Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

2010'un en önemli olayı 12 Eylül referandumudur

2010'un en önemli olayı 12 Eylül referandumudur
 

12 Eylül 2010 referandum mitingleri


Bence 2010 yılının en önemli olayı 12 Eylül'de yapılan anayasa referandumudur. AKP, kendisine sürekli ayakbağı olan yüksek denetim kurumları olan Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısını değiştirebilmek için yeni bir anayasa taslağı hazırladı. Bu iki anayasal kuruluş için hazırlanan maddeler, birbiriyle hiç alakası olmayan cazip ve özendirici 24 ayrı madde ile kaplandı.

Ardından yoğun bir propoganda süreci başladı. Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri işi gücü bırakıp ''evet'' oyu peşine düştüler. Bütün liderler memleketi karış karış dolaştı.

Televizyonlarda, radyolarda günler ve gecelerce açık oturumlar düzenlendi. İşsizlik, yoksulluk, pahalılık gibi sorunlar rafa kaldırıldı.

AKP tarafından yapılan propagandalarda Anayasa Mahkemesi ile HSYK için düşünülen iyilikler(!) hiç gündeme getirilmedi. genellikle 12 Eylül 1980'de mağdur olanlar üzerine ağlama edebiyatı yapıldı. Bu göz boyama ve kandırmaca edebiyatını yutan yuttu. Yutmayan ''hayır'' oyunu bastı.

Rafarandumda yutmayanlar yüzde 41'de kaldı. Ülkenin yüzde 58'i özgürlük ve demokrasi masalını yuttu.

Vaadedilen demokrasiye güvenen gençler ve işçiler acımasızca dövülmeye başladı. Sorunum var diye söz isteyen horlanıp coplanıyor. Suratına biber gazı sıkılıyor.

Bugün görülüyor ki gerçekten de o günkü ağlama edebiyatı oy avcılığından başka bir şey değilmiş. 12 Eylül'ü yapanlardan hesap soracaklardı. Ne oldu?

Kısacası kapalı kapılar ardında yapılan karanlık planlar kandırmaca bir referandumla gerçeğe dönüştü.

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..