Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '10

 
Kategori
İnançlar
 

1980'lerden günümüze dünyada din ahlakının yükselişi

1980'lerden günümüze dünyada din ahlakının yükselişi
 

Gerçek İslam Ahlakının yaşanacağı Altınçağa çok az kaldı.


1980’li Yıllardan Günümüze Medyada Allah İnancının Arttığına ve Din Ahlakının Yayıldığına Dair Yayınlanan Haberlerden Bazı Örnekler:

    "İslam, Amerika'da en hızlı büyüyen din" (Newyork Times, 21 Şubat 1989, s.1) "İslam Amerika'da en hızlı büyüyen din. Birçok insanımız için bir yol gösterici ve denge unsuru." (Losangeles Times, 31 Mayıs 1996, s.3) "Her on Amerikalı'dan dokuzu Allah'a dua ediyor" (Internetbook) "Bilim Allah'ı buluyor" (Newsweek, Temmuz 1998) "Müslümanlar dünyanın en hızlı büyüyen grubu" (USA TODAY, 17 Şubat 1989)

2000-2007 yılları Arasında:

    “İslamiyet Avusturya’da en hızlı yayılan din” (islamonline) “Rusya’da Müslüman nüfus artıyor”(http://www.voanews.com/english/portal.cfm) “Almanya'da İslam'a yöneliş” (Berlinonline) “Çin'de Allah inancına yöneliş artıyor” (Yeni Asya) “Danimarka'da Kur'an-ı Kerim yok satıyor” (La-croix.com) “İtalyan devlet okullarında İslam öğretiliyor” (islamonline) “Hacca giden Rus Müslüman grubu kalabalıklaştı” (Religio News) “Avrupa’nın dini İslam olacak” (CNS News.com, 02 Mart 2007

Newsweek Araştırdı: ABD'lilerin % 91'i Allah'a İnanıyor

Haftalık haber dergisi Newsweek'in 31 Mart 2007 tarihli sayısında derginin yaptığı inanç anketinin sonuçlarına yer verildi. Bu son kamuoyu araştırması, Amerikalı yetişkinlerin yüzde 91'inin Allah'a inandığını ve yaklaşık yarıya yakının da evrimi reddettiğini gösterdi. Newsweek'in 2004 yılında yaptırdığı araştırmada, Allah'a inananların oranı yüzde 84 çıkmıştı.

Ülke genelinde 18 yaş üstü 1004 kişi üzerinde yapılan ankete göre;

    Amerika'da Allah'a inananların ve kendilerini inançlı olarak tanımlayanların oranı artıyor. Yetişkinlerin 10'da 9'u ( yüzde 91) Allah'a inanıyor. Hemen hemen yüzde 87'si dini bir inanç sahibi. Derginin anketine katılanların yüzde 62'si, ateist politikacılara oy vermeyeceğini açıkladı. Ankete cevap verenlerin yüzde 82'si Hıristiyan olduğunu belirtti. Ankete cevap veren Hıristiyanların yaklaşık yarıya yakını ise (yüzde 48) evrimi reddettiğini söyledi. Kolej mezunlarından yüzde 34'ü İncil'deki yaradılışa inandığını açıkladı

Sonuç olarak; Dünyanın pek çok ülkesinde yaşanan dini bilinçlenme, dünya tarihinde yeni bir döneme girildiğinin de en önemli işaretlerindendir. Yaşadığımız dönem, önemli bir dönemdir. Asırlardır insanlara "akıl ve bilimin yolu" gibi gösterilmek istenen ateizmin büyük bir akılsızlık ve cehalet olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır. Bilimi kendisine araç edinmek isteyen materyalist felsefe, bilimin kendisi tarafından çürütülmektedir. Ateizmden kurtulan dünya, Allah'a ve din ahlakına yönelmektedir.

Kuşkusuz bu dönemde Müslümanlara önemli görevler düşmektedir. Müslümanlar; dünyadaki bu büyük fikri değişimin farkında olan, onu yorumlayan, teknolojinin vesile olduğu fırsat ve imkanları çok iyi kullanan, bu yolla hakikati en iyi ve etkili şekilde temsil eden insanlar olmalıdırlar. Dünya üzerindeki asıl fikri çatışmanın ateizm ile iman arasında olduğunu bilmelidirler.

“Onlar, Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Oysa Allah, kendi nurunu tamamlayıcıdır; kafirler hoş görmese bile. Elçilerini hidayet ve hak din üzere gönderen O'dur. Öyle ki onu (hak din olan İslam'ı) bütün dinlere karşı üstün kılacaktır; müşrikler hoş görmese bile.” (Saff Suresi, 8-9)

http://www.dunyadadinedonus.com/

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..