Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '08

 
Kategori
Siyaset
 

2 Şubat 1979: Milliyet 1. sayfada iki haber

2 Şubat 1979: Milliyet 1. sayfada iki haber
 

2 Şubat 1979 gününün Milliyet Gazetesinin 1. sayfasında manşette Abdi İpekçi'nin öldürüldüğü haberi vardı. Sayfanın alt tarafında ise Humeyni'nin İran'a muhteşem dönüşünün haberi veriliyordu.

O zamanın “saf” solcuları olarak biz, o sayfada bir kötü bir iyi haber olduğunu sanmıştık. İpekçi'nin öldürülmesi kötü haberdi, Humeyni'nin İran'a gelmesi iyi haberdi. Yanıldığımızı anlamamız için çok zaman geçmesi gerekmedi. Meğerse o gün gazetede iki kötü haber varmış: Biri ülkemizi 12 Eylül karanlığına sürükleyen bir cinayet diğeri ise İran’ı hiç aydınlanmayacak bir karanlığa götüren büyük karşılama...

O zamanın “saf” solcuları artık akıllandık, artık dışarıdan geldiğinde havaalanında büyük kalabalıkların karşıladığı kişilerin iyi haber olamayacağını öğrendik.

Ağzından “demokrasi” sözcüğünü düşürmeyenlerin demokratlığının yalnızca kendilerine olduğunu, onların gerçekte demokrasi düşmanı öğrendik.

Ağzından “özgürlük” sözcüğünü düşürmeyenlerin özgürlük tanımlarının özgürlükle uzak yakın bir ilgisi olmadığını hatta tutsaklık olduğunu öğrendik.

Hala akıllanmayan ve birilerinin söylediklerini “demokrasi” ve “özgürlük” sananlar var. Bir ay sonra ülkemizin bir havaalanında büyük bir karşılama olursa onu bir demokrasi şöleni sanacaklara 29 yıl öncesini anımsatmak istedim.

Solcu olmak akıllı olmayı da gerektiriyor, bunu unutmayın.

Ankara, 26 Haziran 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..