Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

17 Korku - 17 Geyik 17/17

17 Korku - 17 Geyik  17/17
 

Beşiktaş futbol takımı için yapılan son günlerin en büyük geyiği 17/17 olur mu- olur hatta olmalı!!! Olursa ne yaparız korkusu. Endişe ve korku ile başlayan asıl süreci geyikle devam ettirenler yanılacaklar. Haftalar geçtikçe, Beşiktaş futbol takımı kazandıkça bu geyiği ortaya atanların asıl amacının baskı olduğunu hep birlikte göreceğiz. Çünkü Beşiktaş kazandıkça yaşayacakları endişe ve korku kendilerini ele verecektir düşüncesindeyim. Yorumun sahipleri mevcut lig ve kalitesini hepimizden daha iyi etüt edebildiklerinden endişeye ve korkuya kapılmalarını da anlayabiliyorum aslında. 

17 Korkunun karşılığı olarak sahada oynayan futbolcular ile yedek kalanların kalitesini gösterebilirim. 17 Geyik için sabırsızlıkla beklediğimizi şimdiden söylemek istiyorum, çok sevgili futbol yorumcularına. 

Buca Spor futbol takımı ile oynanan ve 5-1 lik bir skorla kazanılan maçın elbette ölçü olmadığını kabul etmekle beraber, asıl korkulanın, defansif bir oyun karakterine sahip olmayan şampiyonluk adaylarının Beşiktaş maçlarında yaşayacağı süprizler olduğunu altını çizmek istiyorum. Sahaya her an skoru değiştirebilecek oyuncu fazlalığı ve zekası ile çıkacak olan tarafın galibiyete daha yakın olduğu gerçeğini de unutmamak gerekli. 

Kendi sahasında taraftarı önünde oynayacağı derbi maçlarına mevcut kadrosundaki kozlarının fazlalığı ile çıkacak olan Beşiktaş'ı ancak bu tür geyikleri yaparak üzerlerinde bir baskı oluşturabiliriz mantığı ile hareket edenlerin yanıldıklarını önümüzdeki günler bizlere göstercektir. Kazanma arzusu için sahaya çıkacak rakiplerini daha kolay yenebileceğinin altı neden çizilmiyor? Rakip sahada daha fazla boş alan ve pozisyon bulacağı niçin irdelenmiyor. Cevap aslında çok basit, ben söyleyeyim: "Endişe!" 

Elbette bu değerlendirmelerimin tamamı sahada yapılan mücadelenin karar mekanizmaları tarafından doğru tespit edilip uygulanabilmesine de bağlı. Hakemin verdiği ya da vermediği karalarla mücadeleye gölge ve şüphe düşürmemesi hepimizin ortak dileği. Örnek olarak ilk yarı oynanan Beşiktaş - Trabzonspor lig mücadelesinde Egemen'in 90 dakikayı -yaptığı tüm çirkinliklere rağmen- tamamlamış olması gösterilebilir. Adil bir yönetim istiyor olmamızın hepimize faydası olacağı düşüncesindeyim. Gördüğünü uygulayan hakemin görmedikleri hususunda vereceği tek cevap görmedim. Olmamalı, herşeyi görebilmeli ve doğru yorumlayabilmeli. 

Beşiktaş Futbol Takımı rakiplerine oranla güçlenmiş, organize olmuş gözükmekte. Bu yarışın sonunda lig sıralamasında nerede olurlar bilinmez, lakin; 17/17 geyiğini ortaya atanlar unutmamalılar ki, Beşiktaş 17/17 yapsa dahi şampiyon olamayabilir. Her maçını kazanabilir ama rakipleri puan kaybetmediği sürece sıralamadaki mevcut yerinde kalabilir. 

Seyir zevki bakımından; oynadığından ve seyrettirdiğinden mutlu olan bir ekip görmek nasip olmuştur tüm spor severlere. Bu konuda emeği geçen tüm Beşiktaş yönetimini ve teknik kadrosunu tebrik etmek istiyorum. 

Saygılarımla,  

 
Toplam blog
: 56
: 642
Kayıt tarihi
: 07.09.09
 
 

22.10.1973 yılı Tokat doğumluyum. Antalya ililnde ikamet etmekteyim. Futbol, hayatımın en önemli ..