Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '14

 
Kategori
Yılbaşı
 

2015’te “Talih Kuşu” başınıza nasıl konar?

2015’te “Talih Kuşu” başınıza nasıl konar?
 

Milli Piyango Çekilişi


31 Aralık 2014 gecesi 50 milyon TL’lik Milli Piyango İkramiyesi çekilişi yapılacak ve az sayıdaki şanslılar gülecek, çok sayıda kazanamayanlar ise hayıflanıp bir sonraki bilet için evrene şans dileklerinde bulunacaklar.

Evet…

50 Milyon TL gibi bir piyango insanı çok mutlu eder; ancak gerçekten de sağlık, mutluluk, huzur, sevgi, barış, iyilik ve güzellik getirir mi? Gerçekten maddesel ve dışarıdan gelen kazanç insana o tılsımlı, mucizevi dokunuşu yapar mı?

Ben yapmaz diyorum çünkü insanın kendi içsel dönüşümünü yapmadan dışarıdan satın aldığı mutluluk kalıcı değildir. Kalıcı olamaz da. Para, şan, şöhret, makam, payeler, mevki bunların hepsi dünyevi yaşamımızda gelip geçici şeyler. Çıplak geldik, çıplak döneceğiz. Hepsi arkamızda kalacak.

O zaman Talih Kuşu’nu kalıcı bir şekilde hayatımıza sokmak için ne yapmak lazım?

İşte bu noktada insanın bir karar vermesi lazım. Bu bir dönüşüm yapma kararı

Dönüşüme başlamak için ise kilit soru şu

2015 yılı eskisi gibi bir yıl mı olacak, yoksa hayallerimize ulaşmak için ilerlediğiniz, kendinizi aştığınız, engellerinizi kaldırdığınız bir yıl mı olacak?

Cevabınız EVET ise, mavi hapı alacak ve kendi harikalar diyarınıza olan ışıklı ama zor yolculuğunuz başlayacak. Bu sizin kendi kaderinizin külli iradenin izin verdiği ölçüde efendisi olmanızı sağlayacak bir yol. Ve talih kuşu işte burada gizli.  Simyacıların felsefe taşı o aslında.

Makyavelin “talih ve erdem” ile anlatmaya çalıştığı gibi binlerce saat çalışarak, düşünerek, sabır göstererek, ter dökerek bedeli ödenerek kazanılan yeni düşünce kalıpları, alışkanlıklar, beceriler ve yeteneklerin insanı başarıya, mutluluğa ve sevgiye hazırlaması süreci bu. Hazır olan insan talih treni geldiğinde o trenin önünden geçip gitmesine seyirci kalmıyor ve trene binebiliyor.

Spartalı savaşçılar bunu “eğitimde terleyenin savaşta kanı daha az akar” sözü ile özetliyor. Çünkü talih kuşu niyet-gayret-kısmet ile geliyor ve değişim ve dönüşüm farkındalık ve niyet ile başlıyor. İlerleme ise düşünce kalıplarımızı değiştirerek hayata farklı bakmak ve bu hedeflediğimiz yeni alışkanlık kalıplarını eskilerinin yerine hayata geçirerek oluyor. Yani, alışkanlık değişimi olmadan başarı olmuyor ve bu da uzun saatler süren gayret ile bedeli ödenerek sağlanıyor.

Mental dönüşümünü yapmış, yeni alışkanlıklar edinmiş insan, bunu yapınca insan kendisine vuran talih kuşlarını fark edip yakalayabiliyor. Hatta daha da acısı, insan işte o zaman zaten hayatının her anının zaten talih kuşları ile dolu olduğunu, Yüce Yaradan’ın onu her zaman koruyup, kolladığını, her şeyin kendi hayrına işlediğini, mutlu olması için elinde zaten her şeyin her daim olduğunu görüyor. Sonra da daha önceden bunu nasıl olup da görememiş olduğunun verdiği anlık pişmanlık ve bir şifreyi keşfetmenin sevinci ile bir “off ya” çekiyor.

Cevabınız HAYIR ise, o zaman da rüzgarın önünde sürüklenen yaprak olmayı kabul edeceksiniz. Talih kuşunun size rast gelmesini isteyecek ama hep hayallerinizde yaşatacaksınız. Ancak unutmayalım ki “aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır.

Yeni yılınız kutlu olsun. Sağlık, mutluluk, huzur, iyilik ve güzellik hayatınızda daim olsun, sevgi ve barış her anınızda yanı başınızda olsun.

02 Ocak yazımda 2015’te hayallerinizi nasıl yakalayıp kendinizi aşabileceğinize dair yazacağım.

Sevgiler,

Kenan

 

https://twitter.com/Naacel

https://www.facebook.com/public/Kenan-Kolday

http://naacel.blogspot.co.uk/

http://www.felsefetasi.org/author/kenan-kolday

 
Toplam blog
: 245
: 1347
Kayıt tarihi
: 29.10.12
 
 

Çocukluğumdan beri kendimden büyük bir şeyleri arayıp durdum. Ve 1999 yılında yaşadığım şoklar il..