- Kategori
- Türk Mutfağı
2 katlı Çikolatalı Pasta tarifi

Çikolatalı Pasta Tarifi
Artık onlarca hatta yüzlerce tarif ile karşılaşıyoruz ki bu tarifimiz de neden 2 katlı yapmışlar demiyoruz :) Yalnız tadı çok güzel .
Keki için Malzemeler
3 su bardağı un
1 bardağı süt
2 paket vanilya
1 su bardağı kakao
4 çay kaşığı karbonat
2 adet yumurta
2 su bardağı şeker
4,5 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay bardağı sıvıyağ
Kreması için Malzemeler
3 yemek kaşığı margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1,5 paket vanilya
1 su bardağı kakao
4 çay bardağı süt
Tarifimizin Hazırlanışı
Birinci Kat
Fırınımızı öncelikle 180 dereceye ayarlayalım ve biz malzemeleri hazırlayana kadar fırının ısınmasını sağlayalım. Yarım su bardağı kakao, 1,5 su bardağı şeker, 3 çay kaşığı kabartma tozu, yarım su bardağı kakao, 2 çay kaşığı karbonatı derin bir yoğurma kabının içerisine koyun. Karışımı iyice karıştırın ve yoğurun. Karışıma 1 adet yumurta, yarım su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 paket vanilyayı ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Pasta hamurunu pasta için kalıplara yerleştirin.
İkinci kat
İkinci kat için yapılan pasta için ise aynı yolları takip edin. Ancak malzemelerin yarısını kullanın. Yani yarım su bardağını biraz daha geçecek kadar şeker, 1,5 çay kaşığı kabartma tozu, yarım su bardağı kako, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 adet yumurta ve yarım paket kadar vanilya kullanın. Pasta için kek kalıbınız ise birinci katın yarısı kadar olmalıdır.
Krema
Tencereye 3 yemek kaşığı margarini koyun ve eritin. Eridikten sonra içerisine 1 su bardağı kakaoyu dökün. 1,5 su bardağı pudra şekerini ve 4 çay bardağı sütü üzerine ekleyin. Daha sonra da 1,5 paket vanilyayı da karışımın içerisine dökerek, karışımı iyice çırpın. Hazırlanan kremaları soğuyan keklerin üzerine sürün ve bir süre dolapta bekletin. Akabinde 2. Katı düzenli bir şekilde birinci katın üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.
Kaynak: pasta tarifleri
http://www.pratikpastatarifleri.org/2-katli-cikolatali-pasta-tarifi.html