Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

2 Çocuklu 10 Çocukluya Örnek

Söyleye söyleye mi oldu sanıyorsunuz? Yazıp çizip konuşarak mı bu hale getirdik? Üstelik cumhurbaşkanı da doğurmayı teşvik ederken nasıl oldu da aileler daha az çocuk yapmaya başladılar?

Aydınlanma sonucu toplumda sigara içmeme eğilimi arttı, sigara yasağından dolayı değil. Bu da onun gibi. Yıllar içinde bakıldı ve görüldü ki yıllar içinde aileler az çocuk yapmaya başlayınca çok çocuklu aileler azınlıkta kaldılar. Üstelik eleştiriler devam ediyordu. Biraz da mecburiyetten onlar da az çocuk yapmaya başladılar. Yani modaya uydular, insanlar çevrelerine baka baka değişiyorlar. Eskiden çok çocukla övünülürdü. Şimdi kaç çocuğun var diye sorulunca 5-10 çocuğu olan söylerken sıkılıyor çünkü toplumda 10 çocuğu olan pek yok.

Yok işte nasıl bakıp büyüteceksin, bakamadığın çocuğu niye doğuruyorsun, çok çocuk doğurmak sağlıksız falan; bütün bunların çocuk sayısının azalmasında çok az etkisi vardır. Tabii ki bu konudaki düşüncelerle yıllar içinde aydınlanma sağlanmıştır ama en önemli etkiyi az çocuklu aileler göstermiştir.

Eskiden bilgisizlik sonucu elde olmayarak hamile kalınıyordu, şimdi çaresi var. Bu da önemli tabi. Ama genelde insanların 2-3 çocuğu var. 5 olursa şaşkınlık, 10 olursa noluyor! Az çocuk yapma nedeni bu, ne ekonomi ne de başka bir şey!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..