Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '18

 
Kategori
Müzik
 

2018'de Neler Oldu?

Yeni bir yıla artık 3 gün kaldı. E bende hangi şarkılar, şarkıcılar ve çalışmaları ön planda yer aldı. Yer verebildiğimi yer verdim. Sizin de aklınızda "Ya bu şarkı da vardı" diye ulaşabilirsiniz.
 
 
2018’in en iyi çıkış yapanları: Eli Türkoğlu & Tuğçe Kandemir
Evet, bu ikilinin adını çok duyduk, çok dinledik.. Her ne kadar bir kesim yadırgasa da, şu gerçek ki şarkı çok iyi. Youtube’da 148 Milyon’a ulaşarak rekor kırdılar.
Hem dinlenenlerde, hem de indirilenlerde..
Şimdilerde kariyerlerine solo olarak devam etseler de, belki yeniden bir featuring çalışma gelir mi 2019’da zaman gösterir..
 
Kadınlarda Simge..
Bu yıl yayınladığı “Ben Bazen” albümüyle kariyerini ciddi anlamda sağlamlaştırdı Simge.
“Ben Bazen” ve “Öpücem” ile hem Radyo ve TV’lerde ciddi bir başarı sağladı.
Albümdeki diğer şarkılarını da değerlendirirse daha da taçlanacaktır buna inanıyorum.
 
Erkeklerde Edis..
Edis bu sefer baya bir atağa geçti diyebiliriz. Hem ilk albümü “An”, Emina ile yaptığı “Güzelliğine” ve Yıldız Tilbe’nin proje albümünde seslendirdiği “Buz Kırağı” ile artık amatör lig’te değil, şampiyonlar liginde oynamaya başladı.
Bakalım 30 Aralık’taki Zorlu PSM konserinde yeni bir şarkı seslendirecekmiş, açıkçası meraktayım.
 
Aleyna Tilki damgasını vurdu..
Bu kızla gerçekten çok uğraştık mı zamanında evet.. Dalgasını da geçtik, yerden yere de vurduk.. Ama gel gör ki yaptığı işleri de sezarın hakkı sezara dedik.. Bu sene adeta damgasını vurdu. Yıldız Tilbe albümünde seslendirdiği “Yalnız Çiçek” ve Emrah Karaduman albümündeki “Dipsiz Kuyum” aylarca konuşuldu, dinlendi, izlendi..
 
Şimdilerde meyvelerini de toplamaya başladı. Örnek ise “Altın Kelebek’te aldığı ödül”.. Bakalım yeni yılda ne gibi projeleri olacak?
 
E tabiki Merve Özbey..
Her ne kadar hala ikinci albümünü çıkartmasa da bi yerlerden şarkı patlatır aylarca konuşulur..
Merve Özbey bu yıl resmen "Vuracak" ile altın çağını yaşadı. 
 
Şimdilerde daha yeni piyasaya çıkan ünlü söz yazarı ve şair Ahmet Selçuk İlkan'ın Unutulmayan Şarkılar albümünde seslendirdiği ve Bülent Ersoy'un kült olmuş şarkısı "Hani Bizim Sevdamız"ı dinlemenizi tavsiye ediyorum.
 
Dedim ya yukarıda; bir şarkı bulur ve yine büyülü sesiyle yıkar parçalar..
 
Sezen Aksu youtube'a da el attı..
Daha önce bir çok sanatçıların seslendirdiği şarkıları bu sefer Sezen yorumuyla ve şarkının ilk ham halini dinleme fırsatı yakaladık "Demo" ile.. 
 
Oldukça ilgi büyüktü ve daha sonra da bu albüm müzik marketlerde de yer alarak Sezen severleri de oldukça memnun etti..
 
İdo'nun fenomen olmuş şarkıları ve dansları..
İdo Tatlıses'in "Sen" ve "Bileklerime Kadar Acıyo" oldukça slogan içerikli çalışmalarıyla bu sene de çok dinlenenlerin arasına giren bir diğer isim oldu..
 
Yılın klibi ise Afrikalı Ece'den geldi..
Ece Seçkin'in son çalışması olan "Dibine Dibine" ile Afrika'da bir kabileyle birlikte klip çekerek adeta bir ilke imza atmıştı.. Kıyafetleri ve danslarıyla şarkıdan çok video klibi fazlasıyla ön plandaydı..
 
Mabel Matiz'in "Maya"sını unutmadım tabiki..
Haziran ayında yayınladığı albümü "Maya" oldukça kendi diskografisi için oldukça özgün, kaliteli ve ruhunu yansıttığı bir çalışma olduğunu geçen yazılarımda paylaşmıştım. "Sarmaşık" ve "A Canım" şarkılarıyla Anadolu diskosu tanımlamasıyla yapılan müzik tarzıyla dinleyicilerinden tam not almayı başarmıştı.. Umarım bu albüm 2 kliple yok olmaz az bu az..
 
Gelelim bu yılın proje albümlerine..
Kesinlikle bu yılın en muhteşem müzik olaylarından bir tanesi olan Yıldız Tilbe'nin Yıldızlı Şarkıları ile Yıldız Tilbe Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Proje" ödülünü almasıyla bu başarı taçlanmış oldu ve Tilbe'nin hak ettiği değerinin de bu dönemlerde olduğunu görüyorum, bu beni ve sevenlerini çok mutlu ediyor..
Aynı zamanda Emrah Karaduman'ın "Bombarduman" ile de Aleyna Tilki, Derya Uluğ, Ebru Yaşar ve Demet Akalın bu projenin parlayan yıldızları oldu..
 
Yılın en iyi cover'ı..
Çağla'dan geldi. Gülşen'in "Saz Mı Caz Mı" ile 22 yıllık şarkı yeniden gündeme gelerek başarılı bir şekilde çıkış yaptığını düşünüyorum. 
 
Tabiki Soner Sarıkabadayı ve Tarifi Zor..
Soner Sarıkabadayı'da bu yıl en çok dinlenenlerin arasına girdiğini gözlemliyoruz. Ama "Tarifi Zor" çok başka oldu. Ayrıca Aysel Yakupoğlu cover'ı ile daha çok duyulması sağlandı ve klip ile taçlanınca çok iyi oldu. 
 
Gazapizm ve Ezhel ile Türkçe Rap yeniden alevlendi..
Evet, Türkçe Pop'un yanı sıra Türkçe Rap'te bu yılın en parlayan müzik türü oldu. Gazapizm "Heyecanı Yok" ve Ezhel "İmkansızım" oldukça popüler olan çalışmalar..
Umarım yeni yılda daha çok duyarız da yeniden alevlensin kavrulsun.. Neme lazım daha sık dinleyicisi olur, hani?
 
Tabiki son dakika golü Gülşen attı..
Uzun bir aradan sonra yayınladığı yeni teklisi "Bir İhtimal Biliyorum" ile hala en popüler listelerde yerini koruyor. 2019 için yeni albüme başlamış bile..
 
Aralık ayı 90'lar ay'ı oldu..
Aralık'ta Bendeniz, Emel Müftüoğlu ve Ali Güven müziğe geri dönerek adeta "Yıkılmadık ayaktayız" dedirtti.
 
 
Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geri de bırakıyoruz. Umarım 2019 müzikte, daha verimli, bol başarılı ve yenilikçi bir yıl olur.. Herkese mutlu yıllar!
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..