddi sorgulayabilirsiniz. İş hayatında mecbur kalınan durumlar direncinizi düşürebilir. Birlikteliklerinizde uzun vadeli düşünüp, alma-verme dengesini gözeterek karar vermek ön planda olmalı.
YÜKSELEN İKİZLER
Gündelik yaşam şeklinizde, çalışma ortamınızda değişimlerin yaşanabileceği bir dönem olacak. Sağlık konuları da gündemde olabilir. Mümkün olduğunca detaylarda boğulmamaya, olaylara ön yargılı yaklaşmamaya dikkat edilmeli. İş hayatınızda kadersel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Gizli kalmış konular gün yüzüne çıkabilir.
YÜKSELEN YENGEÇ
Aşk hayatınızın ağırlıklı gündeminizde olacağı bu dönemde bazı ilişkiler ya da ilişki içindeki bazı anlamlar sonlanabilir. Çocuklarla ve aşk hayatı ile ilgili takıntılı davranmamaya dikkat edilmeli. Maddi konular sebebiyle bazı kararlar almak zorunda kalabilirsiniz. Eğitimle ya da yurt dışı ile ilgili konularda olumlu gelişmeler yaşanabilir.
YÜKSELEN ASLAN
Aile içindeki konular, evle, gayrimenkullerle ilgili durumlar ağırlıklı gündemde olacak. 6 ay boyunca halledilmemiş sorunları bu tutulma ile tamamlamak durumunda kalacaksınız. Özellikle kriz yaratan konularla yüzleşmek size iyi gelecek. İkili ilişkilerde bazı sorumlulukları da üstlenmeniz gereken bir dönem olacak. 
YÜKSELEN BAŞAK
Yakın çevrenizle olan ilişkilerinizin, eğitim hayatınızın gündemde olacağı bir dönem. İletişim şeklinizi değiştirmek, takıntılı düşüncelerden kurtulmak önemli olacak. İşinizde ya da eğitim hayatınızda daha disiplinli olmanız gerekebilir. Partnerinizin de size bu konularda vereceği destek daha rahat ilerlemenizi sağlayacak.
YÜKSELEN TERAZİ
Kazançlarınızın, yatırımlarınızın gündemde olacağı bir dönem. Kendi değer algınızla ilgili olumsuz düşüncelerinizden de sıyrılmanız gerekecek. Özellikle çocuklar ve aşk hayatı sizi zorlayarak bunu görmenizi sağlayabilir. Çalışma hayatınızdaki ve günlük düzeninizdeki tavrınız size kazançlı durumlar getirebilir.
YÜKSELEN AKREP
Sizler için önemli etkilere sahip olan bu tutulma sağlığınızla ve bireysel kararlarınızla ilgili gündem yaratacak. Son 6 aydır ilişkilerinizde yüzleşmeniz gereken konuları çözemediyseniz sorumluluk alarak çözmeniz gereken bir dönemdesiniz. Takıntı yaptığınız düşüncelerden kurtulmak aşk hayatınıza yeni açılımlar getirebilir. Ailevi konularda da bazı pürüzler yaşamak mümkün.
YÜKSELEN YAY
Kısıtlı hissettiğiniz konuların, bağımlılıkların ve korkuların bırakılma gereğini gündeme getiren bir tutulma. Bu dönemde gizli düşmanlıklarla da karşılaşabilirsiniz. Yakın çevrenizle, kardeşlerinizle olan ilişkilerinizde zorlanmak mümkün. Biraz içe dönmek, güvenli hissettiğiniz alanlarda olmak ve kendinizi anlamaya çalışmak size daha iyi hissettirecek.
YÜKSELEN OĞLAK
Sosyal çevrenizin, arkadaşlarınızın daha çok gündeminizde olacağı bir dönem. Bazı arkadaşlıklar sonlanabilir. Maddi konularda yaşanan zorluklar sebebiyle ileri dönük planlarınızı da revize edebilirsiniz. İletişim faaliyetlerinde ve yakın çevrenizle iletişimde daha keyifli hissedeceksiniz.
YÜKSELEN KOVA
Kariyer hayatında ve toplumsal statünüzde bazı değişimler gündeme gelebilir. İş hayatında fazla hırslı olmamaya, başarıyı takıntı haline getirmemeye dikkat etmek gereken bir dönem. Mümkün olduğunca kendi yeteneklerinize odaklanarak akışta kalmak size iyi gelebilir. Evle ilgili değişiklikler de yaşamak söz konusu.
YÜKSELEN BALIK
Yurt dışıyla ilgili konuların, eğitimin ve hukuki süreçlerin gündemde olacağı bu dönemde pek çok tamamlanma yaşanabilir. Uzaklardaki tanıdıklardan gelen haberler, seyahatler artabilir. Olaylara karamsar bakmak yerine daha iyimser bir açıdan yaklaşmaya çalışılmalı.
Hepimize dönüşümlerin kolaylıkla yaşanması dileğimle sevgiler.
Aslıhan Doktoroğlu
www.astrolojihan.com
Facebook / Instagram / Twitter @astrolojihan
 
Toplam blog
: 132
: 78
Kayıt tarihi
: 22.11.19
 
 

Astroloji konusunda düzenli yazılar paylaşıp, söyleşiler yapıp bir yandan da bireysel astroloji dan..