Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '11

 
Kategori
Yılbaşı
 

2012'ye şimdi girmenin farkını yaşayın!

2012'ye şimdi girmenin farkını yaşayın!
 

yaşasın ben!


Yeni yıl yaklaşmaya başladığında herkes yeni umutlar bekler. Yeni yıldan mutluluk, sağlık, para, terfi, koca, zayıflama, iş...vb şeyler istenir. Sanki yeni yıl bunları getirip dağıtacakmış gibi. '' Bak ben istiyorum, bana da ver, burdayım'' gibi söylenen pek çok havada uçuşan dilekler. Tabiiki bir şeyler dilemek, istemek güzeldir. Ancak bunların hiç birini yeni yılın da getirmeyeceğinin farkına varmak gerek. İsteklerimizi biz gerçekleştiririz ya da gerçekleştiemeyiz.

Epiktetos'un çok güzel bir sözü vardır. '' Yarın bambaşka bir insan olacağım diyorsun, peki neden bugünden başlamıyorsun?'' evet yeni yıldan pek çok güzel şey diliyorsunuz, ya da yeni yılda başlamak üzere kararlar alıyorsunuz, peki neden bugünden bunları gerçekleştirmek üzere başlamıyorsunuz? Zaman mı kazanıyorsunuz, küçükte olsa bir erteleme fırsatı mı? Yeni yıla girdikten sonrada, nasıl olsa daha 364 gün daha var, aceleye gerek yok. Yeni yıl bugün bitmedi ya... gibi ikinci erteleme fırsatı, nasıl olsa yarın öbürgün illaki başlamayı bozacak bir aksiyon olacaktır...Bu çoğu insan için böyle uzayıııııp gider. Yıl sonunda nasıl olsa bir şans daha var '' yeni bir yıl daha yaklaşıyor''.

Evet bu yıl bir değişiklik yapın ve bugün, hemen yeni yılda hayatınıza girmesini, ya da değişmesini istediğiniz şeyler için bir adım atın. Mesela isteklerinizi, hedeflerinizi bir kağıda yazın. Yanlarına olumlama cümlelerinizi yazın. Konuyla ilgili araştırma yapın, bilgi toplayın, randavü alın, bütçe yapın. Her ne ise ulaşmak istediğiniz şey ona doğru zihin projeksiyonlarınızı çevirin ve bir eylem gerçekleştirin. Emin olunki bu size iyi gelecektir. 2012' ye dileklerinizle değil eylemlerinizle girin. Başlamış olmanın gururu ve sevinciyle girin :)

2012'den bir şey beklemeyip, 2012'ye'' BİZ'', hep beraber neşe, sağlık VE mutluluk getirelim...

Herkese şimdiden '' Nice Harika Seneler''

Arzu Bıyıklıoğlu

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..